Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Jednom probali Fairy 3 u 1 gel kapsule. Majko božija koliko je zapenilo, mislili smo da smo pokvarili mašinu, curela je pena na sve strane 🤣
Fairy kapsule ne pene i peru odlično. Po meni, mana je što imaju neprijatan miris u kesi. Inače, "probali" smo ih stotinak puta.
Mada u poslednje vreme koristimo uglavnom prašak, najobičniji Premia brend. Nema problema sa rastvaranjem i sudovi se operu sasvim dobro. Dozira se po potrebi.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

pre neki dan su vrata od Siemens mašine za sudove spala i supruzi priklještila nogu. Teška su kao tuč, očito su pukle neke opruge koje ih drže. Ima li neko preporuku za dobar servis ili možda savet za samostalnu popravku ako nije komplikovana? Sve u svemu mašina je stara 13 godina i generalno lepo radi, nešto mi je žao da je menjam za novu. Hvala unapred!
Opruge ili kanapi, ali pre će biti ovo drugo.

@djoolle : ako si iz BG i iole vešt sa šrafcigerom, potraži firmu Elpok i raspitaj se za delove. Pre toga, otvori mašinu da vidiš šta je otišlo, k'o što @maxy reče, ima 2 stvari koje mogu da odu.
Imaš i Soća iz NS, oni rade i servis i prodaju delova.
Pozdrav
P.S. Na Soća sajtu nekad možeš i da nadješ nešto, na Elpok nema ništa, al' zato u radnji imaju sve 😉 Dakle, telefon u ruke, model mašine na papiru pored i teraj...

Pisao sam da treba da uzmem mašinu za sudove za selo, na kraju se ispostavilo da ne može 60cm, falilo nekih 2-3cm. Uzeo 45cm najjeftiniju u tom trenutku na ananasu (još bilo abrzo), imao neki kupon od 12k pa me mašina izašla 14.5k sa dostavom. Beko DVS 05024 W, 24.5k bila cena, 2k dostava. Pustili par programa, žena i sad vrti (hoće sve sudove da opere iz kuće), prvi utisci su da pere sasvim korektno ali je jako bučna. Ima ukupno 5 programa, ne piše nigde koliko traju. Eco (50C), Intensive (70C), neki mešoviti pretpostavljam (65C), i dva brza (mislim da su brzi jer je nacrtan satić), 60C i 35C. Prvo pušten taj od 65C, posle ovi brzi od 60C. Mislim da je za tu cenu ok kupovina, pa još na 12 rata sa ukupno 300din kamate, ne može se očekivati ne znam šta ali za naš use case je dobra. Pisaću za neki mesec update kad vidimo na malo duži rok kako se pokazala. I da, 5 godina garancije uz registraciju na Beko sajtu.
Evo da dam feedback ako nekoga zanima, dakle uzeo najjeftiniju mašinu koju sam mogao da nađem, Beko 45cm. Koristi se i više nego što smo planirali, najjeftinije tablete iz DM, sjaj i so takođe iz DM.

Pranjem zadovoljan izuzetno, koriste se samo kratki programi, možda smo jednom pustili normalni program. Izuzetno je bučna, nema teorije da se spava recimo kada radi (tu je dnevna soba spojena sa kuhinjom pa popodne kada bi legli da odmorimo ne bi moglo da se zaspi). Kada ostane bez soli (i bez sjaja) nema nikakvog upozorenja, i jako se nahvata kamenac po celoj mašini, vrata su bila skroz bela, po čašama kamenac, šokiran sam bio. Kad sam sipao so, sve se unormalilo. Dakle, mora se dosipati so s vremena na vreme.

Ništa od druge tarife noću? 😀 Dobar način da se prekontrolišu decibeli u spec ubuduće kad se bira uređaj.

Šta je bučno, motor ili mlaz vode?

Nazad
Vrh Dno