Šta je novo?

M2A-VM i linux

klark

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2002
Poena
619
Hteo sam da uzmem ovu plocu ali na netu sam naisao na neke informacije da integrisana grafika i raid prave problem na linuxu. Jel neko ovde ima neke informacije u vezi toga? Da napomenem da bih koristio CentOS 5.0

Niko izgleda nije imao iskustva sa ovom plocom i linuxom pa verovatno zato nema odgovora. Ja sam ipak uzeo plocu i evo iskustava. Mrezna nece da radi pod centosom (potrebno je posle instalacije skinuti drajvere sa sajta i iskompajlirati ih i onda radi), integrisana grafika ne radi skroz tj. Atijevi drajveri ne rade kako treba tako da nema nista od hardverske akceleracije.
Ako neko nadje neko uputstvo bio bih zahvalan.
Mrezna inace radi bez problema pod ubuntu i suse distribucijama.
:S:

Ovo sa mreznom kartom skopcano je sa verzijom kernela koju distro koristi. Centos se vodi kao serverski distro te stoga ima nesto konzervativniju politiku prhvatanja novih verzija kernela, dok ubuntu i suse to drze up-to-date.

Da bi ti radila hardverska akceleracija na grafickoj karti moras da instaliras official binarne ATI drajvere. Proguglaj malo i naci ces na hiljade linkova koji opisuju postupak instalacije.

Salac hvala na pomoci ali drajveri nece da rade (oficijelni). Sve je odradjeno po uputstvu ali nece da radi. Necu vise da trosim vreme na taj problem posto mi i ovako radi posao.

Evo da ti kazem (sa malo zakasnjenja) moja iskustva..

Sve mi radi pod F7, i prilicno sam zadovoljan.. Jedina stvar koja mi ne radi je XVideo kada koristim oficijalne ati drivere (binarne). Sto se njihovih drivera tice, svaka treca verzija radi, tako da potrazi malo neku koja ti zavrsava posao...

Inace imao sam problem sa plocom i 4G memorije, ali najnoviji kernel ima patch..

Nazad
Vrh Dno