Šta je novo?

Losa iskustva Seagate

nisi razumeo, ali nema veze, vratimo se na temu..

da se vratimo na temu, Seagate je sa serijama 7200.10 i 7200.11 napravio niz propusta koji
se sada krpe firmware updejtovima...
7200.10 je patila od dva problema.
Prvi.
diskovi imaju lose motore, tj slabe za veliki broj ( debelih i teskih ) plocha.
Imali smo dvadesetak sluchajeva da motor zakuca.... Menjanje motora je nemoguce, pa
se onda prebacuju ploche , pa glave... muka...
Drugi.
Diskovi imaju standardnu gresku u firmweru koja u jednom trenutku dovede do toga
da se disk lepo prijavi medjutim samo sa velicinom 0Mb...
Posle dobrih godinu dana konacno postoji resenje, naravno u vidu skupih alata...
( ovde govorim o podacima, sam kvalitet diska i njegovo trajanje pri ceni od 50e nisu mnogo bitni, to je recimo kao kad bi vodili teme o tome ta li nove adidaske ili najke mogu da predju 100 000 koraka i slicno, disk ko disk u svom garantom roku biva prevazidjen...)

sto se tice 7200.11
pored pomenutih motora , imali smo dva firmware problema koji se resavaju takodje
samo specijalizovanim alatima. Manifestuju se isto jedan sa 0Mb a drugi dobrom
kalibracijom ali nikakvim odazivanjem u biosu...

Da je tema o WD-ovima novim imalo bi i tu sta da se kaze.
A samsung, da se proda vise od 100 komada mesecno vise bi ih i crkavalo.
Kad je izasao maxtor sa svojim tankim diskovima mnogi su ga hvalili...
Svako chudo od tri dana.
Najbolji disk je onaj koji Ima backup!
Nikola
Dru

Nekako mi je poznat ovaj nacin pisanja pre Spinnerovog :) Radovanovicu da nisi ti? Samsung u SATA varijanti ne bih kupio da mi neko plati, nego Seagate mi je bas bio omiljeni brend do sad a kad sam pogledao koliko se ljudi na netu zali na 7200.11 seriju, i to bas ove od 500GB sa 32MB bufferom nije mi bilo dobro. Pa eto. Kupio sam vec WD1001FALS cisto da se nadje ukoliko jos budem imao problema sa Seagate-ovima. Inace podaci su bili uredno backupovani tako da nisam puno izgubio riknjavanjem harda. Ima cika i eksterne hardove :p

...i to WD-ove po vise godina stare koji jos sljakaju k'o blesavi. :d

Nekako mi je poznat ovaj nacin pisanja pre Spinnerovog :) Radovanovicu da nisi ti? Samsung u SATA varijanti ne bih kupio da mi neko plati, nego Seagate mi je bas bio omiljeni brend do sad a kad sam pogledao koliko se ljudi na netu zali na 7200.11 seriju, i to bas ove od 500GB sa 32MB bufferom nije mi bilo dobro. Pa eto. Kupio sam vec WD1001FALS cisto da se nadje ukoliko jos budem imao problema sa Seagate-ovima. Inace podaci su bili uredno backupovani tako da nisam puno izgubio riknjavanjem harda. Ima cika i eksterne hardove :p

ja sam ko bi drugi bio, skim imam chast ?

Poslednja izmena:
ma samo da se ovaj SSD omasovi, za sistem ce biti zakon a za warez me ionako zabole al cu definitivno gledati da to bude najtisi disk koji ce biti storage..
inace ljude koje znam i koji kupuju HDD-ove vece od 1TB bas imaju cimanja sa firmwarim-a, znam za seagate i samsung (neke verzije od F serije) da je kuburio...

ok, aj sad malo upoznavanje, zelje i pozdravi preko private messages :)

U medjuvremenu (na badnji dan), komirao se i drugi Seagatena na istovetan nacin kao i prvi za koji sam uzeo WD kao zamenu. Klonite se Seagate Barracuda 7200.11 hardova od 500GB. Ako ovo nije lose iskustvo sa Seagate hardovimane znam sta nije :S Definitivno losa serija...

Poslednja izmena:
na srecu ima resenja... ali nije prosto i trazi ultra skup hardware...

Poslednja izmena:
Posto imam Seagate 500gb 32mb SataII , u programu HD tune vidim da radi kao sata 1 a ne kao sata2, jel treba menjati dzamper na njemu ili sta?

Pa skini jumper.Dobićeš u burstu(kod mene oko 250).Uzeo sam ovaj disk pre par dana.Baš da vidim oće li da crkne.

i koji ces zakljucak da izvedes iz toga, da tvoj nije crkao?
imaju ljudi Quantume LCT koji dobro rade!

Imam ja jedan lct od 20GB, sljaka vec 8 godina, i jos je bio otvaran LOL, znaci LCT 80e/GB... :d

Bogami....sve su izgledi da ce sledeci brand biti WD:-devil-: I ja kuburim sa Seagate-om. Danas sam malo istrazivao po netu, bash dosta korisnika ima problema sa Seagate-om 320GB i 500GB (160GB malo redje).:mad: eh, da u pitanju se serija 7200.11

Poslednja izmena:
Jel to vazi i za Maxtor-e (STM3500320AS)?
Izvinjavam se ako ima na linku koji je ostavljen, ali nisam u mogucnosti da procitam sve.

Ko proba da fleshuje, neka javi kako je prosla operacija i da li je bolesnik preziveo.

Nazad
Vrh Dno