Šta je novo?

Low Range Best Buy

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Evo malo gledam kakvih sve kartica ima, i nemogu da zaključim koja bi to bila recimo od 90-140€ best buy kartica, a da idu bez problema sadašnje igre (npr. Splinter Cell) i da će moći dolazeće igre u sljedećih 6mj. ići na njoj (npr. Splinter Cell 2).

ps. lično mislim staro tnt2 karticu zamjeniti novijom, a imam samo agp 4X (znam d anema veze)

||NeX|| je napisao(la):
Evo malo gledam kakvih sve kartica ima, i nemogu da zaključim koja bi to bila recimo od 90-140€ best buy kartica, a da idu bez problema sadašnje igre (npr. Splinter Cell) i da će moći dolazeće igre u sljedećih 6mj. ići na njoj (npr. Splinter Cell 2).

ps. lično mislim staro tnt2 karticu zamjeniti novijom, a imam samo agp 4X (znam d anema veze)

Uzmi R9600Pro, tamana ti se uklapa u tih 140E ako se potrudis sa nadjes malo jeftinije.

polovan 9600xt ako budes imao srece da nadjes da neko traga za necim jacim pa oce da proda....

Evo prikačio sam skraćeni cjenovnik, sa karticama koje fituju ovaj budžet. Sa svjetlo crvenomsam naznačio kartice sa lošim čipovima, a zelenim, one koje bi mogle biti sami vrh, ali pošto nisam baš sve pratio pomozite mi vi.

ps. ako je ovako kako ja to vidim ostaje mi samo FX5600 ili Fx5600XT?
ps2. zatražio sam novi cjenovnik, pa možda ima još koja može uči u uži izbor ...

Prilozi

• low range.zip
    4.6 KB · Pregleda: 99
Za 200E mozes da kupis FX5900SP ili XT (nebitno) a za 85 i dalje imas savim pristojni 4200 Xelo

Kako bre nebitno, XT su kod nvidije najslabiji modeli (dok je kod atija to oznaka za najjache)...
pazi shta kupujesh...

znam, samo kazem da izmedju 5900SP i 5900XT nije velika razlika na default taktovima SP je 390/690 a XT 400/700 na to sam mislio.... mada u poslednje vreme koliko sam procitao dolaze sve bolji modeli sa brzom memorijom 2.5 i 2.2 ns za razliku od prvih 5900XT koji su imali 2.8ns mem

Pozdrav i opusteno!
p.s. ako je presudan Splinter Cell kod mene na 9000pro radi u 1024x768 sve full kao sat bez ikakvog seckanja, cpu je XP2000+

sigurno moze ati 9600 pro... potrudi se ... ako ne nadjes startuj miska ili gedzu sa foruma ...
kod miska sam pre 2 meseca qpio sapphire 9600xt za 165 a ortak kod gedze za 165 ili 175 sapphire pro ali 1,5 meseci pre mene!
poZ :)

zendraqla je napisao(la):
sigurno moze ati 9600 pro... potrudi se ... ako ne nadjes startuj miska ili gedzu sa foruma ...
kod miska sam pre 2 meseca qpio sapphire 9600xt za 165 a ortak kod gedze za 165 ili 175 sapphire pro ali 1,5 meseci pre mene!

Covek je iz BiH !!!
Gde je kod nas Gigabyte R9600 Pro 200€ ???

Delija je napisao(la):
Covek je iz BiH !!!
Gde je kod nas Gigabyte R9600 Pro 200€ ???
dobro zapazanje to nisam primetio. ali mozda mu se isplati da dodje ovde (mozda)! a za gigabyte r9600pro 200e to je preskupo. sigurno je neka greska!

Evo sad baš gledam cjeovnik od 1.3., i kaže:
GIGABYTE Radeon 9600 Pro = 180€
GIGABYTE Radeon 9600 Pro Ultra = 186€
GIGABYTE Radeon 9600XT 128MB DDR = 188€

Ali je to sve iznad mojih max. 140€ !!!

Dok ima ispod 140€:
GIGABYTE Radeon 9600 128MB DDR, 64-bit, TV-out, DVI-out, AGP 8x, retail = 108€
Gainward FX Ultra/760 TV/DVI, GeForce FX 5600XT 128MB DDR, TV-out, DVI-out = 113,5€
HIGHTECH Radeon 9600SE VIVO, 128MB, ATI Radeon 9600SE, VIVO, DVI-out, AGP 8x, retail = 116€
MANLI GeForce FX 5600XT 128MB DDR, TV-Out, DVI-Out, AGP 8x = 101,5€

Nažalost se mogu samo toliko pružiti, pa ako može koij savjet. (još kaododatni bad faktor dolazi da imam Cely 2.4 i matičnu a AGP 4X tek kupio, tako da se nekako snalazim, valjda će biti bolje u budučnosti, ali eto nekako se moram krpiti)

Ne vidim problem u Celeronu 2.4GHz i AGPx4 plochi... pusti ove preteratore shto voze prototipe petogigahercnih procesora... :d

pa covece sto ne potrazis polovnu sa nekom garancijom? to ostalo ti se stvarno ne isplati uzimati! nisam neki ljubitelj ATi-ja i pogotovo 9600pro/xt serije, ali to je jedino sto se za tu lovu moze kupiti da te koliko toliko zadovolji!

Jel` moze neko da napravi paralelu kod kartica koje se pominju - u vezi kvaliteta 2d/3d slike. Da li su skuplji modeli takodje opravdani, ukoliko je brzina ( i mogucnost overclocka npr.) nebitna, vec se samo gleda kvalitet slike.

Hvala

zendraqla je napisao(la):
pa covece sto ne potrazis polovnu sa nekom garancijom? to ostalo ti se stvarno ne isplati uzimati! nisam neki ljubitelj ATi-ja i pogotovo 9600pro/xt serije, ali to je jedino sto se za tu lovu moze kupiti da te koliko toliko zadovolji!

Pa čoeče ja živim u BiH, u nas jedva na novo daju garanciju, kamo li na polovno. Dajte ljudi ba, treba mi taj info, preko vikenda to moram riješiti. Samo neka mogu igrati NFS:Underground bez trzanja i SplinterCell2, to mi je dovoljno od igrica. Ne treba meni neka da prikazuje sve efekte i to. Samo neka može poslužiti.

Ako može neko od ovih što sam naveo reći koja je naj, i ja ću onda to i kupiti.
Zaboravio sam samo još dodati:
MANLI ATI Radeon 9600SE = 96€

od ovih shto si nabrojao - da.

mada je radeon 9600 (obichan) josh najbolji izbor...

uzmi u obzir da su sve te karte bar 4x jache od tvog TNT-a, a takodje kod mene na celeronu 1.2GHz i radeonu 9000 (obichnom) Splinter Cell radi odlichno u 800x600, a i NFS7 pichi na medium detaljima, shto znachi da ce kod tebe sve to da leti na R9600... plus ostane ti 32 evra, shto nije malo na ovu bedu & skupocu...

Mani se ti onog radeona 9600se to je u slobodnom prevodu (sr*nje edition), isto to vazi i za 9200se :crash:

covece mislio sam da nadjes nekoga ko je skoro kupio karticu i da ima garanciju pa da od njega kupis 9600pro, ali ako kazes da jedva garancija ide na novo onda nema o cemu da raspravljamo.sto se tice da li su sve navedene kartice dx9, odgovor je YES! od navedenih kartica ispod 140e izaberi onu koja ima 128bit-nu magistralu, a da li ces uzeti 9600 i 5600 to "nije" tolika razlika. sve ce odraditi ono sto si rekao da zahtevas od kartice! znaci ono ti je najbitnije 128bit-na magistrala! srecno!

||NeX|| je napisao(la):
Low range best buy su graf. sa ti4200 chipsetom,

A koji je severni, a koji juzni most na tom chipsetu ??

sasami je napisao(la):
znam, samo kazem da izmedju 5900SP i 5900XT nije velika razlika na default taktovima SP je 390/690 a XT 400/700 na to sam mislio.... mada u poslednje vreme koliko sam procitao dolaze sve bolji modeli sa brzom memorijom 2.5 i 2.2 ns za razliku od prvih 5900XT koji su imali 2.8ns mem.

Malkice si se zbunio. XT radi na 390/690, a SP na 400/700.

M

Mislim da je best buy sada definitivno R9500Pro polovan koji ljudi polako pocinju da prodaju. Kosta do 140e i osim sto ima 128 bitnu magistralu to je pun i rasan R300. Sve igre jako dobro rade na ovim kartama. Puna DX9 podrska. Sve sto pruza i R9600 Pro, stim da je R9500Pro karta sa 8 pipeline-ova i ne retko core moze da se odsrafi na 400 Mhz i vise. Mislite o tome.

M

Ej ba, ali si naveo krdze od karti... Potrazi bilo koji ti4200, brzi je jedno duplo od svih tih karti koje si naveo. Sto se tice kvaliteta slike - od ATI-a mozes naravno da ocekujes lepsi 3D prikaz (2D je sada gotovo isti), ali od tih karti koje si naveo... Batali.
Nadji ti4200, i uzivaj. A osim toga Sarajevo nije na 5000 km od Beograda. A ne treba ti ni VIza, jel da? :d
Za 140e koliko si naveo, plati kartu tamo-vamo 20e a za 120 kupi ovde neku normalnu Radeon 9600PRO kartu. Evo, pogledaj u male oglase - tip prodaje Saphire R9600 PRO tacno za 120e; a dobijes i garanciju 10 meseci... Ta karta moze sve ostale navedene da pojede za rucak.

||NeX|| je napisao(la):
Evo prikačio sam skraćeni cjenovnik, sa karticama koje fituju ovaj budžet. Sa svjetlo crvenomsam naznačio kartice sa lošim čipovima, a zelenim, one koje bi mogle biti sami vrh, ali pošto nisam baš sve pratio pomozite mi vi.

ps. ako je ovako kako ja to vidim ostaje mi samo FX5600 ili Fx5600XT?
ps2. zatražio sam novi cjenovnik, pa možda ima još koja može uči u uži izbor ...
FX5600 je krsina od kartice, barem kada je igranje DX9 igara u pitanju. Nije mnogo bolja situacija ni u DX8 igrama. Iskreno, FX5600 je malo jeftiniji od Ati 9600Pro, a mnooogoo losiji. Pre je uporediv sa FX5200 TD sa 128-bitnom magistralom, nego sa 9600Pro.

tolko ste zbunili coveka da dok mu prodje BSOD iz glave moci ce i u BiH da kupi 9600xt za 120E :D

Komsho, kupi playstation2 i uzivaj ;) karte ispod 140E ne vrede ni 80E, sem radeona 9000pro i GeF ti4200 koji ces jako tesko naci ovde, kamoli u BiH.

Nazad
Vrh Dno