Šta je novo?

M-Audio Audiophille 2496 vs EMU 0404

Hvala svima, na kraju sam pazario E-MU 0404 PCI, jer nisam mogao da nadjem 1212m po nekoj pristojnoj ceni...

Zvuk, hm, kao da mi je neko oprao usi :) posle integrisane karte. Ja prezadovoljan :d

P.S. Ono sto me nervira je debilan softver, ja od onog Patchmix-a nisam video vise zbunjujuci program.

Poslednja izmena:
Ako kupis 0202 ocekuj da cu da zapitkujem oko nekih detalja ,)
A ja cekam da neko pre mene uzme. :D
Код 8-пинских op. ampova је распоред пинова стандардан, тако да можеш да користиш сваки (под условом да водиш рачуна да ли је single или dual, као и о типу кућишта).
Један од најбољих је AD826.
Aко output пинове повежеш са минус напајањем струјним диодама J-507 (или CR220), op. amp ће у излазу радити у класи А.

Распоред пинова можеш да видиш овде:
http://www.analog.com/en/amplifiers...mplifiers-op-amps/ad826/products/product.html

Подаци о CR220 су овде:
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/vishay/70195.pdf

Код екстерних картица можеш да замениш излазне кондензаторе квалитетним полипропиленским.
И тада би у аналогном делу добио нешто што може да се мери са Hi-Fi уређајима средње класе (за још вишу класу морао би да урадиш посебно напајање, замениш све керамичке кондензаторе са стирофлекс, итд,. али је то већ неупоредиво тежи задатак).
Утеривање у класу А може да уради буквално свако јер се своди на класично лемљење. Скидање и замена SMD чипова тражи извесну вештину, али не претерану.
Hvala na informacijama. :)

...dok su ESI, Prodigy, Onkyo SE200 i druge top kartice ipak jos uvek iza Gravisa sto je po meni izuzetno smesno (Gravis o kome pricam je iz 1993. godine)...

Odakle ti ovo, pricas na osnovu licnog iskustva, cuo si ove tri karte o kojima pricas?

Sve cuo, nesto od njih cak i video a dosta njih imao, a da te ja pitam, da li si ti imao prilike da se sretnes sa svim ovim modelima ili samo nagadjas sta je "dobro" zbog imena a?

Ne nisam imao pilike da se sretnem ni sa jednim od modela koje si naveo, zato i pitam, cudi me kako karta koja datira iz '93 nije jos prevazidjena od strane novih modela.

Malo sam googlao i naleteo na test Gravis Ultrasound karte, frenkvencijski odziv nije bas na nivou karti koje si naveo kao poredjenje, moguce da je ovo neki stariji model obzirom da je GUS koga si ti pomenuo imao "CRYSTAL" chip na sebi.

Ne nisam imao pilike da se sretnem ni sa jednim od modela koje si naveo, zato i pitam, cudi me kako karta koja datira iz '93 nije jos prevazidjena od strane novih modela.

Malo sam googlao i naleteo na test Gravis Ultrasound karte, frenkvencijski odziv nije bas na nivou karti koje si naveo kao poredjenje, moguce da je ovo neki stariji model obzirom da je GUS koga si ti pomenuo imao "CRYSTAL" chip na sebi.

Svaki GUS sa Crystal chipom je bolji od vecine danasnjih audio kartica (tuzno ali istinito) sto se isto moze reci i za Gravise sa AMD Interwave cipom. Nekada su audio kartice bile audio kartice a ne pandani Win modema.

Poslednja izmena:
Imam u starom PI i dalje AWE32 i terratec ews64XL, moracu da poslusam kako zvuce, odavno nisam, ovaj terratec je svojevremeno vazio za odlicnu audio kartu. Jesi li imao prilike da uporedis EMU 0404 USB sa EMU1212, bas me interesuje ima li razlike? Na osnovu onog sto pisu po testovima na netu, 0404USB mi privlaci paznju.

Imam u starom PI i dalje AWE32 i terratec ews64XL, moracu da poslusam kako zvuce, odavno nisam, ovaj terratec je svojevremeno vazio za odlicnu audio kartu. Jesi li imao prilike da uporedis EMU 0404 USB sa EMU1212, bas me interesuje ima li razlike? Na osnovu onog sto pisu po testovima na netu, 0404USB mi privlaci paznju.

Nisam probao nista od USB kartica tako da tu ne mogu da dam svoje misljenje, AWE32 je zivo s.... dok je terratec 3-4 stepenice iznad, jedine kartice koje su u to vreme donekle mogle da pariraju Gravisu bile su Turtle Beach Tropez / Santa Cruz
a posle se pojavio i Terratec DMX

Vrh Dno