Šta je novo?

Longhorn: hardware reqs & release schedule

• Začetnik teme Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ser_Zile je napisao(la):
ME je doneo stabilnost :trust:
izvini ali jesi ti bio pijan kad si ovo pisao?
NE moze Longhorn biti kao sa 98 na ME jer se mnogo razlikuje u odnosu na XP.
Ne znam ja, kod mene je radio stabilno ko planina...

Da se nadovezem na Voodoo-a, mozdaK je potrebno jos jedno misljenje... I kod mene je ME radio stabilno kao i XP, tacnije ni jedan jedini BSOD... Jedino kada je hardver bio falican, ali to se ne racuna. A za poreklo imena Longhorn, sve je to pisalo u jednom SK, samo se ne secam u kom, neko predaniji ce se verovatno vec javiti sa malo detaljnijim infom. Inace, i radni naziv XP-a je bilo neko tako "opusteno mesto" u blizini Redmonda, ako se ne varam (izvor opet isiti broj SK-a).

Koliko su samo kukali svi zbog tog ME-a. Ja imam samo pozitivna iskustva.
Evo jos uvek obavlja posao na ovoj masini iz potpisa.

Poslednja izmena:
More info :

Avalon and Indigo Community Technology Preview - March 2005

"...Indigo and Avalon are the codenames for two strategic developer technologies that Microsoft plans to ship in 2006 as part of the Windows "Longhorn" operating system. In addition, Microsoft is making these technologies available on Windows XP and Windows Server 2003. The Indigo and Avalon Community Technology Preview (CTP) enables developers to experiment with early builds of these technologies, get acquainted with the development experience, and provide Microsoft with feedback. This CTP release recently became available to MSDN subscribers and is now being released to the general public in response to numerous requests. More details about these technologies are below.

Note: CTP builds do not go through the same rigorous testing that Beta builds undergo. Therefore, do not install these builds on machines you depend on.

Indigo is the codename for Microsoft’s unified programming model for building connected systems. It extends the .NET Framework 2.0 with additional APIs for building secure, reliable, transacted Web services that interoperate with non-Microsoft platforms and integrate with existing investments. By combining the functionality of existing Microsoft distributed application technologies (ASMX, .NET Remoting, .NET Enterprise Services, Web Services Enhancements, and System.Messaging), Indigo delivers a single development framework that improves developer productivity and reduces organizations’ time to market.
Avalon is the code name for Microsoft's unified presentation subsystem for Windows. It consists of a display engine and a managed-code framework. Avalon unifies how Windows creates, displays, and manipulates documents, media, and user interface. This enables developers and designers to create visually-stunning, differentiated user experiences that improve customer connection. When delivered, Avalon will become Microsoft's strategic user interface (UI) technology.

System Requirements

Supported Operating Systems: Windows Server 2003, Windows XP
Supported Visual Studio tool set: February CTP release of Visual Studio 2005..."

Download

Poslednja izmena:
Sta bi na kraju ,hoce li podrzavati 3d desktop ili ne i da li ce ostati sistem sa registry bazom ili ce to ovaj avalon da zameni

Niko to ne zna tacno ali se pretpostavlje da ce sadrzati i Indigo i Avalon bas zbog ovog izbacivanja PREVIEW verzija ovog meseca. To znaci da projekat nije DEAD i da se radi na njegovom usavrsavanju, ali ne i da MORA da bude sadrzan u Longhornu. Dakle MOZDA u medjuvremenu nadju bolje resenje koje ce da zameni ovo sada 🙂

Da li je neko probao da instalira avalon i kako izgleda, tj. sta je sve u njemu 3D?
Imam ga na racunaru, ali me mrzi da kasnije nakon njegove deinstalacije instaliram sve iz pocetka.

E sad, mrzi te. Ako te zanima kako izgleda ne sme da te mrzi.

To ni meni nije jasno.... Daj instaliraj pa kazi kakav je da ne skidam sad uz k**** posto imam dial-up vezu...

Maljćiki, Wistler (razvojno ime Windows-a XP) je planina gde rukovodioci Microsofta uglavnom idu na zimovanje. Longhorn je kafić u podnožju te planine.

Inače, po mom mišljenju, Longhorn neće imati mnogo toga da ponudi pošto je skoro sve najavljivano poizbacivano iz njega. Sa druge strane, Red Hat i Novell najavljuju da će njihov naredni Linux doneti upravo mnoge stvari izbačene iz Longhorna. Naredna godina će očito biti vrlo zanimljiva.
Evo šta kažu stručnjaci (4 strane):
http://news.com.com/Longhorn+could+...rosoft/2100-1016_3-5645841.html?tag=nefd.lede
Edit: kasnim sa odgovorom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno