Šta je novo?

"Lost" by UbiSoft ?!

Baki EGW

Čuven
Učlanjen(a)
10.10.2000
Poena
609
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
http://www.ubi.com/US/News/Info.aspx?nId=3957

Bar za ostrvo ne moraju da razmishljaju(Far Cry,King-Kong);) ,ostaje "samo" pricha,koja bi trebala nekako da zaintrigira ljude koji su pogledali seriju,...hm.
Ali s'obzirom da su seriju i osmislili "Gameri" ovo bi moglo da bude dobro :banana: .

Imajući u vidu karakter i dinamičnost serije, ovo bi mogla biti jedna point & click avantura, sa trominutnom animacijom prelaska sa jedne na drugu lokaciju, tj. sliku. Da se prsti ne zamore.

Lupash, Filipe, igra se prema nekim preliminarnim informacijama radi na 3D engineu koji ce zahtevati DX10 za najvisi nivo detalja!

I sta ces da radis u takvoj igrici: da pet puta pronađeš onaj avion u kome je bila droga, da svakih par minuta ukucavas one brojeve, onda da gradis sto godina neku crkvu od balvana, naravno ni slucajno ne smes da pojebes bilo koju ribu iako su svi po definciji zagoreli (na pustom su ostvru).

Moze da zahteva i DX11, ako je igra dosadna do bola, a serija sve vise postaje takva. Srecom, pa je sada kraj druge sezone :)

Izvlacenje para od fanova serije . Ne verujem da ce biti "nesto", ali
treba sacekati i videti sta ce od toga da bude .

Kao da vi nesto znate uopste o toj seriji. Samo gledam kako spamujete, a niko se nije informisao...

Dobro je da EA nije kupio prava za igru... :smoke:
Oni su sposobni da naprave tako losu igru da bi i seriju upropastili! :)

byMaX je napisao(la):
Kao da vi nesto znate uopste o toj seriji. Samo gledam kako spamujete, a niko se nije informisao...

Ja ne kazem da ce igra biti losa, naravno ovo je jos jedan pokusaj da se izvuku pare od serije i u Gaming Industriji. Meni se licno svidela igrica CSI: Miami, bila mi je interesantna sto je bila radjena u Flashu, kao i ovaj The Apprentice koji je isto igriv tezak, bas ono za fanove. Nemojte sada da ih dizete u nebesa, tipa top detalji, max igrivost nikad se ne smoris i kada-si-u/na-skoli/poslu-mislis-na-nju igru :D Za true fanove bice interesantno, Maxa ce da uziva u igrici :p

byMaX je napisao(la):
Lupash, Filipe, igra se prema nekim preliminarnim informacijama radi na 3D engineu koji ce zahtevati DX10 za najvisi nivo detalja!
Haj'mo genije, pročitaj ponovo šta sam napisao :D Znam ja da igra neće biti p&c, ali nisam rekao da će biti p&c već da bi karakteru serije najbolje odgovaralo da bude p&c :d Za to nisam ja kriv.
Inače krenuo sam da gledam i već tokom druge polovine 1. sezone kreće prepoznatljivost Ljovisne, Divlje ruže i Tajne večite ljubavi.:p

Meni to deluje interesantno. Veliki sam fan serije i svidja mi se ta ideja o igri. Nije tacno da radnja serije nije dobra za igru. Kakva ce igra da bude - zavisi samo od toga kako je budu odradili ! Pa neka mi izvuku pare !!! ( Inace prvu sezonu sam odgledao za jedan ( da, jedan ) dan. To me valjda svrstava u tu grupu pacenika.

Poslednja izmena:
Serija je super ( i ja sam veliki fan) i ako igra bude imala bar mali smek serije bice to pun pogodak bar za mene.
Uvek ostaje pitanje o ukusima(a o njima ne vredi raspravljati)

Mislim da bi bilo odlicno kada bi se primenio princip Sporedne price. NPR da se igra okrece oko lika koji je preziveo pad aviona ali zavrsio sa suprotne strane ostrva tako da nema direktnog vodjena poznatih aktera serije vec da se kroz zaplet samo doticu dogadjaji iz serije ali i ne kvari "kanon" . Poznati likovi bi trebalo da budu samo Periodicni NPC-ovi koji sa vremena na vreme se pojave u relaciji sa onim sto se stvarno desilo u seriji.

Taj lik bi mogao da ima svoj specificni kontak sa "others" ima, otkrije novi skriveni hatch za koga niko ne zna sa "druge" strane ostrva itd.

filipenko je napisao(la):
Inače krenuo sam da gledam i već tokom druge polovine 1. sezone kreće prepoznatljivost Ljovisne, Divlje ruže i Tajne večite ljubavi.:p
A da ti malo iscooliraš Ljovisnu, znaš...:D

topic: Serija jeste ok, ali teško mogu da zamislim FPS igru po njoj. A sa druge strane, šta fali avanturi?:trust: Krajolik je fantastičan, priča može da se zapetljava u nedogled. Toliko glavnih likova da se upravlja njima. Filip je lepo primetio i "brzinu" odvijanja iste.:d Ja razumem da ima gamera koji ne vole avanture, ali ima i nas koji ih vole. A i posle par godina posta počele su da stižu respektabilne igre za nas.;)
E baš Maxi u inat, ima da bude avantura...i to sve sa DX10kom pa nek secka koliko hoće.:D
Pozdrav.:wave:

Sve sto ne pravi Joca Caramak secka :D Vazno je da igra bude DX10, to automatski znaci da ce seckati, da ce trebati Vista, da ce trebati 2GB rama i x2900xt ili g81 nvidia, 25gb slobodnog mesta za instalaciju i 5 sati slobodnog vremena da se igra predje. :vomit: Kad je neka igra po seriji bila dobra ? cccc Jedino sto sam video da valja a da je vezano za film ili seriju je KOTOR 1 i 2. NE vidim zasto bi ova igra bila izuzetak ali videcemo.

DX10 = :vomit:

A gde sam ja rekao da ce da bude FPS? Mislim, u sezoni pogine jedan do dvoje ljudi. I mozda jedan do dvoje od ostalih... Nedovoljno za fps. Ni Oblivion nije fps pa ga igram. Poenta je da nece biti prerenderovana igra kao sto je Filipenko rekao... nego full 3D i naravno, avantura...

Sta da kazem osim - Lost igra, konacno! :) Samo je bilo pitanje vremena kada ce to da urade. Mene je okruzenje serije podsecalo od pocetka na Far Cry! Inace igre gotivim, a takodje seriju obozavam, bas pre neki dan odgledah kraj druge sezone - tako da jedva ceeeeekaaam!!! :) Igru zamisljam kao First Person avanturu, bilo bi dobro da napocetku biras izmedju nekoliko glavnih likova (Dzek, Kate, Sayd, Locke itd.) u zavisnosti od kojih ce se i odvijati tok radnje i da bude naravno nelinearna skroz... U svakom slucaju sa nestrpljenjem ocekujem!

P.S. Nisam znao da su gamer-i osmislili seriju, svaka im cast! Mora da su se naigrali Far Cry-a i Secret Of Monkey Island-a pa su nasli "inspiraciju" heheheheee....

Bolje da prave igru po seriji "Ljubav u zaledju" (da se razumemo, sad sam morao da pitam zenu za ime serije :))

driver je napisao(la):
Bolje da prave igru po seriji "Ljubav u zaledju" (da se razumemo, sad sam morao da pitam zenu za ime serije :))

Jok,bolje da snime film po igri "Far Cry" (glavna uloga The Rock ili Bata Zivotinja iz mladjih dana:D ) .Istini za volju sve kombinacije tipa "Film u igru,Igru u Film" najcheshtje zavrshe neslavno.Uostalom nishta nas ne koshta da se nadamo chudu.

Ne bi trebalo da birash lika na pocetku, nego da kontrolises razne likove u zavisnosti od situacije... A ne da bude kao Sims 2 klon (kao sto je Desperate Housewives - The Game).

Serija je dobra, samo me malo smorila druga sezona, mislio sam da ce da zavrse :d, ali izgleda da imaju nameru 10 sezona da prave (dosije x sindrom), oni ce 10 godina na tom ostrvu da budu :d

A igra po seriji ima 99.99% sanse da bude shit totalni, to se podrazumeva :)

Igra bi mogla da vas postavi i ulogu jednog od anonimusa.Jer ipak je tu van glavnih likova oko 40 ljudi o kojima nista ne znamo.Mozda ste bas vi taj od ostatka koji ima neku svoju pricu..

filipenko je napisao(la):
Imajući u vidu karakter i dinamičnost serije, ovo bi mogla biti jedna point & click avantura, sa trominutnom animacijom prelaska sa jedne na drugu lokaciju, tj. sliku. Da se prsti ne zamore.

Imajuci u vidu karakter i dinamicnost serije, ovo bi mogla biti jedna od najdosadnijih igara. Izmedju questova "drpi puter od kikirikija za debelog" i "drpi heroin za hobita", mogu da se ubace mini igre tipa "udji u celiju i mlati zarobljenika" ili "sakrijmo pistolje & lekove negde na ostrvu". Pa kad dostignes odredjen nivo, dobijes za fajtove bonus skill "summon Mira Furlan".

Yeah, right.

Osim sustinskog dodatnog ubiranja para, sve igre radjene po filmovima i serijama do sada imaju jednu zajednicku karakteristiku: sve su lame.

apsolutno se slazem sa Silverom!
Zaista je bljak to sto Ubi radi! Pa onaj King Kong je bio katastrofa! Ali eto, officijelna igra, evo sad ovaj Davinchijev kod! Mislim, faak kakvu igru po tome mozes napraviti, a da bude dobra! I evo dodjose do losta! Brooka! Bolje da zasucu rukave i naprave dobru originalnu igru, to znaju da rade... ovo pretvaranje sadrzaja sa malog i velikog ekrana u igre im je zzesca glupost

Sta ako igra zaista ispadne ok, hocemo da oživimo ovaj tred i nastavimo priču? Ja sam verovatno prevelik fan da dam sud, ali reći će drugi... King kong je stvarno bio katastrofa, a Da Vinci kod nema smisla ni probati... Lost ima potencijala da bude dobra avantura, ali opet ako ti daju previše slobode, a da sve bude baš po seriji, onda će da bude dosadno... ima samo da šetaš po šumi ko ludak... Možda se u trećoj sezoni desi nešto bitno novo, što može učiniti igru zanimljivom...

bymax je napisao(la):
Možda se u trećoj sezoni desi nešto bitno novo, što može učiniti igru zanimljivom...

Kakva je bila druga sezona, biće čudo ako to neko bude uopšte gledao..

Max, radi se o vremenu. Preuzimanje tema/zapleta iz filma ili serije kao stedi producentima igara vreme na smisljanju originalnih ideja (kao, uradio je to neko umesto njih). Medjutim, oni moraju da sklepaju nesto na brzaka dok je taj film jos uvek aktuelan. A izmedju kvaliteta igre i brzine sklepanja najcesce stoji obrnuto proporcionalna relacija. To se da videti i na konkretnim primerima igara; onaj Lord of the Rings izgleda kao Super Mario Bros, samo sto su sprajtove Maria zamenili sprajtovima hobita.

Radi se prosto o kinti; industrija igara donosi otprilike isto toliko para koliko i filmska, neretko jedna te ista kompanija kontrolise projekte na oba fronta.

Kinta je u opticaju naravno, posle dvocifrenih milionskih brojki gledanosti sve je jasno...

Ono što mene interesuje: koliko će igra biti aktuelna (ili serija nakon igre), obzirom da je planirano snimanje više sezona i posle 2007., sem ako je do tada ne završe/ukinu (seriju). Nameće se dakle "fp adventure" sa određenim brojem misija i to je to. Sumnjam da će u igri otkriti "tajnu ostrva" pre nego završe tv serijal (ili grešim?).

Narode cela "Lost" serija se desava u fiktivnom svetu (kao da ne znate!), kao i Star Wars, kao i Star Trek, kao i X Files, LOTR kao i mnogi drugi filmovi i serije - ako ne mozete da se uzivite i uzivate u njima, pa ukusi su razliciti, ne morate da gledate seriju i nemojte da ocekujete igru i kraj price. Igra se jos nije ni pojavila, a vi vec pricate kakva ce biti! Lepo je mastati ali mozda bude zesci krs a mozda bude skroz oK! Kao i sto po gore spomenutim naslovima ima dosta dobrih ali i losih igara.

Lost je po meni jedna od najboljih serija ali to je moje licno misljenje (necu da obrazlazem i smaram zasto mislim da je najbolja), a postujem i tudja koja kazu da je serija ****** - poenta je da ako prave igru Lost moze da bude i nevezano direktno za samu seriju vec da prati skroz neku desetu radnju i desetog lika (kao u SW igrama npr.), ali je to taj "svet" - tu su zaista ogromne (da ne kazem neiscrpne) mogucnosti - ostrvo nije bas tako malo, gomile lokacija, likova a tu je i svet van ostrva... Neka neko od vas osmisli bolju pricu pa neka se javi.

I naravno da se velike pare vrte, ali oko koje igre se danas ne vrte. Ako igra bude "bljak" prvi cu je "pljuvati" iako mi je to omiljena serija. Ne znam sto ste se toliko okomili i povezali seriju i igru kao da su to dve identicne stvari, a ustvari su (tj. uglavnom su) skroz razlicite... Mislim da nema pravila - los film - dobra igra, dobar film - losa igra, dobra igra - dobar film (dobro toga jos valjda nema koliko znam, ali nikad nije kasno :))....

Poslednja izmena:
Vrh Dno