Šta je novo?

Los fps u Battlefield 4

Milan97

Poštovan
Učlanjen(a)
26.04.2015
Poena
69
Nisam znao gde pa sam temu zapoceo ovde,Imam cpu x4 641,graficku hd7850 i 4gb rama.Jako lose radi battlefield 4 ni na low ne moze da radi bez seckanja nzm zasto ali jako slabo, u MSI Afterburner graficka ne prelazi ni 40% opterecenja dok je procesor na 95-100%, jel moguce da je toliko los.A problem imam i sa ramom prikazuje mi samo 3gb i ocena je 5,9 inace rec je o kingston fury 1866mhz.

prikazuje 3gb jer je 32bitni win,tebi treba 64bit-ni.taman ga instaliraj,fresko stavi zadnje drajvere i vidi kako stoji stvar.

+1
Mada bih dodao i da uzmes jos 4gb rama.

Poslednja izmena:
prikazuje 3gb jer je 32bitni win,tebi treba 64bit-ni.taman ga instaliraj,fresko stavi zadnje drajvere i vidi kako stoji stvar.

64 bita imam ali nesto zeza i u msconfigu sam namestio na 4096mb i nece nzm zato,windows obaram svakih 2-3 meseca.

I ovo mi je nova memorija dobio sam u zamenu jer je moja riknula inace neka na 1333mhz i jos silicon power njoj je ocena bila 7,2 a isto je bilo samo 2.99gb usable nzm zasto se ovo desava.

Ocene na sedmici i visti su najveca glupost ikada microsofta za ta dva operativna sistema , ubaci windows 8.1 64bit!

i da li neko zna zasto mi je dostupno samo 3gb on prepoznaje 4gb tj. pise ali u zagradi stoji 2,99 usable

BF4 je memory hog. Mislim da ti zbog 4gb rama i swapuje. 8 giga je idealno

Poslednja izmena:
Vidim da je i memorija problem ali ni proc ne bi mogao vise od medium podesavanja

Igrao BF4 sa 4 gige rama bez problema ultra 1080p. Nije do rama mora igra da se updejtuje.

Na Ultra vuce vise od 6 giga rama. Sa 4 giga swapuje hdd, probao licno.

Poslednja izmena:
Dva pitanja: jel ti je 7850 sa 1 ili 2gb memorije, i u kojoj rezoluciji igras?

1gb 1440x900 nije memorija graficke problem procesor je problem to sigurno,a rama bi trebalo da je bar 6-8gb na 4gb ima fps dropova dosta pogotovo na medium-high.

Sa 4 giga ga presao 3 puta nikakav swaping na ultra plus antialasing 4 puta konfa iz potpisa 1080p, kupio 8 gb zbog cod-a koji je s...e. Vram pogledaj ucitava li hardisk kad pada fps

Poslednja izmena:
Hm. Jel to u SP ili MP imas problem? Ako je u SP moze da bude i los krek ako imas narodnu verziju. Ako je MP moze lako da se desi da uopste nije do tvog racunara, mnogi prijavljuju usporavanja u mp modu

SP igram,verzija je socijalna(narodna) nzm zasto verujem da je do cpu.Capture.PNG evo slike jel treba ovako da pise 2.99 usable a kad sam imao 8gb pisalo je 6,99 usable? jel zna neko u cemu je problem

Kako imas 4gb rama? 2x2 ili 1x4? Ako je 2x2, izvadi probaj jedan pa drugi modul vidi da li ce da prijavi ceo kapacitet da bi otpisao neispravnost modula, mada je to 95% do nekog podesavanja. Da Nemas MB sa integrisanom grafikom pa da joj je ostao dodeljen neki ram? Sumnjam na neki setting u biosu.

Maticna je MSI A55M-P33 nzm da li ima graficku integrisanu, a imam 1x4 gb 1866 kingston fury.

Tih, FM1 cipset. Nem pojma da li on ima integrisane grafike na cpu ili mb, nikad me nije ni najmanje zanimao i nista o njemu nisam procitao,samo vidim da tvoj cepu nema integrisanu grafiku. Saznaj da li MB ima, ako ima, verovatno u tom grmu lezi zec, probaj novi bios, ili da promenis neka podesavanja u istom. Mozda ti je ukljucen neki hibridni mod te rade obe grafike, pogledaj

integrisana je u cpu,koju taj athlon nema.

Da cpu nema ali jel zna neko da li maticna ima ja mislim da nema nisam siguran?

MSI Reminds You...
• The graphic output can only work with CPUs with GPUs core inside.

dakle ne,a i nema logike da stavljaju bilo sta na jeftinu plocu dizajniranu za amd APU-eve.

6gb memorije minimum, a pozeljno je 8gb , meni je BF4 naprimer bio neigriv samo sa pentium- hasvelom nije bitno koju graficku stavim R9 ili HD 7850. I ubaci 64 umesto 32-bitni Windows.

Capture.PNG a gledajte ovo samo 2,99 usable od 8gb? sta da radimmmmm

hahah kako se to radi na fles stavi pa pokrenem iz biosa? Nikad nisam radio to da ne za****m nesto.

Ko zna kakvu kopiju windowsa imas i instaliras vec koliko puta. Skini proveren windows 7 pa onda probaj.

Nazad
Vrh Dno