Šta je novo?

Lucent - kako da proradi na 56k kroz centralu

Scepa

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
601
Imam modem Agere Systems PCI Soft Modem - Lucent i interesuje me kako da ga nateram da proradi na 56 k a za sada je samo na 24 k. Prikljucen sam na net preko centrale telefonske u firmi... HELP:boom:

Nije do modema, već do centrale koja se nalazi u tvojoj firmi.
Kad mi se gazda utripovao da će da ušpara na ograničenju zvanja i rešio da promeni staru relejnu Telenorminu centralu sa najnovijim Panasonikovim digitalnim hibridnim čudom, link mi se kao i tebi ograničio na 20 i kusur k. Nakon što je tip koji nam je centralu ugradio izjavio da ne ume da reši problem, zvao sam Genel misleći da imaju obučene servisere koji nešto znaju ali i oni rekoše da se u svojoj firmi kače ispod 33.600. Zato sam jednu ulaznu liniju presreo pre centrale i proturio je kroz modem (sad se kači na 50.6).
Totalno mi je glupo da ne postoji normalno i elegantno rešenje, ali koje, voleo bih da znam (u uputstvu nenađoh ništa)

VIA je napisao(la):
. Zato sam jednu ulaznu liniju presreo pre centrale i proturio je kroz modem (sad se kači na 50.6).

to je najelgantnije resenje, bar koliko ja znam ... a probao sam svasta do sada iz istih razloga :D

Isti problem.
Panasonic-ov hibrodni sistem 616 i protok od max. 33.6...
Majstor iz GENEL-a mi je objasnio da samo na toj brzini i može da ide preko centrale, i to (iz ličnog iskustva) samo preko CO5 - znači umesto 9 za pristup prvoj slobodnoj liniji, upisuješ 85 da bi uprego CO5. A što se tiče ovih novih digitalnih - samo idu preko 28.8 - a zbog čega ni on nije to mogao da mi objasni...

cheers

Ajd sad

Ma sve je to lepo, ali zar Modem sam po sebi ne radi na nekoj tamo frekvenciji koju koristi kroz telefonsku liniju i gde nebi trebalo da smetaju jedan drugom: mislim frekvencija za razgovor i ta frekvencija modema, e sad ko zna mozda sam samo cuo neku glupost....:(
A sto se tice broja 9 za izlaz, OK, ali kako 85 meni to ne funkcionise, a centrala nije bas novija, Panasonic je u pitanju H E L P ! ! !:rocket:

9 = prva slobodna linija
81, 82, ... određuje konkretnu ulaznu telekomovu liniju
Kod Batice je peta linija najčistija dok Scepa možda ima samo 3 linije.

Pozdrav

P.S.
Ako vas "muči" ograničenje zvanja - pustite nakon 9 (8x) da se "IsTuTuče" 6 puta.

Samo da vam javim, uspelo mi je da se konektujem na 82 : 83 i jednostavno ne mogu da verujem da ima takav izlaz :boom: MNOGO VAM HVALA.... ali protok mi je i dalje 24 k, ma nije bitno provalicu vec nesto cheers

Kume, rekoh ti da nema vajde za to, pa i kod mene na poslu je veza maximum 24k takođe zbog centrale.:(

BeastMaster je napisao(la):
Kume, rekoh ti da nema vajde za to, pa i kod mene na poslu je veza maximum 24k takođe zbog centrale.:(

Pa dobro, morao sam da te proverim, da vidim da li ipak znas ili se foliras....:beat: kad ono stvarno znas...
Salu na stranu, mnogo se bedno osecam kad vidim kod tebe protok 48 k a kod mene samo 24 k, pa mislim jednu pesmu skidam oko sat vremena :cuss:
Ajd vozdra :wave;

Problem se lako resava prelaskom na Ericsson centralu :D

Za Jovana

A gde ima da se pazari ta Ericcson centrala i kakve sve mogućnosti ima? Da li ima foru da prosleđuje i ID, DECT umrežavanje i tako te stvarčice, možda neki link ka istoj koju imaš pošto bi pazario tako nešto za firmu...

Pozdrav

Batice, Ericsson centrala moze da radi sve sto ti padne na pamet... izvrsna stvar ali u totalno drugoj klasi u odnosu na klasicne panasonic-e...

znaci racunaj da je 5 do 10 puta jaca cena... ako te i dalje interesuje, slobodno mi pisi na pm...

Nazad
Vrh Dno