Šta je novo?

Lucent(agere problem)

S9-Assassin

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
604
Imam chaintech bjd maticnu i doticni modem nece na njoj da radi,ispravan je proban je na drugoj ploci sa generickim lucent drajverima a na ovoj nece nikako.To je v.92 standrd,da nije neko imao slican problem?Znaci kad se insalira u dev.menageru pise da izazive konflikt resursa,nema veze sa slotom probao sam sve

menjaj

Menjaj odmah modem nemoj da trosis zivce. Ja sam imao problema sa US robotics 33,6k i 56k, nikako ali nikako nisu hteli da rade na mojoj masini. Sve sam probao ali bezuspesno. Odnesem kod nekog drugog sljaka bez problema. Samo sam se nervirrao, i na kraju, da covek ne poveruje, instaliram rokvelov 33,6k i sljaka bez problema. Nikad se ne kaci ispod 33,6k

Rockwell 33.6 - TO je bio modem... dok nisam stavio xp

S9-Assassin je napisao(la):
Imam chaintech bjd maticnu i doticni modem nece na njoj da radi,ispravan je proban je na drugoj ploci sa generickim lucent drajverima a na ovoj nece nikako.To je v.92 standrd,da nije neko imao slican problem?Znaci kad se insalira u dev.menageru pise da izazive konflikt resursa,nema veze sa slotom probao sam sve

Kada kazes "generickim lucent drajverima", koja je verzija u pitanju. Jel` nece da radi i sa 8.22
Sa cime se sudara u dev. manager-u

Isti prob na istoj ploci sa win2k server os-om
resen je lako skini najdrajver i radice bez problema :)

S9-Assassin je napisao(la):
ako mislis na 8.22 ne radi ni sa njima
Pazi meni je radio ali se nije pojavljivao u listi hardwara koji je instaliran posto sam tu masinu koristio za dial in :)

Nisi napisao sa cim se modem sudara...
Ako se sudara sa nekom drugom karticom onda mozes da probas
da deinstaliras drajvere za tu karticu, izvuces je is mashine, ubacis
modem, instaliras drajvere za njega i onda vratis karticu sa kojom
se sudarao. Drugo resenje je da probas rucno da resis konflikte
u device manager-u.
Desava se da se problem otkloni promenom mesta kartica u slotovima...

Genericki drajveri obicno ne dozvoljavaju da se izvuce max iz modema
Mozda je problem i do njih.

Koji je modem tacno u pitanju ?

modem je agere sv92p chip koliko ja vidim a sudara se sa motherboard resources i jos nekim sranjima znam da nekad pomogne da promenis slot nije do toga,e sad ja mislim da ploca pravi probleme kad sam je uzeo stari lucent v.90 nije hteo da radi,mislim star negde iz 2000 a nov v.90 bez ikakvih problema,medjutim on je crkao i sad ovaj nece da radi

Ako se identifikuje kao Agere Systems PCI Soft Modem, onda bi
resursi modema izgledali otprilike ovako:

IRQ 11
Memory Range: 14000000 - 140000FF
I/O Range: 1400 - 1407
I/O Range: 1000 - 10FF
(* vrednosti zavise od ploce i prisutnih kartica)

Gde je tacno konflikt ?

Koja tacno ploca i koji OS?

CHAINTECH 9BJD je malo specificna ploca sto se kartica koje se ubadaju u nju tice. Na nekim modelima ploce LUCENT modemi rade, a na nekima ne. Isto se desava i sa jos nekim karticama (TV tuner, EUOROPE onLIne), ploca jednostavno ne vidi kartice u bilo kojoj kombinaciji setovanja biosa ili ih pak vidi, ali kartice ne rade korektno, tj. pojavljuju se bezrazlozni znaci uzvika u WIN-u. Savet = ili menjaj plocu ili zameni modem! Na 9BJD Rockwell recimo provereno radi.

ok i mislio sam da je tako nesto,
na starom ct wiv kad ubodes neke modeme ploca uopste nece da se upali cim ih izvadis sve je ok

Ama ljudi batalite to ****** od modema ...
Promenio sam 3 komada nova na 2 kompjutera , kao radi par sati ili ceo dan pa spiker se utisa ili izgubi i vise ne radi modem , probano i na XP i na Me-u sa svim mogucim drajverima i hardverskim kombinacijama .
Posle stavih krsni Conexant i radi .
Nazalost , nemam savet sta uzeti jer kod nas se tesko moze naci ista dobro .

Pozdrav , Misa...:boom:

Danas sam siznuo namestajuci Lucent Agere I56LVP... Ploca je MSI 845E MAX a OS XP... Blokira komp, pa nece pulsno, pa se ne cuje dial tone nego neko pistanje i slicno... ima li neko ideju u cemu je problem? Da li je cela serija losa?

Generalno, sa svim Lucentima je jako veliki procenat skarta, a elektronski prekidac zaduzen za zauzimanje linije i pulsno biranje otkazuje previse cesto (ili cas radi, cas nece). Uglavnom su brzi od HSFi Conexanta, ali su Conexanti daleko pouzdaniji. Naravno, ja ipak mislim da USR vredi para.

Evo i ja se patim sa istim Agere modemom, na kraju cu ga zameniti. Ima iste simptome koje je Joban naveo.

Evo noviteta... danas sam isti modem bez ikakvih problema instalirao na drugom racunaru... daleko slabiji od P4 1.8.... Celeron 300Mhz i Chaintech 6BTA3 ploci... koristio sam drajvere sa CDa (controlorless stavka)... modem se odlicno ponasao na vezi cak i uz dizanje slusalice, uspesno je nastavljao konekciju... Centrala je bila losa, 431...

Sta reci...

Nazad
Vrh Dno