Šta je novo?

Ludaci! :)

MAD_MUzzY

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.10.2000
Poena
800
Bacite pogled ovde http://www-graphics.stanford.edu/papers/photongfx/ i obavezno skinite filmic.

Znaci za jedno godinu-dve vozacemo igre sa takvim vizuelnim poboljsanjuma da je to bruka! :mrgreen:

Ludaci su ladno uspeli da tehniku mapiranja svetla prebace, kojom se mi korisnicu CGI-a patimo da dobijemo koju sekundu manje u renderu u real-time, prebace u real-time!
Ne-ve-ro-vatno...

A da, cik pogodite na kojoj karti je sve ovo prikazano :mrgreen:

Tseng Labs ET4000 ???

Fx 5800... i ne izgleda nesto posebno

Meni se cini, a ispravite me ako gresim, da sam sve ovo vec video na onom ATI raytrace demou, zaboravio sam tacno kako se zove.
Poz

silverglider je napisao(la):
Tseng Labs ET4000 ???

Gde si to iskopao? :mrgreen:

Enivej, nisam ovo napisao da bih se opet vratili na prepucavanje ATi/nVida, vec mi je bas nekako bilo milo kad sam video da je 5800 bila u pitanju 😉

Ovo nema veze za onim raytrace demoom jer ovde nije akcenat na korektnom raytracingu (to su "davno" uspeli da odrade) vec photonMaping koji je glavna stvar za fotorealisticne scene.
Npr. ona poslednja scena sa kutijom i staklenom loptom se u trenutno najbrzim softerima renderuje za recimo 10-ak sekundi po frejmu... a ovo je realtime!
Kad je jos malo dorade imace GI u realtime-u. To u kombinaciji sa genijalnim enginom i shderima koje Joca Karmak razvija za Doom3... ma brooka! O🙂

Bruka je ipak vise to sto moras da das 200,250+ ojra da bi mogao da igras igricu i vidis te stvari.

Ali vredi ...
A film je stvarnoooo

Ma vredi, vidim kako izlaze sve bolje i bolje igre kako dajemo 50% kompjuterskog budžeta na grafiku...

Sarkastičan...

Ma nije samo to, bre; pogledaj u nekadasnjim markama koliko to sve kosta; nekada nismo placali desktop ploce po 200-300DM, graficke karte po 400-1000DM, itd. Tacnije, _nekad_ u vreme 286/386 racunara jesmo, pa je sve lepo pojeftinilo, a sada opet otislo u q...

Setite se cena GF3 I GF4ti akceleratora kada su se pojavili. Te cene su se jako dugo drzale.

Primera radi GF3 je kostao cini mi se oko 1100dm.

Poz

cyberdude je napisao(la):
oću da mi igre izgledaju kao BlizzardOVE CGI sekvence :d
Eh svi ocemo 😉

Pitam se kad ce da bude cenovno stanje grafickih kao sto je sada izmedju CPU-a 😉 ... nikad? :mrgreen:

Graficke karte su oduvek bile skupe. Ono sto je tuzno je da se toliko mocan hardwer u 99.9% slucajeva korsiti za igranje. Ovo je mali pomak i jako mi je drago zbog toga...

Da li vi shvatate da je Halo pokretan sa full frejmrejtom na Xbox-u u kome je sugavi Celeron na 733 i slow verzija nV25 chipa??? Ej, pa na Duronu 1000 i GF4Ti4400 (oc) ova igra secka i u 640x480 ( sa svim detaljima naravno). Broj fps ne moze da se poredi sa onim na Xbox-u. Sta to znaci - znaci da bi sada mogli da igramo fantasticne igre i sa Radeonom 9500 Pro, da su optimizacije bolje...

byMaX je napisao(la):
. Sta to znaci - znaci da bi sada mogli da igramo fantasticne igre i sa Radeonom 9500 Pro, da su optimizacije bolje...

Gde bas nadje Radeon 9500Pro🙂

GF3 420$ istog dana kada se pojavio.
Mogli bi da nemamo XP.... i uopste M$ OS na kompu.

Nazad
Vrh Dno