Šta je novo?

M2N-E sli u M2N-E

acarinho

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2008
Poena
345
Da li je moguce ovo flashovati ? To bi uradio jer su driveri za zvuk drugaciji m2ne sli je cmedia a m2ne soundmax.A cmedia nikako ne ide na windows 7 a nisam ni na vistu uspeo da ga namestim iako na ploci pise vista compatibile

Mislim da to nece tako da moze🙂Radi se o potpuno drugacijem zvucnom kontroleru sto se ne moze promeniti flashovanjem. Moj savet ti je da uzmes neku zvucnu karticu koja ima podrsku za win 7 i da je ubodes u pci slot i uzivas..

Poz

ja se secam pre nekih 2 godine (ili kada je bila aktuelna ta ploca) ljudi su zbog klokovanja menjali bios m2n-e sa biosom m2n-e sli. Koliko se secam te dve ploce su skoro iste.

Pa prvo proveri da li postoji i teoretska mogućnost flash-a, tj. da li su veličine ta dva bios fajla ista (kb)...ako nisu teško da ćeš uspeti.

Poslednja izmena:
Čipset nije isti, nF570 Ultra vs nForce 500 SLI, Sound controleri nisu isti CMedia vs ADI tako da i da ti uspe flash BIOS-a opet nece CMedia chip da radi sa ADI driverima.

Pa ako nije isti čipset batali "probu"...ako je isti čipset, ista veličina fajla, može da se odradi forced flash ali se obično ostane bez integrisanog zvuka. Npr. ova moja ECS iz potpisa i ECS GF8200 Black su identične ploče (samo je ovoj iz potpisa onemogućena integruša-nema vga konektor i odrađen je laser cut na štampi u blizini istog, i naravno različita je boja), ali su bios fajlovi različite veličine (a verovatno i bios čipovi..), pa je tako ECS "onemogućio" da od ultra jeftine dead end NFORCE9M-A "dobiješ" malo manje ultra jeftinu dead end fancy GF8200..uglavnom zaboravi, ostaćeš i bez te ploče koju imaš...

Ja sam imao m2n-e sli , zvuk jeste loš ali podnošljiv problem je pucanje zvuka praćeno jakim šumom bez vidljivog razloga i problem je nerešiv na svim pločama . Fleš nepokušavaj ni slučajno jer osim sličnog imena i proizvođača ploča nema nikakve veze sa m2n-e . Kombimacija koja je korištena za fleš je bila bios od m2n deluxe na m2n-e čipseti nvidija 570 . Nadam se da sam ti otklonio nedoumicu .

Hvala.Videcu da kupim neku zvucnu necu da se bakcem sa ovim

Problem vam mozda stvara i sto je asus izbacio dve serije tih m2ne ploca koje bas i nemaju stvarne veze jedna s drugom.M2N-E koju ja imam ima nf570 ultra cipset u vreme kada sam kupovao jedva sam nasao i platio istu 80e,sli modeli tog modela kostao izmedju 100-120e. A istovremeno se pojavila u prodaju ploca M2NE-SLI za oko 60e koja nema veze s prethodna dva modela,cipset je nf560 koga je meni linux prijavljivao kao nf4 cipset doduse na drugoj ploci.
Te asusove ploce se razlikuju i po izgledu na ovim prvim je heatpipe hladnjak na cipsetu,dok je na ovim drugim modelima obican pasivan hladnjak.
Same oznake su dosta slicne M2N-E kod prvih i M2NE kod drugih,samo - razlike......a poprilicno razlicite ploce.Doduse nje ni asus jedini istu stvar sam primetio i kod msi ploca iz istog perioda konkretno msi k9neo-f s nf550 cipsetom i k9neo v2 i v3 s nf520 i nf560cipset.Kao asocira na noviji cipset mada je meni oduvek licilo na pokrpljeni nf4 za podrsku AM2 procesorima.

Ja imam Sound Blaster X-fi Xtreme audio i takodje sam instalirao Windows 7 koji je btw odlican system.

Drivere za tu karticu mozes da nadjes za win 7 bez problema a ona radi dobro i nije nesto skupa.

Ovako:

M2N-E - chipset NF 570 Ultra
M2N-E SLI chipset NF 500 (rebrandirani NF 4 SLI)
M2N-E SLI DeLuxe chipset NF 570 SLI

Prva i treća su gotovo identične ploče sa manjim izmenama (drugi PCI-e skraćen, drugi SB, imao sam prvu sa X2 3800) i postojali su modovani BIOS-i koji su omogućavali flashovanje DeLuxe BIOS-a na nju ali ja se nikada nisam usudio da radim to.
Takođe, intenzivno sam pravio ovu temu u nadi da će izaći BIOS koji će omogućiti dizanje voltaže za RAM preko 1.8V.

Bas tako komsija,dobra ploca samo joj za OC fale ti naponi za memoriju i nemoz se resiti bez hardverskog modovanja inace mi se svidja zbog stabilnosti.Inace mislim da je misko svoj primerak ovakve ploce flesovao biosom od sli modela sve je radilo sem sto podizanje napona nije imalo odziva u realnosti tako da ispada da je ploca jos na neki nacin zakljucana .
Nebitno da ne idem dalje u off.

^
Pa nije bas da je zakljucano menjanje voltaze za memoriju🙂
Bios 1701, max DDR voltage 1.95 mada mi se cini da i dalje nema odziva u stvarnosti na menjanje voltaze😀

Poz

Da u pravu si. Voltaža memorija se mogla dizati do 1.95V ali sam ja, recimo imao problem jer sam imao OCZ DDR800 module sa nominalnom voltažom od 2.1V pa sam morao da se "degradiram" na Geil koji je na stock-u bio 1.85V.
U principu, ploča je tek sada OK jer se već neko vreme pojavljuju low voltage mem moduli koji bi konačno mogli i lepo da se kloknu na njoj.

Da u pravu si. Voltaža memorija se mogla dizati do 1.95V ali sam ja, recimo imao problem jer sam imao OCZ DDR800 module sa nominalnom voltažom od 2.1V pa sam morao da se "degradiram" na Geil koji je na stock-u bio 1.85V.
U principu, ploča je tek sada OK jer se već neko vreme pojavljuju low voltage mem moduli koji bi konačno mogli i lepo da se kloknu na njoj.

Ako neko vec uzima OCZ Blade 1200, sumnjam da ce se zadrzati na ovoj plochi.

Nazad
Vrh Dno