Šta je novo?

LPI vs RHCA

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moj odgovor je RHCA, ali želim da čujem od ljudi koji rade u branši iskustva. Ovo najviše pitam pošto možda dobijem neku kompenzaciju iz firme pa da mi ovo pripomogne prilikom sledećeg posla

Ja bi isto recimo isao na RHCA.

RHCA je svakako više cenjen, ima poslodavaca koji i dalje ne znaju šta je to LPI, mada stvari se menjaju. Ono što je problem je da treba ispolagati puno ispita, a tu je i cena, ali ako firma plaća, šta te briga. Ali ako ti daju samo fiksnu kompenzaciju, onda vredi razmisliti, zavisi koliko tržište rada ti je dostupno i kakvu platu sutra možeš da očekuješ.

RHC* je verovatno nesto cenjeniji jer iskljucije mogucnost brain-dump-a posto se sve radi na live masini.
LPI je sa druge strane dosta jeftini, a nije toliko losiji.

RHC* je verovatno nesto cenjeniji jer iskljucije mogucnost brain-dump-a posto se sve radi na live masini.
LPI je sa druge strane dosta jeftini, a nije toliko losiji.

Tebe sam iskreno čekao da kažeš (pošto znam da imaš RHC(something)) :).

morbiuse, samo želim da se vratim da radim svoju struku. Dobijam fixne pare, ostatak ću sam da keširam....
Znam da je RHC* cenjeniji i distribution oriented, a lpi je više distribution neutral mada to ne igra neku bitniju ulogu.

Tržište rada? Pa Srbija, i želja da se makar nečim izdvojim iz mase :(.

Poslednja izmena:
Treba gledati koliko se sve isplati, i što se tiče novca i što se tiče vremena. Mene je recimo moj LPIC-3 koštao oko 750 evra kada se sve sabere, a nisam video mnogo vajde od njega zbog totalnog raspada grčke privrede. Tek evo sad mi je uleteo honorarni poslić Linux trenera u HP-u da mogu da povratim uloženo. Sertifikovane kolege po drugim zemljama generalno dosta bolje prolaze, zato te i pitam gde bi radio. Imaj u vidu i da generalno potražnja za administratorima slabi otkako se male firme okreću cloud-u.

Sve se polako outsourcuje pa i IT. Cak su pocele vece firme da izdvajaju IT iz svojih firmi(znaci ne da zaposljavaju nove ljude vec da prave firmu za odrzavanje) i mislim da je to neka buducnost.

Tebe sam iskreno čekao da kažeš (pošto znam da imaš RHC(something)) :).

morbiuse, samo želim da se vratim da radim svoju struku. Dobijam fixne pare, ostatak ću sam da keširam....
Znam da je RHC* cenjeniji i distribution oriented, a lpi je više distribution neutral mada to ne igra neku bitniju ulogu.

Tržište rada? Pa Srbija, i želja da se makar nečim izdvojim iz mase :(.

Imam RHCE + 2 ispita za RHCA ali sam stao sa tom pricom jer mislim da je sve preko RHCE-a ne naplativo kod nas.

Imam RHCE + 2 ispita za RHCA ali sam stao sa tom pricom jer mislim da je sve preko RHCE-a ne naplativo kod nas.

Gde si beše polagao?

I ima li neko neke pohvale ili kritike za CET? Planiram kod njih, ali ću sačekati malo da vidim da li će moći da se polaže kod nas......

Ja sam radio za Red Hat pa je to sve bilo interno organizovano. Mislim da sada neka slovenacka firma to drzi za nas, pogledaj www.softergee.si

Vrh Dno