Šta je novo?

M$ Metro vs. Adobe PDF!!!

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
A few days ago, Microsoft announced the Metro format which has similar functions with the Adobe’s PDF format. The main features of this format are the possibilities of displaying and printing the content in the exact form as the original document.

...

The only advantage Microsoft has in the Metro vs. Adobe PDF battle is their intention to include as many functions and standards as possible, which is a totally different attitude compared to Adobe’s.

...

Microsoft will rely a lot on the possibility of saving the files from any Windows application, the user being able to open, view and share the file without the aid of the program that originally created the document. The same technology will be also used to send the information stored in file to a printer, and so, Metro will use the same method for decoding and displaying of the graphical elements as Longhorn’s Avalon.

Ako bude bio ukljucen i program koji zamenjuje "acrobat distiler" (sto cisto sumnjam) onda sto da ne.

Da vidim ja da negde nema Microsofta, kada zamene pdf, sta onda ostaje, a da oni nemaju :)

Ako ubace prog za obradu tog formata na svaku instalaciju Wina(Kao što su uradili za IE) onda kao što kaže cyberdude za godinu dana više se nećemo sećati pdf-a.Kako su samo pohlepni sve bi da drže.

Poslednja izmena:
Hm... sta bi sa onom americkim zakonom da se monopol na jednom polju ne sme koristiti za sticanje monopola na ostalim poljima?

Geek_master je napisao(la):
Hm... sta bi sa onom americkim zakonom da se monopol na jednom polju ne sme koristiti za sticanje monopola na ostalim poljima?
ma, jednostavno je to: pomocu monopola na svim poljima eliminise se i taj zakon! :)

medjutim, ja sam negde procitao da ce ovaj format biti delimicno otvoren, tako da nema pravog monopola ?

a tu je idalje acrobat pa o monopolu nema ni reci...ostaje kao stvar izbora korisnika, daklem nije monopol ;)

E kod mene nece da moze :D Zgadio mi se bre MS. Ima da prodju kao i sa pokushajima da se istisne MP3 format ,)

LOL :) wma da istisne mp3 format :) Ta ima je bila dobra ! Svako ko je iole ima sta pametnije da radi uzivotu osim da seljaka majkrosoftove wma licence po netu i racunarima, je odavno konvertovao sve wma fajlove u mp3 :D Treba li spominjati maximum od 5 reinstalacija sistema ili selidbi licence pre nego sto fajlovi postanu neupotrebivi ?

Ako ovako postupe i sa .metro fajlovima Adobe ce umreti od smeha !

Hm, pa sta je onaj MDI format koji vec odavno postoji (valjda od offica 2003). Ovo izgleda kao neki njegov nasljednik.

Ja cesto koristim print u mdi jer su slike (npr. grafikoni testova ,) ) mnogo kvalitetniji nego kad radim print to PDF. A i brze se otvaraju....

Vrh Dno