Šta je novo?

M2N SLI DELUXE Asus

RecklessLife

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
169
Ovako, imam par pitanja iskreno, cisto iz radoznalosti a mozda i zbog potencijalnog apgrejda u bliskoj buducnosti.

Ipak, neka fokus bude moja cista radoznalost, jer trenutno otvaram ovaj topic zbog toga.

Gledajuci cene po raznim PC radnjama, zapazio sam da su najjeftinije AM2+/AM3 ploce nekih 4000-5000dinara.

Neke, podrzavaju DDR2 neke, DDR3... Ali uglavnom, u pitanju su NForce630a, ili neki malo noviji chipset.

Pricajuci sa jednim prodavcem, covek je bio poprilicno ubedjen u tvrdnju da se sa NForce 630a ne moze overklokovati jedan Athlon II 240(tacnije, sa tim jeftinim plocama, etc)... Iskreno, zaboravio sam da ga pitam, ali svakako bih opet dosao ovde i pitao vas:

Znam da je moj Asus poprilicno star, ali me zanima, da li je bolji u odnosu na te jeftine ploce sa 630a, ili neke sa malo naprednijim chipsetom(recimo ona sto ima int. ATI3200, koliko se secam?)

Dakle:

570SLI vs 630a, recimo?

Neko moje iskustvo je da sam uspesno uspeo da overklokujem mog Athlona 240 do nekih stabilnih 3,4GHz.

Osim toga, zanima me i sam kvalitet ovih jeftinih ploca u odnosu na mog Asusa?

Ne znam da li cete razumeti sta me tacno zanima, ali eto... Probajte...

Unapred vam hvala na odvojenom vremenu. :,,:

Mislim da prednost ima malo starija ploča koja je u svoje vreme bila zmaj, nego ona sa za nijansu novijim čipsetom, ali pravljena da bude što jeftinija.

Kao kad bi poredio P965 i G41 po overkloku. Dobra P965 ploča može da ide i do 400MHz za FSB, a G41 teško da će da prebaci 350.

mislim da nema potrebe da menjas plocu , pogotovo, koliko vidim bez problema ti radi sa am3 procesorom,tj ni u ludilu nemoj :p lol
ozbiljno
imas sli plocu ja bih na tvome mestu pojurio josh jednu 8600gt grafu da ubodem i uparim i ondak vozi miskoooooo :) pa ti vidi . Poz

Mislim da bi više osetio da doda još 1 Gb memorije jer je ovo stvarno malo .

joj da memorija nisam ni video samo 1 gb .... da 2GB i juriii

Za memoriju znam. Ovde je prvenstveno pitanje bilo 570SLI vs 630a, na primer.

Btw, memorija stize uskoro... 2x 1GB. na 800MHz. :)

I nF4 SLi je bolji izbor od 630a. Nekom (kome su bitni ATA priključci) možda čak i od 570SLi...

Vrh Dno