Zlatann
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.08.2007
- Poena
- 319
Imam problem za koji bi svi u samom startu rekli procesor ti je usko grlo , ali desava mi se u bad company2 da na def kloku graficke dobijam 99% gpu usage sa skoro full podesavanjima( 4AA bez HBAO), dalje , kada klokujem graficku ( sa 725 na 950 , jer dobijam oko 25% veci fps , sto se ne moze zanemariti ) gpu usage pada na 70-80% otprilike . Sad dolazi odgovor vecine pa procesor je usko grlo (radi stalno na 3,6ghz) !
Sledece sto uradim je da podignem grafiku na max (8AA i hbao) i gpu usage skoci na 99% !?
Nadam se da ste shvatili poentu , kako kad je gpu klokovana i kad stavim max podesavanja dobijem skoro 99% gpu usage a na manjim podesavanjima u igri usage pada na 70-80 % ako je procesor usko grlo . Valjda bi trebalo usage da jos vise padne podizanjem kloka grafike i stavljanjem svega na max .
A kad je usage manji onda dobijem neko ne bas tecno igranje a 5850 bez over kloka nije zver...
To mi se slicno desava i u Battlefield3 beti .
Sledece sto uradim je da podignem grafiku na max (8AA i hbao) i gpu usage skoci na 99% !?
Nadam se da ste shvatili poentu , kako kad je gpu klokovana i kad stavim max podesavanja dobijem skoro 99% gpu usage a na manjim podesavanjima u igri usage pada na 70-80 % ako je procesor usko grlo . Valjda bi trebalo usage da jos vise padne podizanjem kloka grafike i stavljanjem svega na max .
A kad je usage manji onda dobijem neko ne bas tecno igranje a 5850 bez over kloka nije zver...
To mi se slicno desava i u Battlefield3 beti .
Poslednja izmena: