Šta je novo?

M600i (ili bilo koji SE), internet preko ADSL

Ja se baš nisam mnogo mučio, jednostavno mi je bilo podesiti bez potrebe za bilo kakvim proxy serverima itd... Imam MSI BToes sa Widcomm softverom. Sprovešću vas kroz čitavu proceduru sa nekoliko screenshoots sa kompa i telefona. Jedino je problem što BT na telefonu moram uvek držati uključen da me ne bi pitao da ga uključujem jer sam podesio da mi email proverava na svakih 2h preko dana. Znači ako sam kući u sobi, kači se preko BT, ako sam napolju ide preko gprs ko i obično. Sve radi automatski i ništa ne pita.

Ako ima pitanja za proceduru pitajte, ali mislim da se sve potrebno vidi iz priloženog. Nisam ništa podešavao oko IP adresa, sve je automatski dodeljeno po default-u.

Prilozi

• bt pan.jpg
    bt pan.jpg
    230.7 KB · Pregleda: 124
  • m600i pan.jpg
    m600i pan.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 113
Nisam bas pazljivo citao temu, ali koliko sam skapirao, koristis bluesoleil, ni meni ne radi sa tim, iskljucivo sa widcom mdrajverima, nista se ni ne podesava, samo ustekas bluetooth i uradis kao sto je gojnik dao na ss-ovima. Trazio sam na netu jedno vreme za bluesoleil ali nisam nasao resenje, dakle skini widcomm i uzivaj.
@GoJNiK
Kad stavis prioritet za bluetooth, i odes preko operamini a bluetoot je ugasen, zar te ne smara telefon sa pitanjem, enable bluetooth ili tako nesto, posto mene to uvek pita?

Poslednja izmena:
Poshto sam reinstalirao OS juche, sad mi radi onako kako je GoJNiK objasnio. A pre toga sam uspeo uz pomoc onog m-Routera da povezem komp i fon i da mi radi net. Sve u svemu hvalana pomoci.

@SomiKnight da i mene stalno pita da li da pali bluetouth i ako nisam kuci onda moram da obijem pa da chekam da fon skonta da treba da ide na net preko gprs-a

:wave:

Ne pita me jer mi je bt uključen uvek, ali sam isključio ono Visible to other devices, a uključio Enable power saving. To sam morao da uradim zbog mail klijenta, jer vrši proveru na svakih 2h. A ako vam nije bitno to za mail onda možete napraviti dve grupe, u jednu stavite bt nalog, a u drugu gprs nalog, a posle odete na more, options, i tamo štiklirate Show connection dialog. Sledeći put pri konektovanju će vas pitati koju grupu da koristi, ako si kući izabereš grupu gde ti je bt pa onda te pita da ga uključiš, a ako si negde napolju izabereš grupu za gprs.

Uzdravlje! :D

dodatak:

Ajd otiđite preko moba na adresu http://m.youtube.com i probajte neki klip da pustite. Kod mene krene buffering i piše 100%, ali video nikako da krene. Vidim na kompu preko DU meter da ima protoka u proseku 13kB/s.

Poslednja izmena:
Taj youtube ne radi ni kod mene.
Elem za ono da te pita koju grupu hoces, probao sam i to, ali kad startujem operu mini pita me pet puta pre nego sto se konektuje pa sam morao i to da batalim, tako da je ostalo da svaki put menjam prioritet konekcije kako mi treba, smara ali i nije toliko tesko./

Ova mobilna verzija youtube-a radi preko real time streaming protokola, dakle nema veze sa flash player-om. Nego probao sam preko 3G konekcije i normalno pušta klipove sa youtube, samo što je skupo. ;) E sad ja pretpostavljam da ću trebati pogledati podešavanja na adsl ruteru a u vezi sa preusmeravanjem portova.

:) Odlicno da je neko oziveo temu, ja sam mislio da je davno zavrsila :)
Pre nekoliko dana sam ja probao, pronasao sam sve moguce tutorijale ali nista :(
Inace imam toshiba drajvere, probao sam i bluesoleil i nista... Onda sam resio da probao widcomm, i kad sam ih instalirao win mi je pukao...
U ovom softveru imam da namestim PAN, i sve namestim lepo i na telefonu, ali nikako da krene.

Trazio sam nesto oko instalacije widcomm drajvera i ono je stvarno mnoooogo veliki posao, a stvarno ne zelim da opet zeznem win pa da ga opet instaliram.

Rekoh ajde da promenim ovaj mator bt sto imam, i kupim msi star key 2.0 ali posto nisam nasao onaj crni kupim ovaj gumeni plavi, to je kao verzija v2. Dodjem kuci i skapiram da ga nema na sajtu uopste, a sto je najgore koristi glupavi bluesoleil, dok za onaj crni ima na sajtu da se skine widcomm software, koji sam baksuz.
Na kraju uspem da instaliram widcomm na ovaj moj, mora da se menja inf fajl neki, i ok kao radi, medjutim svako malo vremena mi trazi da se ponovo upari sa kompom, da poludi covek, totalno neupotrebljivo, probao razne verzije widcomm-a ali isto...
Za taj proxy mora da se radi bridge?

Više i ne mogu da se setim, idem preko 3G kad mi treba net, glava me zabole od cele egzibicije. Kad povučem crtu, jeftinije mi je da im platim net. Nisam siguran da ti treba bridge ako imaš proxy, jer će on sam da nađe izlaz do neta, a tvoje je samo da ukucaš njegov IP, odnosno IP računara na koji je instaliran.

Zapravo nam treba neki dobar Bluetooth AP softver koji bi radio sa BT USB dongle-ovima, ili klasiča BT AP da se ukači na UTP mrežu.

Ma i ja cu da batalim, stavio sam ga na prodaju u oglase, neverovatno da bluesoleil nema mogucnost za sherovanje interneta... Jos je gore sto ovaj stari koji imam koji sam hteo da zamenim radi, a bio svojevremeno najjeftiniji od svih, neki wiretek model ne znam ni koji tacno, pa rekoh da dodam malo brzinu i udaljenost, ali ispade nista od toga...

Ako rešiš na jednostavan način, prijavi da znam koji da kupim, ili koji softver da skinem. Pod Vistom ni nemam nikakav softver,ostavio sam ono što Vista nudi i ćao-zdravo.

Vrh Dno