Šta je novo?

Logitex UltraX tastatura

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Da li neko zna koja je fora sa skidanjem tastera kod ove tastature jer sam 1 skinuo samo i ja se ne usudjum vise da to radim kada sam video koji je sistem. Sastoji se iz neke ekstra tankih plasticnih nogica koji bi pukli na najmanji pritisak ili izvlacenje, ne znam kako nije pukao i taj koji sam skinuo i kako to ocistiti.
Dakle ispod svakog tastera imaju 2 kanala u koji udju ti klizaci kako to izvuci ja ne znam, nemoguce da nisu mislili na vadjenje i ciscenje.
Tio je izvor zaraze ako se ne cisti.

Ja imas isti utisak ali sam vadio bar desetak tastera i svi su preziveli. Nozice jesu tanke ali ne pucaju. Ja to vadim srafcigerom kojim polako "odvalim" taster prvo sa donje pa onda sa gornje strane.

Ajde probacu to jer kupio sam tu premimX black jer je bila oko 1500 din a nisam imao pare odmah za neku bolju, kasnije cu kupiti neku ali moram dotle cistiti ovu. Inace super je za kucanje. A jos veci je problem vrati ti ih to je umetnost. Ja probao isto srafcigerom malim vidim nece jednu stranu pa drugu nece i ja malo jace kada se culo klik kao da je pukla plastika kada sam video na cemu se drzi reko nemoguce da nije puklo.

najbolje je tastature notebook tipa skroz rasklopiti,onda sa unutrasnje strane mozes da pridjes i da lepo sve ocistis.Te nogice jesu jake ali,ja se ne bih igrao sa tim,najlakse je da se rasklopi i ocisti nekom mekanom cetkom.

Sto bi uopste vadio da bi cistio, osim ako nisi prosuo neki sok, il nesto lepljivo.
Okrenes, istreses/prodrmas malo, poispada dosta prljavstine, onda uzmes cetkicu i ocistis ostatak.

Imas da kupis (za oko 700 din u vise nasih radnji) mali usb usisivac za tastaturu, jako je mocan i neverovatno izvlaci prasinu i prljavstinu koja se vremenom nakupi.

Cetkica za farbanje, usisivac i alkohol > ovo sigurno uklanja zarazu.

Imas da kupis (za oko 700 din u vise nasih radnji) mali usb usisivac za tastaturu, jako je mocan i neverovatno izvlaci prasinu i prljavstinu koja se vremenom nakupi.

Gde ima to tek sada vidim poruku???
Usisivac nemam u kuci, kao ni tepihe, prezirem to tako da taj mali bi mogao ako ima jos. Mislim ako ste skoro videli to.

Poslednja izmena:
Imaš na youtube prikaz kako vratiti nazad dugmiće :) Jeste da su posle rasklapanja malo klimavi ali bože moj.

Ma okrenuo sam je naopacke i sa nekom cetkicom od starog aparata za brijanje sam ocistio, malo tako malo naopacke ionako kucam na njoj jos nedlju dana. Posle toga saljem je ispred starog kompa, tamo je neka Fujitsu-Siemens izgorela.
Kada uzmem Logitech G510 ne pusim iznad nje a nadam se da cu prestatio i da pusim uopste.

:D Dobar razlog da prestanes da pusis. Ta g510 jeste nabudzena ... Ali nemam pojma ja sam uvek ostajem veran logitech ultraX modelu. Volim tastature sa plitkim dugmicima. Ova mi je daleko bolja i od logitech illuminated koja je preko 6-7k.

o2avQ.jpg

jVuCT.jpg

Ne znam Logitech nekako imam poverenje.
Hteo sam Lycosa samo video da se svima skoro dugmici koji se koriste brzo skenjaju. Ta guma valjda preko se nije dobro pokazala ili sta znam. Ova tastatura kada je kucnes vidis da je masivna kao da je cela ispunjenja tom jakom plastikom, masivna teska. Sto neko kaze ne skripi nigde. Iako mozda ona nije za mene jer ja ne koristim bas te G tastere i to sve ali su jako zgodne stvari za podesavanje na ekranu jer ja nemam ni sat u sobi ni u kuci sem na fonu.

Jedino ne znam zasto je Device Manager ne vidi kao Logitech G510, vidi je DirectX i kada stavim slusalice od mobilnog u nju udjem u sound manager on vidi logitech G510 microphone ready i logitech G510 headphones da su prikljucene. I preko neta kada sam registrovao isto je prepoznata bila posle instalacije novog softwera onog sto ima jednu ikonu. Prvi je imao dve. Software mi se svidja ali je nisam imao potrebe da podesavam jos uvek. Namesticu ono osnovno da mi jedno dugme otvara yahoo, jedno fb , je4dno skype itd. I mozda za 2 igrice te G tastere.

Bas mi je drago sto sam nju uzeo pogotovu kada sam video posle neko je prodavao polovnu Lycosu jeste za jeftine pare jako ali ona je po meni gotovo za 6 meseci ako se ne pazi. I krene da se igra na drugim tasterima.

Jedino posle je neko prodavao G19 na forumu ovde po istoj ceni koliko sam platio G510 samo nisam stvarno siguran tako kada kupujem skupe stvari od ljudi koji prodaju. Iako sigurno mnogo putra propustim tako nesto styvarno neosteceno i sto prodaju ljudi jer im ne treba. To je dobra cena bila za G19. Ali i da nisam kupio ovu ne bi smeo nekako to.
Kada sam je kupio seo ja nazad u taxi-u i odmah krenuo da je otvaram, gledam, reko moja si SSD te je samo odlozio za neko vreme.

Poslednja izmena:
Kasno sam video usisivac otici cu do deska ako nadjem jos onaj sa kao kesicom za prasinu ja mislim da ima. Za komp a mislim da ima i cetku. Polako ne mogu sve, znaci ovo je neverovatna stvar stvari se redejaju i imas utisak da su ti nikad potrebnije i svaka sledeca potrebnija nego ona pre. Ja ne znam sta se to desvaa uopste.

Sto bi uopste vadio da bi cistio, osim ako nisi prosuo neki sok, il nesto lepljivo.
Okrenes, istreses/prodrmas malo, poispada dosta prljavstine, onda uzmes cetkicu i ocistis ostatak.

stvarno, u cemu je fora sa ciscenjem? imam jednu DTK tastaturu ima joj 10 godina, nikad ciscena putem skidanja tastera. koristim je skoro svaki dan, izlizana je, ali radi savrseno!?

A pa sada ovu pazim. Moram da kupim usisivac i nesto da predjem svako jutro samo preko nje. Ako to uradim svako jutro onda ne mora nikakvo ciscenje komplikovano i skidanje dugmica.

Svidja mi se kao ekrancic kada ukljucis monitor za CPU imemoriju u delu za CPU glavna linija se sastoji iz jos onoliko koliko ima jezgra procesor i kao shatro vidis koliko koje radi. Za X6 ima 6 linija, za moj 4.
I dobro je sto pamti zadnje pustanje bilo cega pa samo pritisnes play ona pusti radio stanicu recimo koju si slusao zadnju i to. A iskreno ovi G tasteri mi sluze samo sam podesio da jednim otvaram igfricu drugim drugu, my comp,m browser, windows live mail, jos nisam koristio nista od onih apleta za igricvu, ima kao fraps citas na njoj.

Vidite ovaj sto je dobar. Ima garanciju godinu dana. 700 din.

CnT4M.jpg

HNeMr.jpg

Ja imam logitech tastaturu (ne znam model) znam da je oko 700 din. Par puta sam je prao :D.Povadio sve dugmice,skinuo prednji deo,i pod toplu vodu+ajax+chep domestosa :D Sada sija i mirishe. U njoj je bilo kikirikija,grisina,pepela od cigareta,koka kole,piva,slina.... itd itd

Ma ovo je glupiranje, jeste prelepo, jako, mocno ali nemora. Prvi dan sam bio fasciniran samo izgledom ali sam se jako nervirao oko funkcija sto ne mogu da provalim sada nekako sve vise sam je upoznao i sada je mnogo lakse. Inace naa pocetku uopste mi se nisu svidjala ona dva softvera sto se palue sa startupom. Ali noviji su stavili sve u 1 i mnogo bolje izgleda.
Velika tastaturu i kliknes na dugme kojem zadajes funkciju i onda ti otovori gomilu stvari koje zelis da promenis.
Ona UltraX blaack je oko 2000 a super izgleda i za kucanje je laksa 3 puta od ove e sada sto na onoj odzvanjaju kao federi kada kucnem po njoj nema veze. Ne moze za 2000 sve. A i ovoj kao ugasim LED preko dana i odmah ga upalim totalno mi lose sada onako.

Poslednja izmena:
stvarno, u cemu je fora sa ciscenjem? imam jednu DTK tastaturu ima joj 10 godina, nikad ciscena putem skidanja tastera. koristim je skoro svaki dan, izlizana je, ali radi savrseno!?

Probaj da je istreses, bice 4 kg laksa :D :D :d

Vrh Dno