Šta je novo?

Losa brzina

milijander

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2008
Poena
301
Moj problem je sledeci kada ukljucim racunar i stavim da se nesto skida lepo radi ,download je 45-47 :) , kada skinem jedan fajl sa rapidshare i krene da skida drugi
negde na pola ,brzina padne na 30-35. Brzina mi nije bila konstantna ali to sam resio (imao sam neki virus), ali i dalje ne moze da vuce download preko 40!!!Ping je odlican kao i jacina signala,tako da ne znam u cemu je problem? Paket koji sam uzeo je 400/400 sto znaci da bi trebao da imam brzinu barem 40kb jer je maksimum 50kb !

OPREMA:

planet wap 4033
utp kabal 20 m
antena grid 20db/ 2gh
i mrezna pci lan rotro 10/100

Najbolje da kontaktiras provajdere od kojih si uzeo internet.

Poslao sam mail provajderu i njihov odgovor je bio da brzina nije zagarantovana .Ako zelim mogu da promenim paket koji mi pruza zagarantovanu brzinu.
Zanima me da zbog cega dolazi do pada brzine(inace brzine padne posle 120 mb) ,da li je to zbog zagusenosti linka, provajdera?
Da li mogu nesto da uradim da bih popravio pad brzine ,mozda novi drajveri?

To je do njih, stave veću agregaciju i onda možeš samo da se žališ. Meni na 512 ADSLu nikad ne prelazi 53kB, ali s obzirom da sam na wireless-u plaćao 256 1800 a ovde 512 1400 ne bunim se :)

Poslednja izmena:
To je do njih, stave veću agregaciju i onda možeš samo da se žališ. Meni na 512 ADSLu nikad ne prelazi 53kB, ali s obzirom da sam na wireless-u plaćao 256 1800 a ovde 512 1400 ne bunim se :)

Mislim da gresis, mnogo je to mali protok kod tebe kada nemozes da imas preko 53kb. Bolje ti proveri podesavanje ili kod provajdera zasto ti je tako slab protok.Mora da ti prelazi 60kb.

^ na ADSL-u nema sanse da mu predje 60 za paket 512/64. 53-54 je otprilike max.

Adsl 512/64 rapid mi je uvek isao oko 53 kb/s,takav je adsl nema tu pomoci.....ALi ja sam zadovoljan...:)

izvinjavam se ako ruiniram ova post, ali imam pitanje koje je vezano za ovu temu.
Naime, juce sam uveo ADSL (pristupna brzina Kbps 384/64). Koju brzinu veze mogu da ocekujem s ovim paketomu (kakva su vasa iskustva) i kako da izmjerim brzinu veze dok surfam i sl. (kako vi to radite)?

Hvala na odgovorima!

^ Za proveru brzine probaj Speedtest, maximum koji mozes da ocekujes je oko 85% od deklarisane brzine za tvoj paket.

izvinjavam se ako ruiniram ova post, ali imam pitanje koje je vezano za ovu temu.
Naime, juce sam uveo ADSL (pristupna brzina Kbps 384/64). Koju brzinu veze mogu da ocekujem s ovim paketomu (kakva su vasa iskustva) i kako da izmjerim brzinu veze dok surfam i sl. (kako vi to radite)?

Hvala na odgovorima!

Ako zelis da pratis protok na svom kompjuteru koristi DU Meter (mada ima dosta slicnih programa), a mozes da proveris na sajtu http://www.speedtest.net/ koliko ostvarujes protok preko ADSLa.

Hvala na odgovorima, pomogli ste mi. Probacu.

Jos samo jedna stvar: Da li mrezna karta moze ogranicavati brzinu? Primjetio sam da kada kliknem na ikonicu Local area network (kraj sata) u Status-u vidim da je brzina 100. Da li je to ok, ili to znaci da moja LAn kartica (ustvari je integrisana mrezna na ploci) ne moze preko te brzine ili je to nesto drugo?

Hvala na odgovorima, pomogli ste mi. Probacu.

Jos samo jedna stvar: Da li mrezna karta moze ogranicavati brzinu? Primjetio sam da kada kliknem na ikonicu Local area network (kraj sata) u Status-u vidim da je brzina 100. Da li je to ok, ili to znaci da moja LAn kartica (ustvari je integrisana mrezna na ploci) ne moze preko te brzine ili je to nesto drugo?

Ne moze ti mrezna karta ogranicavati brzinu protoka. Sve je OK kod tvoje integrisane mrezne.

To 100 je 100Mbit-a, tako da ti neće ograničavati brzinu.

Odlicno, hvala!

Vrh Dno