Šta je novo?

Logo benchmarka ?

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Da li ste primetili veliku slicnost izmedju logo znaka benchmarka, i znaka racunarskog fakulteta?

Da li postoji neka veza izmedju ove dve institucije, ili je samo slucajnost u pitanju (ne verujem). Da vas ne povezuje isti dizajner ?

p.s. http://www.raf.edu.yu/

Jos%20manji%20logo%20sa%20senkom.jpg

header_04.gif

Isti skroz, samo sto je Raf-ov pojednostavljen.

Pa dobro jesu slicni,ali ne i isti...

jok nema.... Bench je stilizovana stoperica, koja ima smisla, obzirom da je poenta ovog sajta (bila nekada) merenje performansi top hadrvera a ovaj gore je samo lose preslikan (a uz to jos i besmislen) Bench logo. Da ne kazem plagijatorsko delo.
Flipnut par puta u photoshopu.

Ova dva logoa jesu slicni na prvi pogled, ali isto tako i jako razliciti, kako po smislu, tako i po samoj koncepciji. Znaci, ne moze se uopste govoriti o bilo kakvom plagijatorstvu sa bilo koje strane.

ZoNi je napisao(la):
stvarno??? A bas sam se uvek pitao sta predstavlja taj logo :trust:

mada, ni sad mi ne lici na stopericu ;)
Pa nego na šta ti liči, na teglu s turšijom?

ma ja sam kapirao shtopericu al nisam kapirao onaj orion oko shtoperice :D hehe ma sve u svemu lep je logo a iskreno mislim da je onaj na RAF-u puka slucajnost uchinila da izgleda onako
:D

Stopericu vidim u onom braon krugu, al ovaj drugi prsten ne znam sta je. :)

Bre Zoni, iz aviona se vidi da je stoperica, cak ima i dugme za pustanje, mislim ako ne vidite stopericu ne znam sta da vam kazem

p.s. planete :d

Sve, sve, ali cak ni sada kada ste mi rekli, ono jajasto oko me ni dalje ne podseca na stopericu. Znak izgleda simpaticno, ali ako je cilj da asocira na stopericu, onda je dizajner podbacio.

Vidite li psa? :d
Stoperica je ok, a prsten je valjda limpijska staza ili 'pista' :p

Ono sto mene interesuje kada je vec zapocet topic, koji je od ova 2 simbola stariji & sta zapravo onaj "problematicni" predstavlja?

Stilizovan logo - znaci da ga ne razumeju ljudi koji nemaju stila :d :D

Štoperica...
Ja sam sve do sada mislio da je u pitanju miš :D

Ko je uradio svojevremeno ovaj logo za benchmark? Ako se secam bio je neki konkurs i nagrade

ma logoi lice ko galeb i medved!!!
Aj poz!!

Evo, bash sam se trudio da ovde vidim shtopericu, jedno 30 sekundi sam gledao i ne mogu stvarno da provalim. Mislim, ne kazem da je losh, shtavishe, meni je bash super, samo shto meni vishe lichi na neki apstraktni Saturn.

Nema neke posebne slicnosti.Verovatno je sasvim slucajno.A zar predstavlja neki problem??? :S:

Pa zna Peca, rece mi jednom prilikom al sam zaboravio, godine :d
Uglavnom "pojenta" Bench logo-a je da je sav u krivim linijama, elipsama, sto je njegova osobenost... u odnosu na druga dizajnerska resenja!

Nazad
Vrh Dno