Šta je novo?

Lumia Icon ili iPhone 5s?

somi303

Cenjen
Učlanjen(a)
16.08.2013
Poena
170
У дилеми сам који од ова два да узмем. Оба телефона имају нешто што ми се свиђа, али не знам за који да се одлучим :/

Предност код Луми(ј)е :d:
-Резолуција екрана
-Камера
-Батерија (није нешто, али већа од ајфона јесте)
-Навигација

Ајфон:
-Лакши за коришћење (димензије)
-Страва колико је брз :D
-Читач отисака прста ,)
-За разлику од Лумие добијају се слушалице

Оба софтвера су ми непозната па ми то не помаже, помагајте!

imam ip5, sem iphona bi isao samo na Nokiu iz razloga sto su im premium telefoni kao tvrdjave, iphone 5 je si**ca za ip4 koji je mnogo bolji, ali nove Lumie su fantasticne, jedino sto sad traba 930 da izadjem sto je ja mislim 5 inca 1080p za EU... Meni se na primer i 1520 svidja iz razloga sto nosis tab i fun istovremeno boje nego neki tel od 5'3 kao sto je bio na primer Note 1,2 :) a cena je ok oko 450e cinimi se da donose iz HU

930 ће вероватно имати исте спецификације као и Икона, али ће цена бити пренадувана код нас, а Икону бих добио без ичије уградње. Исто је и за ајфон, плус бих за њега имао гаранцију кад епл званично стигне код нас. Имам још месец дана да се одлучим, али нема напредка, неодлучан сам :/

Pa 300 grama Youtube-a, 400 gr review-ova.. na kraju se svede na OS, i jedan i drugi lepi i kvalitetni telefoni, kamere verovatno tu negde..

Ali je zvuk izgleda mnogo bolji na 5s.. bar prema gsm areni, za Icon kazu da nije u skladu sa cenom i klasom.. a 5s tu razbija.

Ti i tvoj zvuk :D

Предност код Луми(ј)е :d:
-Батерија (није нешто, али већа од ајфона јесте)
Potpuno pogrešno razmišljaš - porediš veličinu baterije, a ne uzimaš u obzir razliku u veličini ekrana (koji je glavni potrošač) + što je iOS prilično "battery efficient"
Na standardizovanim testovima GSM arene, iPhone 5s ima mnogo bolje sveukupne rezultate trajanja baterije od Lumie Icon:
gsmarena_002.jpg
gsmarena_002.jpg

Poslednja izmena:
lumia 3x lepsi telefon, bolja kamera kao i sve ostalo, a i hardverski je overkil s obzirom koliko je windows phone (ne)zahtevan.
mozda sam malo pristrasan jer imam lumiu 920, ali iphone mi nikako ne vredi tih novaca. doduse sve zavisi za sta koristis telefon..

Potpuno pogrešno razmišljaš - porediš veličinu baterije, a ne uzimaš u obzir razliku u veličini ekrana (koji je glavni potrošač) + što je iOS prilično "battery efficient"
Na standardizovanim testovima GSM arene, iPhone 5s ima mnogo bolje sveukupne rezultate trajanja baterije od Lumie Icon:
gsmarena_002.jpg
gsmarena_002.jpg
У праву си, само сам бројеве гледао :d
Хвала за онај линк :)
lumia 3x lepsi telefon, bolja kamera kao i sve ostalo, a i hardverski je overkil s obzirom koliko je windows phone (ne)zahtevan.
mozda sam malo pristrasan jer imam lumiu 920, ali iphone mi nikako ne vredi tih novaca. doduse sve zavisi za sta koristis telefon..
Мени су оба лепа, у томе и јесте проблем :/ Волим доста да сликам, а оба телефона имају хваљене камере + сам до сад само нокиу имао.
Код ајфона ми је убедљиво најјача ствар скенер, али нокиа има бољи екран, јаче спецификације (знам да то није битно код ајфона).

Прочитао сам овај гсм арена чланак

Ako nista drugo za 2 godine kada ti dosadi za mnogo veće pare ces prodati iPhone nego Lumia-u!

И о томе сам размишљао, чак сам мислио да узмем ајфон па да га продам кад изађе 6 и узмем на уговор код мтс-а :d

свашта ми пада на памет, и много размишљам (можда претерујем), али желим да узмем телефон који ће ми одговарати и за који се нећу кајати после :/

iPhone, naravno. Nema razmišljanja.

Код ајфона ми је убедљиво најјача ствар скенер, али нокиа има бољи екран, јаче спецификације (знам да то није битно код ајфона).
Skener (touch id) nije nešto zbog čega se kupuje fon. To je zanimljiv detalj, lepo radi, ali to je samo vid zaštite privatnosti, korištenje telefona počinje tek kad ga otključaš.
Ne znam na šta tačno misliš kad kažeš jače specifikacije Nokije? To stoji ako misliš na veličinu ekrana ili impozantan broj megapiksela kod Nokije (ali o kvalitetu slika bi se moglo diskutovati - meni fotke na ajfonu deluju bolje i pored razlike u megapikselima, uostalom uporedi sam:
http://www.phonearena.com/image.php?m=Reviews.Images&f=name&id=151969&popup=1
ako si mislio na razliku između snapdragona 800 i a7 ( quad core vs dual core, veća radna frekvencija snapdragona), ako odeš npr na neki youtube klip ili čitaš komentare npr na B92 sajtu, svet je pun bud*la koji ovako razmišljaju: "ovaj fon ima 4 procesora po 2.2 GHz, to je 4x2.2=8.8; ovaj drugi ima dva procesora po 1.3 Ghz, to je 2x1.3=2.6, znači ovaj prvi je više od 3 puta jači od ovog drugog". Ima kod ovog hardvera još nešto osim jezgara i radne frekvencije, tako da se te razlike se uopšte ne prenose na rezultate benchmarka (koji su pokazatelji mogućnosti procesora u praksi) i ne treba da se opterećuješ tim...

Poslednja izmena:
Јесте вид заштите, али бичарке се ложе :d
Мислио сам на екран, камеру и процесор, Свестан сам ја да број језгара и фреквенција нису битни код ајдона, али ако лумиа 520 сабија са слабим спецификацијама, какве ли су тек водеће лумије. Рекао бих да су по брзини иос и виндовс приближни.
Овај снимак ми је отворио очи и показао да бројеви на папиру не значе НИШТА :smackbum:
http://youtu.be/UPk1B1bxUPg

Evo i o ovome da razmislis
Ako pazis na telefone onda iPhone, a ako ne onda Nokia. iP je nezan, i ako ga sacuvas i kao polovan ce jako lepo drzati cenu. Polovni windows telefoni i nisu bas na ceni...

Sto volim sto je postala glavna stavka pri kupovini, 'da li dobro drzi cenu'..

shvatam ja da je ios super, ali stvarno ne razumem kako nekome iphone moze da bude lep telefon u 2014 godini. pa to je dizajn star 5 godina koji podseca vise na domaci sapun nego na telefon

od s2 svi samsung telefoni su isto, klasicni sapuni. lumia 920, 925, 1520, sony gotovo svi, htc one, to su lepi telefoni
HTC One ima fenomenalan dizajn, ali u trenutku kad se pojavio predstavljao je oštar zaokret od ranijih HTC modela i po dizajnu je najviše podsećao na Blackberry Z10, koji je opet prvi njihov telefon sa takvim dizajnom i podseća na iPhone 5 sa smanjenim bezelima, al opet dovoljno različit da nije plagijat. Svi telefoni su više manje inspirisani jedni drugima.

Poslednja izmena:
sasvim normalna stvar, ali to sto je inspirisan ne znaci uopste da lice, naprotiv..
mogao je i apple sam sebi da bude inspiracija, pa da naprave nesto novo za promenu. ipak je cena 700e za stvar koja je ista godinama

A šta je lepše?
S5?

S3. On ne lici na sapun :D
Za s2 se slazem, svojevremeno meni najlepsi telefon pored ip-a 4/s. Da je 5s ruzan to se ne moze reci nikako, i tu bih ubacio HTC One i xperiu Z/1/2 recimo.
5s mozda ima taj izgled pa vuce malo na predake i podseca te na njih (4, 4s, 5) ali da je ruzan nije nikako, space gray pogotovo.

Poslednja izmena:
S3. On ne lici na sapun :D
Za s2 se slazem, svojevremeno meni najlepsi telefon pored ip-a 4/s. Da je 5s ruzan to se ne moze reci nikako, i tu bih ubacio HTC One i xperiu Z/1/2 recimo.
5s mozda ima taj izgled pa vuce malo na predake i podseca te na njih (4, 4s, 5) ali da je ruzan nije nikako, space gray pogotovo.
super su materijali na iphonu, dobro izgledaju, ali taj oblik je stvarno kritican. telefon ima displej 4" a veliki je skoro kao ostali smart telefoni koji imaju 5", da ne spominjem sto je debeo skoro 1cm.. plus je totalno neprirodno izduzen

Poslednja izmena:
Vrh Dno