Šta je novo?

M$ versus Pirates

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Microsoft replaces counterfeit Windows versions with genuine software

By Wolfgang Gruener, Senior Editor

May 6, 2005 - 13:39 EST

Redmond (WA) - Microsoft expanded its efforts to battle piracy by removing counterfeit versions of Windows XP from the market. Users of "high-quality" pirated versions of the operating system will receive a legal key for their software and a setup CD - if they reveal the seller's identity.

http://www.tomshardware.com/hardnews/20050506_133943.html

Izgleda da Bil krade fore od naseg Dinkica! :D

Zanima me jedna stvar, ako moze pomoc:

Registrovao sam Windows koristeci genuine software koje proverava legalnost kopije. Sada bih zeleo da formatiram disk i instaliram ponovo Windows od nule. Zanima me sada kako da ponovo registrujem moj Windows nakon reinstalacije i opet budem u mogucnosti da skidam update i jos neke free MS programe. Mislim da MS jednom registrovan S/N blokira za dalje registracije, pa me to brine.

Hvala na pomoci

sram te bilo ! Jedini legalni Windows da trujem nekim brojevima sumnjivog porekla ;)

Ali ako je njihov sistem takav da ne smem da deinstaliram Win, onda kgjb ;).

Boyce je napisao(la):
sram te bilo ! Jedini legalni Windows da trujem nekim brojevima sumnjivog porekla ;)

Ali ako je njihov sistem takav da ne smem da deinstaliram Win, onda kgjb ;).
Samo uneses serijski broj prlikom instalacije. Ako je konfiguracija ista kao i prilikom instalacije ( odnosno nije menjan hardver) ides samo na aktivaciju ( bez registracije) i sve je u redu. Nema potrebe za telefonskim pozivima i slicnim *******cijama

Btw, predrasuda&zabluda je da windows update radi samo na legalnim kopijama.

da, ali nije predrasuda da su neke stvari u download sekciji moguce samo za legalan windows. Ja sam ove nedelje skidao MDAC 2.8 mislim i trazena mi je provera sa MS sajta sa serijskim brojem. Samo maltretiraju ljude koji su kupili OS

koliko sa ja video kad ti ponudi da proveri da li ti je genuine windows, ti mu kazes NECU sada da proveravam i on te baci na download... tako je bar bilo sa svime sto sam ja skidao... moguce da neke novije stvari uopst ene mogu da se skinu ako nije genuine?

Novi Windows Update v6 nece uopste da se pokrene ako ne instaliras Windows Genuine Advantage Tool koji proverava legalnost tvoje kopije Windowsa i ne dozvoljava da uopste odes na stranicu za izbor komponenti za download ako nije original. Ja sam uspeo da ga izbacim iz registry-ja, ali sada trazi da ga ponovo instaliram kada odem na windows update sajt. E sada DS9 objasni mi kako da to zaobidjem?

Samo da kažem da je je piraterija jako loša stvar, da pogađa pošteni Microsoft koji u znoju lica svojih divelopera razvija softver i da ću odseći prste zarđalom testerom svakom ko pomisli da me prijavi kako bi dobio Windows besplatno. :d:d

Ma to sa Microsoftom je strava-platis za legalni softver, a oni ti ga daju na kasicicu i da tom prilikom placas internet sate za njihove greske, e a posle te kokne neki virus pa ajde ponovo sve ispocetka i kad izvuces zakljucak iz toga ti placas u svakom slucaju j**em im ja to njihovo postenje

illidan je napisao(la):
Novi Windows Update v6 nece uopste da se pokrene ako ne instaliras Windows Genuine Advantage Tool koji proverava legalnost tvoje kopije Windowsa i ne dozvoljava da uopste odes na stranicu za izbor komponenti za download ako nije original. Ja sam uspeo da ga izbacim iz registry-ja, ali sada trazi da ga ponovo instaliram kada odem na windows update sajt. E sada DS9 objasni mi kako da to zaobidjem?

Trenutno ne mogu da proverim ono na sta mislis, ali se moj komentar odnosio na winxp. Dakle, prilican broj ljudi ovde ima jednu te istu kopiju winxp proffessional corporate, pa opet nisu_imali/nemaju nikakvih problema da koriste windows update. Ukoliko, se radi o nekoj drugoj (novijoj) verziji windowsa onda je moguce da ima problema koje opisujes.

Sto se pomenute corp. varijante tice, stvar je relativno prosta za obicnog korisnika (osim sto krsi zakon) - instalirate taj win, uz adekvatan kljuc, odete na win update, on vam prijavi da vam treba novija verzija, instalira je bez problema, i prijavi vam koje updateove mozete da koristite. Ako ste kojim slucajem slipstrimovali sp2 u instalaciju takodje necete imati problema, samo ce vam windows update prijaviti manji broj potrebnih update-ova.

Hocu da kazem da ovaj primer pokazuje da i sa verzijom windowsa XP koja se po beogradu vrti dve-tri godine, sto se tice windows update, nema problema.

Koju verziju win ti koristis?

Btw, cak i posedovanje legalne kopije win nije uslov, (u ponekim slucajevima) da npr. mailom kontaktirate ms podrsku i da vam ona uzvrati odgovor. Druga je prica koliko cete biti zadovoljni odgovorom ili resenjem.

Npr. ja sam ms-u opisivao problem/nedoslednost (boja pozadine web stranice se ponasa prema setovanju u "Display Properties" a ne prema Internet Options, pa u kombinaciji sa opcijom "Ignore Colors" ne radi korektno nakon pecha) koji se desava u IE6 nakon instalacije jednog od peceva (koji je ukljucen SP2), i pri tome im poslao i log fajl koji je generisao softver aida32 (a koji daje informacije o instaliranom hardveru i softveru) u kome je jasno stoji kljuc za win koji je opste poznat u ovim krajevima (Balkana). To im nije smetalo da mi odgovore (pre oko 6 meseci). Samo zali boze sto sam se ponadao da cu dobiti pametniji odgovor od onog da uradim system restore (sto je prilicno glupo, jer bar prema ms-u, pech je jedan od crilitical updateova koji krpu sigurnosnu rupu, pa umesto da pokusaju da nadju aktuelno resenje, oni vam lakonski savetuju da vratite na staro, po sistemu "problem je samo ono sto trenutno dozivljavas kao problem")

A konkretan odgovor na tvoje pitanje je - nisam siguran.
Mislim da treba poslusati Danijela(00) pa instalirati softver, ali mu ne dozvoliti da ugrozava privatnost i druga osnovna ljudska prava za slobodnim protokom informacija i ostalih venericnih bolesti.
:type:

Poslednja izmena:
Imam windows xp professional corporate sa integrisanim SP1 na koji sam instalirao SP2 skinut sa Ms sajta. Sve do nove verzija sajta Windows.update (v6) redovno sam mogao da skidam patch-eve i to sam radio. Medjutim da bi se koristio sajt windows.update http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?betathanksurl&ln=en-us
mora da se instalira microsoft installer v3 rc1 i windows genuine advanatge tool v1 koji pre prikazivanja proverava da li je windows kopija legalna, i tu javi poruku da je "Vasa kopija Windowsa piratska verzija i da je zamenite sa legalnom kopijom". Nema dalje.

illidan je napisao(la):
Imam windows xp professional corporate sa integrisanim SP1 na koji sam instalirao SP2 skinut sa Ms sajta. Sve do nove verzija sajta Windows.update (v6) redovno sam mogao da skidam patch-eve i to sam radio. Medjutim da bi se koristio sajt windows.update http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?betathanksurl&ln=en-us
mora da se instalira microsoft installer v3 rc1 i windows genuine advanatge tool v1 koji pre prikazivanja proverava da li je windows kopija legalna, i tu javi poruku da je "Vasa kopija Windowsa piratska verzija i da je zamenite sa legalnom kopijom". Nema dalje.
Ukoliko koristis automatic updates , nema provere 100%. Inace imam originalnu verziju i ovaj thread me uopste ne pogadja ;-)

@illidan
Stoji to sto prijavljujes ali mislim da treba da razjasnimo sledecu stvar.
Zasto bi neko npr. koristio v.6 ukoliko i sa v.5 dobijate aktuelne i potrebne updateove, mislim koja je sustinski bitna dobit.

Inace ovo oko Geniune http://www.microsoft.com/genuine/do...a2-6a57-4c57-a8bd-dbf62eda9671&displayLang=en
trenutno mi se cini da je to u razvojnoj fazi jer decidirano navode: Validation is currently recommended, but not required. Should it become required in the future, only users of Windows XP and Windows 2000 customers (client, not server) will be required to validate. Genuine Windows downloads will continue to be available, without validation, to customers running Windows 98, Windows ME, Windows Server 2003, and Windows NT 4.0 with Service Pack 3
A to da Geniune... nije uslov za windows update potvrdjuje sledeci ms-ov navod:
Automatic Updates helps you keep your Windows installation current with the latest critical and security updates. Using Automatic Updates does not require validation

Pise na : http://www.microsoft.com/genuine/do...FamilyID=321cd7a2-6a57-4c57-a8bd-dbf62eda9671

Poslednja izmena:
ymiljan je napisao(la):
da, ali nije predrasuda da su neke stvari u download sekciji moguce samo za legalan windows. Ja sam ove nedelje skidao MDAC 2.8 mislim i trazena mi je provera sa MS sajta sa serijskim brojem. Samo maltretiraju ljude koji su kupili OS

Ne znam, verovatno nisi odabrao opciju No, do not validate Windows at this time, but take me to the download. Evo sada to skidam bez problema sa necim sto definitivno nije geniune. Osim ako mi ms u medjuvremenu nije dodelio pocasnu licencu za ovaj prof. corporate. :-devil-:

Poslednja izmena:
Evo konkretnog odgovora na Boyce-vo pitanje:Ja sam pre neki dan zamenio plocu, cpu i memoriju i kada sam probao da bootujem vec instaliran windows xp pro sa sp2 nije hteo, pa sam ga obrisao i instalirao ponovo i aktivirao sam ga uspesno...Naravno da nisam registrovao win jer sta ce mi to....dovoljna mi je aktivacija...

WinXP Manager,npr.,program kojim pravis backup aktivacije za WinXP i OfficeXP.Posle instalacije vratis ih u sistem,isto iz WinXP Manager-a.Radi teoretski,nije isprobano,koristim naravno pirata Corporate Edition.

Sinoc sam ukljucio Automatic Update, ali kada mu ja dozvolim, i skinuo sam critical updates :)

Ima jedna interesantna stvar sa Microsoftom
Pored XPa imam i Me instaliran i za Me imam opstepoznati kljuc koji pise na disku i kada odem na update vidim u donjem delu eksplorera da pishe key=false, ali mi dozvoljava da skinem sve updateove.
To su namerno dozvolili jer bi sprecavanjem updateova ilegalnim korisnicima, ugrozavali bezbednost i legalnih korisnika na internetu (kompovi bez updateova bili bi rasad za razne crve i slicno). E sad ta politika vazi samo za stare sisteme poput Win Mea

Ne znam, verovatno nisi odabrao opciju No, do not validate Windows at this time, but take me to the download. Evo sada to skidam bez problema sa necim sto definitivno nije geniune. Osim ako mi ms u medjuvremenu nije dodelio pocasnu licencu za ovaj prof. corporate.

Ma legalan je Win na poslu, pa se nisam bunio... No kako cujem :D ni na drugim lokacijama nema problema...

Vrh Dno