Šta je novo?

Low budget office sistem :), oc mogucnosti

cpu : AMD X2 5000+ G2 Stepping (85€)
ram : 2GB MDT DDR2-667 CL4 (43€)
ploca : Gigabyte MA69G-S3H (Bios F4) (60€)
Hitachi CinemaStar 7K500 250GB (60€)
hladnjak : Scythe Katana 2 + AS5 (25€)
monitor : Samsung SyncMaster 206BW, 20" (235€)
dvd rezac : LG Electronics GSA-H66N (36€)
bezicna tastatura + mis : Perixx PERIDUO-701 U (40€)
kuciste : Sharkoon Rebel9 Economic Midi-Tower (35€)
napajanje : ATX Xilence Power 400W 12cm ATX 2.0 (27€)
2 x 12cm Sharkonn fan (11€)

Zaista pametno sklopljena Vista-Office-Multimedia konfa.
Da je meni neko postavio takav zahtev - bilo bi u maltene u dlaku isto.
Mada - neke stvari su pitanje ukusa - a u tome se slažem sa monteboy-em.
Pitanje da li bih ovde našao ovakvo kućište, tastaturu i miša za te pare.
:wave:

Poslednja izmena:
E još malo pa češ, da kažeš, da je x2 5000+ bolji od x6800.Lol čoveče, kad ti kažem clock tu cloc pojede Pentium Dual Core E21xx ovog x2 5000+ skoro u svim testovima.

Primer: AMD [email protected] 2x512kb cache je sporiji od Pentium Dual Core [email protected] 2x512kb cache
http://xtreview.com/review204.htm

jel mozes na svom cpu da odradis jedan test Interesuje me napon za prime stabilnih 3.1GHz kao i temperature.

Ma da 50 pojena u 3dmarku05 su toliko impresivne ..... :) pojede ga bre skroz...

Poslednja izmena:
Cek monte jel pricamo o office masini ili o home jacoj varijanti. Ako je office > dual core nema sta da trazi u office okruzenju, i to je cena presudjuci faktor, poenta da je ovaj cely derivat conroe-a i kao takav kida AMD u svim mogucim varijantama, ima 512kb cache-a i jedno jezgro i zbog toga se jako malo greje, kao sempron :), posto kosta smesno malo, nema logike kupiti AMD-a trenutno. Ovaj cely je 100% OC ili vise sposoban za 24/7 jedan od najpogodjenijih procesora ikada.

Pa to je pitanje definicije office masine. Po mom misljenju office masina je graficki skresan sistem a pitanje dualcore ili single core treba odluciti po raspoljivom budzetu ipak u ovom slucaju je razlika u odnosu na single core samo 35€ a ta suma nije ni blizu dovoljno velika da bi cenovno odredila ovaj sistem kao mainstream.
Rekoh gore da Mainstream sistemi ovdje u svabiji imaju malkice veca ocekivanja.

[email protected] orthos stable;), idle temp 40-45 orthos load 60-65 sa stock coolerjem.Dobivaš rez uskoro, sad se igram sa novim E6600:).
A ne pojede ga samo u 3d mark, nego u 16 testova od 22 testa:laugh:

Pobjeda za intel :

3DMark06
3DMark06,
PCMark05
PCMark05,
AutoGK 2.4/xvid
AutoGK 2.4/divX
H.264 Encoding, Apple quicktime pro 7,
mp3 encoding, Apple iTunes 7,
Word 2007 (Document compare),
Photoshop CS3,
Sonar 6.2,
Excel 2007,
7 Zip 4.45, Compressing,
Premiere pro 2.0,
3ds max 8 (SPECapc)- Rendering,
Fritz 9 Chess benchmark,

Pobjeda za AMD:
ScienceMark 2.0,
Quake 4,
F.E.A.R ;
Company of heroes,
Supreme commander
CINEBENCH 9.5

I to baš u office programima pobjedi Intel,a AMD u igrama.Ali ne zaboravi to nije clock to clock, jer ima intel 100mhz manju ferkvencu.Clock to clock je Intel pobjednik all the way

Poslednja izmena:
Ja sam licno sklopio par slicnih konfirguracija, i mogu samo da kazem da je X2+690G mnoooogoo bolja kombinacija od bilo kog Intela sa integrisanom grafikom...
Znaci ovo sto je monty sklopio je bas ok varijanta, najslabiji X2 procesori su ekstra jeftini i u kombinaciji sa ovim chipsetom daju sve sto treba prosecnom/office korisniku. Ali nije za gejmere i ljude koji jure SPi i slicno...
A i sporije je nego intel varijanta, ali to se ne primcuje, obican korisnik nece vrteti testove a razlike u realnom radu nece biti....

lol thats what i call AMD fanboyizam:trust:.n_131 ja jih sklopim svaki dan po par komada, pa se zato ne hvalim po forumu;)

lol thats what i call AMD fanboyizam:trust:.n_131 ja jih sklopim svaki dan po par komada, pa se zato ne hvalim po forumu;)

Hoceli ti stabilni taktovi ? :)
prvo si rekao 3.3 na 1,4V Prime stabilno , sad kazes 3.2 na 1,42V :)
P.S ova konfa gore koja je vec otisla kod svog vlasnika je mogla i vise mozda i 3.2 sa nekih 50°C u full loadu i nekih realnih 1,47-1.5V ali nije bilo potrebe za tim. 100MHz vise ne opravdavaju skoro 0,1V veci napon. Ovako je napon malkice podignut a takt je lep za svaki dan
:). Izivljavanje nije bilo dozvoljeno jer prvenstveno je najbitnije da coveku racunar u svakom momentu radi 100% stabilno.

Inache 3.1 su bile prime stabilno i na 1,4V preko noci , podizanje na 1,425 je iskljucivo kao rezerva sa moje strane.

Poslednja izmena:
A i sporije je nego intel varijanta, ali to se ne primcuje, obican korisnik nece vrteti testove a razlike u realnom radu nece biti....

Cek treba da dam vise para, usput da to bude i sporije, i to je ok kombinacija jer to je office :) lol

Govoriš o ovom cely-ju 420 ? Moram da priznam da si me zainteresovao - jel može predlog za jeftinu MoBo za njega (ako si upućen u jeftine komponente)? Ne mora (a može) da bude sa integrisanom grafom. Negde do 65-70e.

Poslednja izmena:
monteboy, šta lažeš, da sam reko, da je stabilan na 3.3ghz@1,4v.Reko sam da verujem, da je stabilan na toj ferkvenci sa tom voltažom, a kad sam testiro stabilnost, avtomatski sam dao voltažu na 1.45v(bios), to ti dođe 1.42 (realne voltaže) u orthos full load, i prošo je 3.2ghz bez problema, a sa manjom voltažom nisam ni probavo;). Proc je sad u kompu od burazera, al ču da ga zamolim još za jedan test, da ti dokažem da može on i preko 3.2ghz:). pozz

Krompikusa laganice drugar ..... da li si ti ovo pisao ? Verujes ne Verujes .... Daj nam rezultate da ti povjerujemo :)

monteboy može, to i intelov proc za 50 eur.Spi1m 3600mhz@ 1.44v(realne voltaže) sa stock intel coolerjem.E u ponedeljak probat ču stabilnost sa orthos i OCCT.Vjerujem da je stabilan na [email protected] jer FSB wall mu je na 450-455, pa zato neče preko 3.6ghz:D

Poslednja izmena:

Iz ovoga "i mogu samo da kazem da je X2+690G mnoooogoo bolja kombinacija od bilo kog Intela sa integrisanom grafikom...." izmedju ostalog se moze zakljuciti da covjek govori iz iskustva, a ne da se hvali!??

A to sto neko sklopi "svaki dan po par komada" moze jedino da znaci da taj neko radi u nekoj firmi i "sklapa" racunare i NISTA vise!!! Ili mozda ne???

@Monteboy
Stvarno super office masina za Deutschland tj. vas standard. Da ga kumalo "potrosi" u zdravlju i veselju. Eto i iz ovoga posta vidimo gdje smo tj. koliki nam je standard :mad:

:wave:

Montey,svaka cast na mini G2 review-u :).Mislim da je konfa sasvim korektna i da ce lepo da sluzi vlasnika.Jel cena jos uvek 90e za G2 5000+?Ako je tako,ovaj CPU je stvarno super:hladan,ne treba mu veci Vcore bump za preko 3Ghz i jos je i dual core :)

@Krompirusa
Pusti bre thread na miru,covek se potrudio da nam pokaze OC potencijal G2 stepping-a kojeg nema jos u Srbiji,a ti si nasao njega da "ucis" kakav je PentE procesor za OC...lol

Poslednja izmena:
Montey,svaka cast na mini G2 review-u :).Mislim da je konfa sasvim korektna i da ce lepo da sluzi vlasnika.Jel cena jos uvek 90e za G2 5000+?Ako je tako,ovaj CPU je stvarno super:hladan,ne treba mu veci Vcore bump za preko 3Ghz i jos je i dual core :)

Cena je jos uvek 90€ , lepo se ponasa cpu kao sto rekoh nisam hteo da ga silujem da je moja konfa mogao bi da radi i na 3.2 - 24/7 ovako za kumaru je najbolji kompromis izmedju temperature / napona i performansi.

Jos bolje resenje je 4800+ G2 koji kosta 75€ , samo trenutno jos nije svuda dostupan
http://www.mix-computer.de/html/product/detail.html?artNo=HEEA63&artNo=HEEA63& cenim da bi sa lakocom i sa njim postigao isti OC-rezim rada.

Poslednja izmena:
Govoriš o ovom cely-ju 420 ? Moram da priznam da si me zainteresovao - jel može predlog za jeftinu MoBo za njega (ako si upućen u jeftine komponente)? Ne mora (a može) da bude sa integrisanom grafom. Negde do 65-70e.

otvori se za plocu nemoj da na tome stedis, jer imas vrhunsku plocu za manje od 100e, bolje dati 20tak e vise za vrhunsku plocu nego uzeti low entry za 25e manje, moja preporuka Asus p5k, ploca je zmaj a kosta 95evra.

Cena je jos uvek 90€ , lepo se ponasa cpu kao sto rekoh nisam hteo da ga silujem da je moja konfa mogao bi da radi i na 3.2 - 24/7 ovako za kumaru je najbolji kompromis izmedju temperature / napona i performansi.

Jos bolje resenje je 4800+ G2 koji kosta 75€ , samo trenutno jos nije svuda dostupan
http://www.mix-computer.de/html/product/detail.html?artNo=HEEA63&artNo=HEEA63& cenim da bi sa lakocom i sa njim postigao isti OC-rezim rada.

Hvala na informacijama :).Ipak smo mi u Srbiji jos daleko od Nemacke kad je ovo trziste u pitanju :(

odusevilo me je sto na sajtu koji je monteboy dao, daju kao deo info-a # na heatspreaderu, tacno znas sta da trazis i sta ti treba..
voleo bih da to pocnu i kod nas da praktikuju..
naravno sve pohvale za testiranje :wave:

Nazad
Vrh Dno