Šta je novo?

Low Budget OC Memory by TakeMS

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Ponovo na trzistu jeftina memorija trenutno ovdje u svabiji prolazi kao vrela kifla :)

Oznaka : TakeMS 6400 CL5 ( TMS1GB264C081-805)
Cena memorije za 1GB -> 21€

impresivnih skoro DDR-1000 CL5 na default naponu od 1,825V , to cak i memorije koje kostaju tri puta vise nemogu
16.png

solidan rezultat na 2,2V sobzirom na cenu -> odlicno !
17.png

cak kad su u pitanju i najostrije latencije ova memara ubedjuje !

18.png

Vlasnici istih modula govore da se pri naponima od 2,2V-2,3V uopste mnogo ne greje temperature su blago tople.

24012_0.jpg

Nekoliko vlasnika na jednom nemackom sajtu vozi ovu memaru na 2,25V i DDR-1000 CL4 stabilno 24/7

Poslednja izmena:
WOW :zgran:...samo 21€...latencije boli glava (kao Ultra Plus kod Geil-a)

sad kad pocnu sa paljbom, nije low budget nego je ultra-low...hehe

sad kad pocnu sa paljbom, nije low budget nego je ultra-low...hehe

Ih sad ce da me nagrde ! ha ha ha
Vec vidim komentare :
Koga si ti nasao da *****ajes bla bla bla , sta se k*rcis bla bla ! :)
Ih to moze Corsair mnogo bolje , bla bla !

Poslednja izmena:
stvarno impresivno..
pogotovu 1GHz na 1.825V, e ovde sam pao sa stolice..:smash:

@Monte

Kod nas ljudi imaju predrasudu o TakeMS memoriji a stvarnost je da se radi o zaista korektnoj memoriji za male novce. Inace serija 6400 je odavno poznata po dobrim karakteristikama jer se koriste "power brain" pcb. Ima li negde na netu test njihovih Mach2 modula?

@Monte

Kod nas ljudi imaju predrasudu o TakeMS memoriji a stvarnost je da se radi o zaista korektnoj memoriji za male novce. Inace serija 6400 je odavno poznata po dobrim karakteristikama jer se koriste "power brain" pcb. Ima li negde na netu test njihovih Mach2 modula?

Moguce da su ti predrasudi iz nekih ranijih modela te firme.
E sad izgleda imaju veoma kvalitetnu memaru za stvarno interesantnu cenu.
Narucio sam 2 GB sastavljam neku internet masinu pa rekoh posluzit ce :) , postavit cu jedan mali review pa ce mo znati vise.

Poslednja izmena:
nemoj vise sa tvojim budgetskim office i internet mashinama, pozlice ljudima u zemlji..:d

Moguce da su ti predrasudi iz nekih ranijih modela te firme.
E sad izgleda imaju veoma kvalitetnu memaru za stvarno interesantnu cenu.
Narucio sam 2 GB sastavljam neku internet masinu pa rekoh posluzit ce :) , postavit cu jedan mali review pa ce mo znati vise.

Net masina 2Gb, ja bre na njoj imam 256 sdrama:d.

Net masina 2Gb, ja bre na njoj imam 256 sdrama:d.

Šta hoćeš - tih 256MB SD košta kao 1GB DDR2 ;)

Ontopic: jel generalno ovo važi za sve dotične module? Znači - samo oznaka TMS1GB264C081-805 i to je to?

Dobro izgleda, samo ja nekako ne verujem ovim testom, pogotovo za SuperTalent c4.Čoveče ova memara ide preko 1100 bp sa 2.2v, a OCZ titanium VX2 oko 1200 sa 2.2V.

Poslednja izmena:
Dobro izgleda, samo ja nekako ne verujem ovim testom, pogotovo za SuperTalent c4.Čoveče ova memara ide preko 1100 bp sa 2.2v, a OCZ titanium VX2 oko 1200 sa 2.2V.

Pa kod OCZ VX su latencije CL4 na 1033 sa 2,2V , sta je tu sad za nepoverovat ?
Govori se o Testu stabilnosti recimo GoldMemory vise sati.

Poslednja izmena:
ne moguce da se na ovome zavrsila diskusija, mora da ima negde i u Srbiji da se pazare ovi slatki brzi moduli :p ajmo nek potraga krene...

lele a jo moj take ms dao drugarici sta ces samo 2*512 na 800 sa 4-4-4-9 su radile kod mene u dc

Nazad
Vrh Dno