petri je napisao(la):Zna li se nesto vise?
silverglider je napisao(la):Ovo sve vise i vise lici na unix 😀
Ako stvarno urade ono sta su najavili sa Palla(mu)diumom i slicnim "zastitama" softvera i mlatimudijalnijh sadrzaja, ljubicemo i dalje svi Win2k (u windows svetu, naravno).
silverglider je napisao(la):Ovo sve vise i vise lici na unix 😀
AxeZ je napisao(la):Ja sam negde pročitao da je ta slika la¾na.
silverglider je napisao(la):Pa, kao, hvale se sigurnosnim sistemima koji ce biti ugradjeni. Ali nekako vise ispada da se bave sigurnoscu glede piraterije, nego sigurnoscu OS-a kakvom je mi vidimo.
Ne smem ni da pomislim na to koliko ce dodatnog rama i disk prostora traziti da bi radio komforno, po obicaju.
ivo.r je napisao(la):Izvini Silver, kad si već pomenuo, mala digresija. Možeš li mi molim te, ako je moguće napraviti paralelu između Win i Linuxa po pitnju resursa. Sećam se nekih "priča" o tome da je recimo mašine na kojima se Win gušio, tu Linux/Unix leteo.
silverglider je napisao(la):Mada slicno vazi i za windows i servise,
Svakako, svaki OS pozdravlja dodatni ram, ali linux ce sasvim ok raditi i sa 64MB rama.
Ono sto linux za sada krlja sa brzinom su drajveri za graficke - sve dok se firme proizvodjaci direktno ne umesaju u pravljenje drajvera (kao recimo nvidia ili od skora i ati), nije to to. Osim toga, ovaj X server koji se isporucuje sa linuxom je free i nije najbrzi
Ova opaska odozgo za resurse se odnosila na neugodnu pojavu koja prati sve windowse (od win2k) da za novu verziju uvek moras da dupliras ram i potreban prostor na disku da bi radilo komotno. Na linu je bukvalno sve modularno i SVE sta ti ne treba, moze da se izbaci.
linux je veoma skupo reshenje, razmisli malo bolje zashto!kUdtiHaEX je napisao(la):Sad je pravo vreme da se Linux prezentuje krajnjim korisnicima kao solidno i jeftino resenje...
zver je napisao(la):linux je veoma skupo reshenje, razmisli malo bolje zashto!
jedna firma je na to pomislila, ali kad je videla koliko love treba za takav poduhvat, shvatili su da im je winXP/Office XP mnogo jeftinije reshenje. pricam ti iz iskustva.
silverglider [/i][B] Svakako je napisao(la):dokazuju da je Linux za klasu jeftinije a i za klasu kvalitetnije re¹enje.
kUdtiHaEX je napisao(la):Sad je pravo vreme da se Linux prezentuje krajnjim korisnicima kao solidno i jeftino resenje...
Amon_Ra je napisao(la):Ali je pre toga potrebno da se rad jos vise pojednostavi.
jedna firma je napravila procenu troshkova prelaska na linux. nisu imali dovoljno love za to jer treba obezbediti kurseve zaposlenima, uzeti skupe sys. administratore, narednih mesec dana produktvnost smanjiti za nekoliko puta, izgubiti mnogo posla zbog nemogucnosti "gledanja" office dokumenata (kojim ih klijenti obasipaju)...AxeZ je napisao(la):Kog iskustva majke ti?
Sva moguća iskustva firmi koje su se prebacila na Linux ili koja razmi¹ljaju o prebacivanju dokazuju da je Linux za klasu jeftinije a i za klasu kvalitetnije re¹enje.
Amon_Ra je napisao(la):Misljenja sam da bi jos vise trebalo da se pojednostavi. Raspao sam se dok nisam instalirao modem, te kucaj neke komande u onom cudu te ovo te ono... moralo bi to jednostavnije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari