Šta je novo?

M600i Zaključan

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
Buraz je pazario preko oglasa SE M600i, telefon deluje kao nov međutim kad ubaci karticu posle učitavanja ispiše poruku "Phone Lock". Probali smo da mu ubacimo novi softver i odradio je sve međutim isto. Pokušali smo i sa 0000 ali bez uspeha. Ima li kakvo rešenje?

Izgleda da je telefon zakljucan na neku mrezu. Mislim da je moguce otkljucavanje samo preko logova. Sto je relativno skupo.

Zar to ne moze bese sa xs++ programom, promeni mu se cda i ode na zvanicni update i to je to? A ako bas nece update a trebalo bi onda da se promeni cda i sam flashuje firmware?

Ne mora ništa da se menja sa XS++. Dovoljno je samo povezati telefon sa programom i on će ispisati phone lock code. Program skini odavde: http://www.se-nse.net/gbrooks3/XS++/download.php

Telefon prvo ugasiš, pokreneš XS++, oznaciš smartphone connect i klikneš na connect. Na telefonu pritisneš slovo C, i povežeš ga na USB kabl. Držiš slovo C pritisnuto sve dok ne završi povezivanje. Evo imaš na slici kako izgleda taj ispis u programu.

:wave:

Moja greska onda, ja sam skapirao da je zakljucan na mrezu, covek nije rekao da mu nudi da ukuca sifru.

Taj koji ti ga je prodao ga je zaključao na izmenu SIM-a. To sam i ja uradio sa mojim aparatom, tj. ne traži šifru dok se ne ubaci druga kartica.

BTW, nisam znao da se ta šifra onako jednostavno zaobilazi...

Nazad
Vrh Dno