Šta je novo?

Low budget upgrade agp vs pci-e

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Poslednjih nekoliko meseci gledam da uzmem grafičku. I taman kada se odlučim nešto iskrsne. Pošto sam video da za 70ak evra je praktično nemoguće uzeti neku iole normalnu grafičku (dakle da služi još godinu-godinu i po za igre poput pes-a :) ) razmišljam da li da sačekam lepo i onda zamenim ceo komp. U pitanju je konfiguracija iz potpisa.

Dakle da li možete da mi preporučite neku grafičku u tom cenovnom rangu i da me posavetujete da li je bolje rešenje sačekati ili odma dodati još para (recimo da budžet bude 100 evra) i preći na pci-e. Šta u tom slučaju uzeti?

Hvala unapred,
Prokka

mislim da je bolje da cekash josh malo,da skupish josh para pa da predjesh...

a ako si bash nestrpljiv onda uzmi neku 6600 Gt ili 7600 GS za AGP ako uspesh da nadjes i preguraj taj period,mada bih ja iskreno cekao...

pozdrav

Zbog iste dileme sam i ja počeo da planiram upgrade cele kante. Svaki 7600GT ili X1950Pro AGP će biti gadno ograničen sporim procesorom.

Da li možeš da na ploču ubaciš neki A64 3200+ ili slično, možda bi onda i kako tako mogao da guraš neku 7600?

Ma ne isplati se, sa danasnjim cenama AM2 procesora i DDR2 memorije...

Po meni, prodas to i uzmes si lepo neki Athlon AM2 (ili ako si short kesa Sempron 3000+ koji se sad krece oko 32€ za koliko ces opusteno prodati tog bartona, cak ce ti ostati i kusur), 1GB 667 memare i neku jeftiniju AM2 plocu. Uz recimo Gainward 7300GT GLH (ili jos jeftinija varijanta - Zotac 7300GT sa DDR3 memorijom, fino fabricki kloknutom) koji kad se klokne kida i 7600GS (sa DDR2 memorijom) mocices sve do PES10 da igras :)

Ovakav upgrade ce te kostati manje od 100€ sa Sempron procesorom. Meni se ne cini kao losa investicija...

Poslednja izmena:
Najpre hvala svima na odgovorima. U potpunosti se slažem da je grafička vrlo slaba, samo još uvek nisam imao potrebe za boljom :) Pošto pretpostavljam da cene neće rasti najverovatnije ću sačekati da vidim oće li ostati koji evro posle putovanja pa onda da nešto sredim. Ukoliko imate informaciju da će cene gore, ne ustrčavajte se da je podelite :)

Zbog iste dileme sam i ja počeo da planiram upgrade cele kante. Svaki 7600GT ili X1950Pro AGP će biti gadno ograničen sporim procesorom.

Da li možeš da na ploču ubaciš neki A64 3200+ ili slično, možda bi onda i kako tako mogao da guraš neku 7600?

Postoji brdo s939, s754 cak i AM2 ploca koje su bazirane na NF3 cipsetu sa AGP slotom, ko ima takvu masinu posle poslednjih pojeftinjenja AGP nv7xxx kartica nema nekog posebnog razloga za prelazak na PCI-E, odnosno kartica srednje klase 7600GT/GS DDR3 sasvim ce lepo da radi i nece imati nikakvih pada performansi u odnosu na PCI-E pandan, naravno sve ovo nevazi ukoliko imas Socket A platformu posto je nju ipak pregazilo vreme i max sto bi ja na to stavio je 7300GT...

Vrh Dno