Šta je novo?

Lucent modemi

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Planiram da mijenjam interni softverski Conexant za interni hardverski Lucent pa me interesuje kakvi su ovi Lucent modemi? Koliko cu dobiti ovim, sto se tice performansi? Pored toga Conexant me zestoko zeza (kao i mnoge) pod XP-om pa me interesuje kako rade Lucent modemi pod XP-om?

Ja kazem:
"Zavisi kakve si srece."
Probaj onaj Acorp Lucent (kad sam se ja vec za***o) jer sam uzeo jedan identichan kao moj komsha od kojeg sam uzimao da probam i radi 5X loshije :mad: :mad: :mad: !!!

ja sam uzeo noname pci lucent i radi ko blesav, na analognoj centrali 48000 u 90 posto konekcija.

salac je napisao(la):
na analognoj centrali 48000 u 90 posto konekcija.

To naravno zavisi i od provajdera,ja na Veratu na jednom broju nema sanse da predje preko 31200 (isto analogna centrala) a na drugom min. 45333 pa do 48000 bez problema,tako da jeste i do modema a i do provajdera.Lucent se uglavnom dobro pokazao,tako da neces pogresiti.

Kao što sam već više puta pisao, dosta sam se zezao sa modemima i Lucent (bilo koji) mi se pokazao kao najbolje rešenje za naše uslove. Radi podjednako dobro i na digitalnim i na analognim centralama, u poređenju sa boljim (skupljim) modemima daje neuporedivo bolje rezultate na lošim vezama. Neki ljudi sa foruma su imali loša iskustva sa Lucent Agere modemima dok su kod mene Agere i Acorp davali približno iste rezultate. Ipak, za svaki slučaj uzmi Lucent Acorp. U stvari najbolje rešenje je da ako imaš dobar odnos sa prodavcem pozajmiš više modela i sve isprobaš kod kuće pa uzmeš onaj koji ti najbolje radi. Kad su modemi u pitanju ja preferiram takav način kupovine. Tako se sigurno ne možeš zeznuti. Ako ipak nisi u toj mogućnosti, uzmi Lucent Acorp i bez brige.

Vader je napisao(la):
Planiram da mijenjam interni softverski Conexant za interni hardverski Lucent pa me interesuje kakvi su ovi Lucent modemi? Koliko cu dobiti ovim, sto se tice performansi? Pored toga Conexant me zestoko zeza (kao i mnoge) pod XP-om pa me interesuje kako rade Lucent modemi pod XP-om?

Pukim slucajem sam kupio neki Diamond (valjda Supra ???) sa Lucent cipom. Na mojoj centrali (Alcatel) radi ko zmaj. Jedina mana ovog modela je sto nema izlaz za telefonsku liniju.

I ja sam zadovoljni vlasnika acorpa sa lucentovim cipom.Na yubc-u sam se konektovao do 41000 a pri downloadu cupa i do 6.5kb/sec.Inace nisam na digitalnoj centrali.Jedino nema prikljucke za sluske i mikrofon.

Ja mogu samo da potvrdim da je Lucent najbolji izbor.
Imam Acorp-Lucent i na digitalnoj centrali konstantno se konektuje na 53333. Download prosecno ide oko 6 kb/sec.
Sto se tice drivera odlicno radi sa XP-ovim driverima bez ikakvih problema.

Pa jesmo li te ubedili? :D

Comet Hunter je napisao(la):
Pa jesmo li te ubedili? :D
Jeste :)
Ja sam iz Banjaluke pa posto cu skoro ako Bog da nabavljati graficku iz Beograda mislio sam i Lucent modem isto iz Beograda ali vidim da neki govore da zna biti problema sa nekim primjercima ovih modema pa ipak je bolje da ga potrazim u Banjaluci da ga mogu lako vratiti ako me bude zezao.
Sta znaci Agere a sta Acorp? Ja sam cuo da je Agere samo sinonim za Lucent tj. Rockwell se sad zove Conexant pa tako se Lucent sad zove Agere.

Nazad
Vrh Dno