Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Nije beko vec Indesit
Beko masina mi je na drugoj lokaciji :)

Jysk peskire najvise imam i blago receno su ocajni, posto vidim na sta pucas moja sestra ima Bosch ne znam tacno koji model toplotnu pumpu susilicu
Isto su joj se istanjili peskiri kao i kod mene... prosto su losi

Dok recimo peskiri iz Ikea koju onako fabricki tanki ise ne menjaju, Jysk crveni / bordo peskiri posle svakog susenja po obodu gume susilice bude gomila tkanine u prahu (ono sto se kod kondezacione i toplotne pumpe susilice skuplja u filteru u bubunju)

Dok evo ovi peskiri novi svi su beli sto sam doneo iz nemacke bukvalno kada se osuse neprimetno bude skoro nista tkanine da vidim po obodu...

Kupili smo mašinu za sušenje Candy CSOE H8A2DE-S. Mašina odlično suši, ali dešava se čudan da kažem bug, naime na dužim programima ponekad zabaguje na 15min do kraja i radi tako dok je ne isključimo. Veš unutra bude suv. Znam da ima senzor za vlagu i da na tim nekim programima koji su duži da produžava dok ne osuši, ali mislim da ovo nije taj slučaj, jer je veš suv kad je isključimo, a i tajmer bi valjda trebalo da stoji na 1 min do kraja, što se dešavalo u slučaju kad za zadato vreme ne osuši veš. Šta vi mislite, jel je imao neko slično iskustvo?

Izvini, ja jos nisam cuo da je neko imao ispravnu candy masinu :sneaky:

Videćemo, čitao sam sve o Candy mašinama, znam da se prave u Turskoj. Ako nova mašina se prodaje kao neispravna, onda tu neko debelo ne radi svoj posao. Razumem da svaka mašina može da se pokvari, ali da se nova prodaje neispravna e to je za mene već rebus. Napisaću svoje iskustvo za koji mesec, nadam se da me garatni rok od 5 god makar štiti da moraju da je popravljaju u tom periodu. Posle nedelju dana korišćenja, osim navedenog buga (ako je uopšte bug), nemam zamerki. Ne gužva veš, veš je mekan na dodir i obično suv posle završenog programa. Buka je malo veća nego što bih voleo, ali sam to znao pre nego što sam kupio...

Ne prave se samo u Turskoj. Prave se u Kini i Rusiji i ostali uredjaji isto. Ja ne znam da li oni uopste i proizvode njihove uredjaje jos u Italiji jer najcesce pise Kina ili Rusija ili Turska. Ako ti tako radi reklamiraj. Pet godina garancije je ako se registrujes na njihovom sajtu.

Na njoj piše da je napravljena u Turskoj, ali da u pravu si. Tako je, tu foru sa registracijom mnogi praktikuju, pa i Gorenje npr., naravno registrovao sam produženje garancije odmah sutra dan. Ne cima mi se sa garancijom odmah, posebno što ne moramo baš taj program da koristimo. Ali ako tako često počne da zeza, moraću da ih zovem.

Da, ali na usisivace iz G force linije i mikrotalasne je 5 uz registraciju. Na masine za ves i sudove je 10 godina na inverter motor uz registraciju.

Ja sam imao dve Candy cso h8a2de-s sušare. Ovo je moj snimak jedne od njih. . Prva zamenjena za drugu. Druga vraćena. Servis je ok.

Hteo bih da podignem sušaru na mašinu za pranje, međutim mašina za pranje je malo uža (širina je ista) u odnosu na sušaru. Da li je pametno da to uradim?

Hteo bih da podignem sušaru na mašinu za pranje, međutim mašina za pranje je malo uža (širina je ista) u odnosu na sušaru. Da li je pametno da to uradim?
Pa ako nogice sušare stabilno stoje na mašini za pranje i nisu baš na ivici pretpostavljam da neće biti problema.

Kupili smo mašinu za sušenje Candy CSOE H8A2DE-S. ...dešava se čudan da kažem bug, naime na dužim programima ponekad zabaguje na 15min do kraja i radi tako dok je ne isključimo. ... Šta vi mislite, jel je imao neko slično iskustvo?
A da to nije ono okretanje bubnja radi sprecavanja guzvanja koje se desava povremeno neko vreme nakon sto osusi veš?

Pozdrav svima, nov sam na forumu i potrebna mi je vasa pomoc.
Posto se blizi crni petak a u medjuvremenu mi se pokvarila masina za susenje planiram da pazarim novu.
Ova mi je pala na pamet ali vidim da gore pise da je Candy katastrofa pa sam u nedoumici.
U pitanju je ovaj model

Isto tako bio bih vam zahvalan ako mozete da mi pomognete oko izbora
Budzet od 60k-75k

Candy je na papiru ok. Kakav će biti u praksi je pitanje. Ja sam imao dve i obe sam vratio.

Ja šatl o ponavljam da mi nije jasno kako taj candy nije propao do sad

Cena od cca 60k je uobičajena za te mašine iz serije 4. To što je Tehnomanija napumpala cene pa onda kao dala neki popust je neka druga stvar, koja ima svoj naziv.
Za ~85-90k, koja je kao normalna cena kod njih za ovu mašinu, u drugim radnjama se mogu naći mašine i iz serije 8.

Poslednja izmena:
Da li sušara Bosch Wtr87tw0by vredi 70.000 dinara ili ima nešto bolje za te pare?
To je serija 6 ali ne vidim neke bitne prednosti u odnosu na seriju 4 sem metalne kvake na vratima i A+++ klase. Ako joj je to jedina prednost, radije bih uzeo seriju 4 za 9000 dinara manje.
Druga mašina koja me zanima je Samsung DV80TA220TE/LE. Za cca 63.000 dinara deluje OK na papiru.

Ako ima neko predlog za mašinu za sušenje do 45k,treba mojima .Prvo su hteli one dno dna od 30k din,ali bi bacili do 45k din ako ima neke solidne razlike?

Zdravo! Da li neko ima iskustva sa Končar mašinama za sušenje veša?

Ako ima neko predlog za mašinu za sušenje do 45k,treba mojima .Prvo su hteli one dno dna od 30k din,ali bi bacili do 45k din ako ima neke solidne razlike?
Ja sam ovu platio malo manje od 45k pre par meseci.

Ja sam ovu platio malo manje od 45k pre par meseci.
Valja li šta?
Ovi jure nešto tipa A++,vidim ova je B,nem pojma koliko bi i uštedeli na elektriki,pogotovo što su u kući,pa bi je više ganjali zimi..
Ako je ovo dobar izbor prosledicu im da je pazare .
Edit:Vidim da je nema u prodaji.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao Bosch WDU28540eu i kako se pokazala?
Da li je neki servis u Beogradu moze popraviti?

Poslednja izmena:
Valja li šta?
Ovi jure nešto tipa A++,vidim ova je B,nem pojma koliko bi i uštedeli na elektriki,pogotovo što su u kući,pa bi je više ganjali zimi..
Ako je ovo dobar izbor prosledicu im da je pazare .
Edit:Vidim da je nema u prodaji.
Te A++ su sa toplotnom pumpom i mislim da je ušteda u struji samo na papiru. One suše na nižoj temperaturi i dosta manje greju prostoriju. Takođe i potrošnja struje im je dosta manja. Ali sa druge strane kada se zapuši izmenjivač toplote, a zapušiće se, znatno povećaju vreme sušenja a njegovo čišćenje uglavnom podrazumeva rasklapanje cele mašine u servisu.
Ove mašine kao što je moja se lako održavaju. Imaš kondezator kome lako pristupaš i ispereš ga povremeno. Takođe programi su dosta kraći pa troši više struje ali duplo kraće.
Po meni 2 bitne stavke koje sušara treda da ima su senzor vlage veša i odložen start, ova prva stavka je must have.
Inače ova EL je odlična, ne gužva veš, dobro osuši, veliki bubanj i velika vrata...

Ova moja ne skuplja stvari, bar ja nisam primetio a nešto se ni žena ne žali.

Ovi jure nešto tipa A++,vidim ova je B....

Klasifikacije A+++ su ukinute, te sada postoje samo A i niže, pri čemu je A najbolji model koji postoji na tržištu, a onda kreću B, C i dalje. Dakle B je u samom vrhu.

Jeste sada zbunjivo dok na tržištu postoje modeli i sa starim i sa novim oznakama, ali kada ovi stari budu rasprodati, sistem će biti mnogo jasniji.

Biće malo bzvz. kada sasvim pristojan model dobije D oznaku umesto dosadašnje A(pa samo jedan plus), ali valjda ćemo se navići.

Te nove nalepnice se valjda racunaju za eko programe. Pored novih imaju i stare.

Nazad
Vrh Dno