Šta je novo?

Logovanje na XP...

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Kako da namestim da mi se ne prikazuje onaj welcome screen...posto sam jedini korisnik ja, a guest mi je iskljucen...? Znaci zelim da windows odma prikaze desktop a da ne trazi da ja kliknem na ionako jedinu ikonicu koja je sa mojim imenom...

Znaci ne da iskljucim welcome screen...nego samo da mi se ne prikazuje, posto nema potrebe, samo me nervira...

Ovo mi ne radi...mislim, ja cekiram tu opciju i sve je ok prvi put, resetuje se ok, ali samo prvi put sve je posle po starom...

Ne znam sta da radim...jel zna neko gde se to u redzistriju nalazu...????

btw. ne znam da li je bitno sto se ovoga tice...ali imam instaliran Visual Studio .NET 2003.......mozda on nesto sjebava...

Aj probaj da iskljuchish Welcome screen (Control panel -> User Accounts -> "Use the welcome screen"
iskljuchi njega, i stavi opet u tweakxp-u da se sam loguje pa javi...

neznam gde i kako al znam da mozesh da naredish windowsu da pretpostavi da se uvek ti logujesh i da samo prodje taj welcome screen ... ako neko zna gde se tachno nalazi opcija ...

start>Control Panel>Users Accounts>Change the way users log on or off...

ama rekao sam da nije ovo.,..necu da iskljucim welcome screen, nego hocu samo da mi se ne pojavljuje...

Misha je napisao(la):
Aj probaj da iskljuchish Welcome screen (Control panel -> User Accounts -> "Use the welcome screen"
iskljuchi njega, i stavi opet u tweakxp-u da se sam loguje pa javi...

E hvala ti, evo probao sam i ovo i opet po starom...stvarno mi nije jasno zasto se ovo desava...

implant je napisao(la):
btw. ne znam da li je bitno sto se ovoga tice...ali imam instaliran Visual Studio .NET 2003.......mozda on nesto sjebava...

Ovo je moguce. Ne znam za Visual Studio, ali "obican" .NET framework instalira jos jedan user account.
Ako je CP/User Accounts/Change the way.../Use Welcome screen cekirano a ti si jedinu user onda ne bi trebalo da bude potrebe da se klikne na account tj slicicu, Welcome screen ce se samo pojaviti u proci.
Medjutim ako je jos neki account aktivan, onda...

Tacno .NET radi to sto si naveo...mislim da instalira ovaj "ASP.NET" user, koji jeste aktivan ali ga nema u listi na welcome screen-u...elem nasao sam resenje...

Moze ovako:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows

NT\CurrentVersion\Winlogon for the following strings:

AutoAdminLogon = 1
DefaultUserName = username
DefaultPassword = password
DefaultDomain = computer name or domain

a moze i ovako:

Run: control userpasswords2

Uncheck: Users must enter a username and password to log on this
computer

Nazad