Šta je novo?

logitech zvucnici

svrle

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2006
Poena
304
da li neko ima iskustva sa logitech z5400 i kakvi su ti zvucnici,kakav bas daju i uopste kvalitet zvuka?planiram da ih kupim uskoro,cim skupim pare za njih.

Odlican sistem kao i svaki drugi logy Z klase!

Za 280e ne moze bolje. Izuzetno su komforni zbog digitalnog ulaza i izdvojenog komandnog modula. Neverovatno su velike snage koju verovatno nikad neces da iskoristis. Obilazio sam grad i slusao sve moguce zvucnike i od ovoga bolje ne moze. Zvuk je prilicno detaljan i cesto ces da se pitas odakle li ovo zvecknjaje i ove pticice :) Iako ces da cujes SVE i to prilicno cisto, ipak u zahtevnijim situacijama (muzici) im nedostaje cistoce jer u odnosu na neki prosecan HI-FI sistem uocava se da vise vuku na srednje tonove. Ceo opseg je tu, ima visokih tonova koliko treba, ali kao da su malo u pozadini. Naravno sve ovo je u odnosu na HI-FI a ne u odnosu na ostale 5.1 sisteme!!! Bas moze poprilicno da te izdrma, nisam cuo crvrsci bas ni na jednom 5.1 sistemu (izuzimajuci ozbiljne zvucne sisteme :)), poprilicno crsto kao sto rekoh i poprilicno detaljno:) Ali mu nedostaje dubina. Doduse ja sam navikao na jednu ogromnu basinu koja je pomerala organe a ovo nije sigurno u toj klasi :) Ne znam kako je uporedjujuci dubinu sa ostalim 5.1 sistemima, svi oni lupaju neki bas koji ni blizu nije kvalitetan kao kod z-5400. Bas je highlight na ovom sistemu ako izuzmes apsolutno najnize tonove. Ako slusas neki tehno, house i sl. dublje od toga sto ti nudi ti nije potrebno, svaka muzika sa ritmom zvuci besprekorno. Ako slusas rok kao da ce malo nesto da nedostaje.
Ukratko - ovaj sistem treba da kosta vise od 280 evra !!! Ako imas mogucnost pokusaj da ga cujes ali mislim da svejedno neces da se predjes!
Nadam se da sam bio od pomoci!
I jos nesto... ja sam ih uzeo pre mesec dana i uzeo sam pretposlednje u Srbiji :) Tako da nema cekanja jer nece vise biti ni uvoza tog modela. Jedini preostali model je u Piramidi.
poz

Odlicni zvucnici.Posedujem z-5500,ali sam slusao i 5400 i za te pare su dobri.Pogledaj malo po oglasima,mozda neko prodaje polovne...Ovo poslednje sam ti predlozio posto ces ih tesko naci...

avao sam pyramid i nemaju vise z5400 model :( tako da sad moram da ustedim jos koju stotinu evra pa da kupim z5500,a posto znam da ga neki imaju ne bi bilo lose da mi neko pojasni kakvi su oni.Zanima me bas i uopste kvalitet jer se amaterski bavim muzikom pa mi treba neki kvalitetniji sistem.

Meni je ostao 1 kom. Z-5400 ali sam ja u Novom Sadu i kontam da bi bilo skupo da ti se šalje PostExpress-om ili sl. Imaš PM pa ćemo se dogovoriti.

Ma za taj logi bih i vozom isao na kraj Srbije ako treba!!!

A zasto. Jel zbog surround sound MP3. PA mozes tvoje mp3 pretvoriti u surround sound MP3 pomocu codec-a, ali hardware-sko resenije ipak daje bolje rezultate.

Za to sluzi Dolby ProLogic II dekoder koji je hardverski implementiran u z-5400 i meni se licno ne svidja kako vrsi to raslojavanje stereo zvuka na svih sest kanala, jer se pravi neki vituelni surround koji mi je nekako muljav (mislim na muziku). Inace DPL II ima dva moda na ovim zvucnicima i to za muziku i filmove. Ovaj mod za filmove stvarno dobro radi posao i sigurno ces ga koristiti na svim filmovima sa stereo zvukom.

I transport postexpressom je 1000 dinara za zvucnike ove tezine.

Poslednja izmena:
Ovo je Logitech tema pa da li je neko cuo nesto za novu seriju zvucnika, naslednika popularnog Z-5500 i slicnih, sa obzirom da ih he sve manje u ponudi, i kod nas i u svetu, a to sigurno nije zbog smanjenog interesovanja.

Ortak ga ima i prilicno impresivno zvuci, a opet i ima svoju cenu.

avao sam pyramid i nemaju vise z5400 model :( tako da sad moram da ustedim jos koju stotinu evra pa da kupim z5500,a posto znam da ga neki imaju ne bi bilo lose da mi neko pojasni kakvi su oni.Zanima me bas i uopste kvalitet jer se amaterski bavim muzikom pa mi treba neki kvalitetniji sistem.

Ja ne znam koliko ti moze pomoci ponovno pokretanje teme z-5500 jer takvih tema ima milion na ovom forumu.Potrazi starije teme jer ces tamo naci utiske,a ono sto treba konkretno da uradis jeste da ih nadjes i cujes,jer samo tako mozes videti i cuti da li ti odgovaraju!Evo mozes svratiti do mene,ako si u Beogradu,i poslusati ih...Ja sam u centru i mozemo da se cujemo,pa da svratis...Ovo vazi za svakog ko hoce da kupi ove zvucnike a nema gde da ih poslusa...

Nazad
Vrh Dno