Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Imam neku LG combo mašinu već duži niz godina, i rešio sam da uzmem odvojenu sušilicu
Upravo gledam kombo mašine. LG.
Kako te služi, što odvajaš?

Kupatilo mi je malo pa ću morati kombo jer je reorganizacija suviše komplikovana a ne mogu mašinu na mašinu pa bih odvojenim uređajem ,sušilicom, dodatno pojeo prostor.

Pa ne radi ti masina 24/7 pirocancu jedan. Ako ti ova sa grejacem radi 2h po susenju to je 5KW x 10din = 50din, a ova sa TP ti radi 3h po 650W sto je 2KW iliti 20din, ustedio si 30din po susenju preko dana. Ako je ukljucujes nocu onda ti je struja 4din tako da je usteda 10din Koliko imas susenja mesecno da bi ti se ona isplatila? Cak i da imas malu decu pa da susis svaki dan, i tada bi mozda ustedeo 300din/mesecno. Pre bih uzeo tu sa klasicnim grejacem koja se lako popravlja nego skupi sistem sa toplotnom pumpom koja ima gomilu delova i elektronike da bi radila isti posao za duze vreme jer TP ne moze da nagura visoku temperaturu za susenje kao sto to moze klasican greja
Moja porodica u proseku ima 3 masine za pranje dnevno.Najmanje.
Program u proseku traje 2 sata.
Razlika je 6 sati x1.8 kw x 365 dana.Nekih 4000 kw godisnje.
Koliko je kw sat,nemam pojma.
Nekad sam racunao da je za 3 godine otplatila sama sebe u odbosu na "klasicnu grejac" i da sada zaradjuje.
Gorenje,5 godina.Izasla iz garancije.Kad se pokvari,poklanjam serviseru,kupujem novu.
Znam da su mi racuni za struju 12-13k+++ a svi uredaji u kuci su mi A+.
Ustedu ne gledam,gledam da zaradim vise.
2000-3000 struje vise manje ne spasava kucni budzet.

Klasican grejac ,SKUPLJA STVARI.
Toplotna pumpa,manje.
To je osnovna razlika i *****....

Upravo gledam kombo mašine. LG.
Kako te služi, što odvajaš?

Kupatilo mi je malo pa ću morati kombo jer je reorganizacija suviše komplikovana a ne mogu mašinu na mašinu pa bih odvojenim uređajem ,sušilicom, dodatno pojeo prostor.
Imam je već oko 6 godina. Nije bilo kvarova, koristili smo je intezivno, mala deca... Možda se jedino poremetio senzor za zaprljanost veša/trajanje programa, ali to mi nije bilo bitno. Najveći problem je to sušenje, posle nekog vremena, 6m-1god, zapuši se ventilacioni sistem i slabo suši... I onda mora da se rastavlja i čisti... Odvojena sušilica se lakše održava, plus možeš da pereš dok suši, jedino što se odričeš malo prostora.. Ako povremeno sušiš, a nije ti problem da daš malo više para da imaš tu funkcionalnost, uzmi combo. Ako to nije slučaj, onda idi sa sva odvojena uređaja.

Mada sad vidim da ti i nemaš baš izbora :)

Izbor je da: izmestim lavabo i radijator. A to mi se nikako ne radi sada.
Plus sto "u vis" ne mozemo da skockamo uredjaje, a i o tome se razmisljalo... da mozda uzmemo horizontalni bojler.
Ma... ova LG je pregurala 10 godina a radi i dalje odlicno pa cemo da uzmemo vrvatno LG kombo.

Potrebna mi je preporuka za masinu za susenje vesa, najjeftnija a da je OK kupovina. Sta biste preporucili?

Ove dve su na kakvoj - takvoj akciji?

Cao moze pomoc za masinu od ovih nekoliko modela ili ako imate vi neki predlog?

Електролукс од ових.

Ta Electrolux može da se nađe za 65k (a možda i jeftinije) u drugim radnjama. Mi je imamo od skora, prezadovoljni smo sa njom.

Cao moze pomoc za masinu od ovih nekoliko modela ili ako imate vi neki predlog?

Bolje za te pare uzmi EW8H258S model ili neki drugi model electroluxa iz perfectcare 700/800 serije.

Bio sam danas u prodavnici. Rekli su mi da to buda masina sa inverter motorom i automatskim ciscenjem.
Da ne duzim, napisao sam na papir naziv masine lg rh 90v5av6n.
Iskreno ja sam laik i mozda su me navukli na pricu, ali sta da radim 😄
Sta kazete, ako sam pogresio da ispravim ili je ok ta masina?

Cao, moze li neko ko se razume da da savet koja je bolje i zasto od ove dve posto se dvoumim?

Hvala unapred

Zdravo, hocu da uzmem jednu od ove 3 masine. Da li neko moze da mi objasni zasto program na lg traje preko 3 sata a na electrolux sat vremena manje (preko 2 sata)? A obe su sa toplotnom pumpom, inverter motor. Ne razumem se uopste u masine. Ove lg mi odgovaraju jer imaju i automatsko i manuelno ciscenje. Koje su zahvalnije?

Electrolux verovatno ima jaci dotok vazduha cim susi sat vremena krace.To auto ciscenje je marketing.

Lg ima slican sistem samociscenja.
Realno, mulj na podu za par godina.
Neki jeftiniji brendovi imaju bolje reseno ciscenje, ali rucno mora

Ovde se ponovo vrti ista prica...
mene mrzi da svaki put ponavljam, citajte prethodne strane.

Ispratio sam sta pises, ali mislim da klasicna susara ne pije vodu vecini.
Treba joj vise mesta da dise, zbog kondenza.
Manje zlo cistiti neku sa tp, nego se baviti sa vlagom, budji i zdravljem.

Nema nikakve vlage i budji to su gluposti.
Ko bi kupio takvu masinu?

Kupujte sta hocete, bice ova tema vrlo zanimljiva za par godina kada budete iznosili iskustva

• Like
Reagovanja: Ira
Nema nikakve vlage i budji to su gluposti.
Ko bi kupio takvu masinu?

Kupujte sta hocete, bice ova tema vrlo zanimljiva za par godina kada budete iznosili iskustva
Cak i uputstvu pise koliko mesta treba, kakav prostor itd.
Nije teorija zavere, vidi za bilo koju od ovih tog tipa.
Ako sam dobro video, tebi ke na terasi?
Ubaci to u klasican stan, pogotovo zimi kada su zidovi hladni, a prozoro zatvoreni zbog naseg zdravog vazduha

Ako si video da je na terasi onda si sigurno video da je bila i u spavacoj sobi i u hodniku ;)

Ako si video da je na terasi onda si sigurno video da je bila i u spavacoj sobi i u hodniku ;)
Nisam toliko isao u nazad.
Uglavnom, u kucama poput moje, koje su stare i prosecno izolovane, umela je budj da se pojavi i bez necega takvog.
Svako bira sebi, a idealno nema

Citajuci vase odgovore i komentare kupio sam ipak electrolux ew8h258b danas. Malo mi krivo zbog lg jer sam razmisljao 'super sama se cisti, ne moram ja'
Ali i ova je dobra.
Kod lg mi smeta preko 3 sata susenja. A dobio sam i za ovu 5 godina garancije kao sto bih dobio i za lg.
Hvala na pomoci

Može li neko iskustvo ili predlog šta izabrati, Bosch 24500by ili 24590by? Po specifikaciji jako slične, jedna ima neku paru koja kao pomaže da bude lakše peglanje i valjda svetlo u bubnju (ovo drugo nije nešto značajno). Da li ima neka treća za isto ili manje para (ove su oko 85-90k) da će raditi posao slično? Koristiće se verovatno u proseku jedan ciklus dnevno (zapravo žena kad krene da pere, pusti 3-4 ciklusa jedan za drugim ali ne svaki dan, pa će tako i sušara raditi, dakle retko po jeftinoj tarifi).

Nazad
Vrh Dno