Šta je novo?

Logitech Z680 ili Z5500 DIGITAL uz Audigy2 ZS?

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Pazario sam ovih dana Audigy2 ZS pa sada trebam neke zvucnike.

Imao sam jedno vreme Altec Lansing 251E, pa zatim Creative I-Trigue 5600,
i svi su mi bili nekako slabi. Kada sam konacno nasao prave zvucnike od 500W
ciste snage, u computerland mi kazu da ih trenutno nemaju i da ne znaju kada
ce ih nabaviti! Nude mi neke u slicnoj klasi oko 50e jeftinije i takodje 500W RMS.

Mene zanima jel zna neko razliku izmedju ta 2 modela, da li da pazarim taj Z680
ili da sacekam jos malo pa da za 50e vise pazarim moj favorit Z5500 DIGITAL.

Ako neko ima vremena viska i znanja u vezi ovoga nek podeli samnom u vezi. \

Unapred hvala,

Na tvom mestu, pazario bih Z5500, iz više razloga.

Što se tiče snage i kvaliteta zvuka, veoma je mala razlika. Oba sistema mogu da sruše armirani beton. Ali, ipak, Z5500 ima bas od 10 inča (dosta jači), a Z680 ''samo'' 8, tako da moraš lepo da podesiš bas u odnosu na ostale tonove, jer vrlo lako mogu da se izgube u niskim tonovima.
Z5500 ima dosta bolji DST Control Center, sa kojim se lakše manipuliše zvukom.
I ceo sistem, uopšte, bolje izlgeda.

Sto se tice tih zvucnika, ima ih u Tehnomarketu, i jedan i drugi model.

Cene su im znacajno nize nego u Complandu pa pozuri.

Npr, Z-5500 tu kosta oko 31000, a u Complandu (odnosno Pyramid-u) su mi trazili 36000! Govorim u dinarima.

Jos ludje je oko Z-680 - u Tehnomarketu su 25000, a u Complandu su mi trazili 40000 :zgran: :zgran: :zgran:

Ovo je sve bilo pre 5-6 dana.

Mozes misliti gde sam se ja ponovio :D BTW, uzeo sam Z-5500.

Poslednja izmena:
Daj brzo neku adresu ili telefon za njihov kontakt da vidim jel imaju jos!

Kostolomac.TK je napisao(la):
Daj brzo neku adresu ili telefon za njihov kontakt da vidim jel imaju jos!

ja ne znam adresu ali sam bio sa bratom na sva tri njihova prodajna mesta i kupili smo yamahu receiver i jamo zvucnike za slicne pare a to bih i tebi preporucio :) znam da neces da uzmes ali ajde da ti kazem...
5500 su imali na kanarevom brdu i mogli su da se cuju (povezani na komp) i pravo da ti kazem ono nema mnogo veze sa hifi zvukom (recimo i sa ovom nasom kombinacijom yamaha/jamo), dobri su ali za multimediu i igre i all around pc primenu , nista posebhno za slusanje muzike ... z680 su imali u ustanickoj i bio je u kutiji . jeste bio nesto jeftin mislim oko 24000...

poz i srecna kupovina

ps ako ne znas ko je ovde : samsung 5.1 odnosno 5.0, Vlada ;)

Naravno da znam covek, pa linija i dalje lepo radi mada me nesto daljinac zeza nece da utisava ali sredice se!

Vidim da ste pametno utrosili tih "mojih" 200 evrica ... :cigar:

Off T :)

...mali off t. ali
za koliko para moze da se nadje Audigy2 ZS nov ili polovan ???

poz A :-devil-:

Nova u bulk pakovanju za nekih 90e!

Kostolomac.TK je napisao(la):
Naravno da znam covek, pa linija i dalje lepo radi mada me nesto daljinac zeza nece da utisava ali sredice se!

Vidim da ste pametno utrosili tih "mojih" 200 evrica ... :cigar:

bas tako , kao sto smo ti i rekli :,,:

za daljinski nije bilo problema , radio je i kada ga usmeris u suprotnom pravcu od stuba... nemoj samo jako da pritiskas dugmice , mozda ga boli pa se buni :)
mozemo da prebacimo i na mail ovu komunikaciju ako bude isla u ovom smeru ... nego : probaj creative megaworks ako imas negde , trebalo bi da imaju dobar zvuk , nisam ih cuo ali prema drugim modelima creative-a koje sam cuo bih rekao da su odlicni (i prema onome sto su drugi pisali o MWorks-ima)

poz

Hvala na savetima momci, ipak sam uzeo Z5500 DIGITAL i trebalo bi da mi stignu sutra.

Ako jos nekog interesuju ima jedan primerak neotpakovan "kao rezervisan" u tehnomarketu na kanarevom brdu!

U Tehnomarket-u su 399 EVRA.
U Computerland-u su 459 EVRA.

Ne racunajuci troskove dostave i transporta!

Nisam kupio ni na jedno od ta 2 mesta. :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja zvao i rekli su mi da su to stare cene bez PDV, nova cena je 459 EVRA!

Nisi pogresio, bices zadovoljan sa njima!

Posalji mi na PM gde si kupio i koliko si platio, ako ti nije problem.

Pravi izbor !

500W.... ;)

300-400€ za komp zvucnike, koje ste droge uzimali ? :)

Av risiver + zvucnici ? Nisam te valjda iznenadio odgovorom :)

Pretpostavljao sam. Malo sam pregledao starije thread-ove na tu temu, i nije mi jasno, ako samo entry-level AV receiver kosta 250-300 evra (info iz ovog threada), kako za preostalih 100-150 evra kupiti 5 zvucnika i subwoofer, a da to sve i zvuci bolje od Z-5500?

H_Fusion je napisao(la):
Pretpostavljao sam. Malo sam pregledao starije thread-ove na tu temu, i nije mi jasno, ako samo entry-level AV receiver kosta 250-300 evra (info iz ovog threada), kako za preostalih 100-150 evra kupiti 5 zvucnika i subwoofer, a da to sve i zvuci bolje od Z-5500?

Polovno ?

notax je napisao(la):
Sa polovnim nikad ne znas sta dobijas, odnosno ti mozda i znas, ali ja se sigurno ne razumem dovoljno u tematiku da mogu da procenim sta zaista valja od polovnjaka.

Dakle, zanima me za 400 evra, tacno sta i gde uzeti, a da zvuci bolje od Logitech-a? Ovo pitanje pokrecem zato sto i ja planiram da ga kupim u nekoj buducnosti, a Sasa tu spominje neke droge...

Ti Z ovo ono su koliko vidim i vise od 400 evra sa PDV-om.
Dodas jos malo, dodjes do ~500 evra za sta moze da se uzme i odlican AV risiver i zvucnici.
Yamaha RX-V 350 je 250€ sa PDV-om a za ostatak para se moze uzeti komplet zvucnika.

Pozdrav!

H_Fusion je napisao(la):
Sa polovnim nikad ne znas sta dobijas, odnosno ti mozda i znas, ali ja se sigurno ne razumem dovoljno u tematiku da mogu da procenim sta zaista valja od polovnjaka.

Dakle, zanima me za 400 evra, tacno sta i gde uzeti, a da zvuci bolje od Logitech-a? Ovo pitanje pokrecem zato sto i ja planiram da ga kupim u nekoj buducnosti, a Sasa tu spominje neke droge...

kao sto sam gore napisao gledali smo brat i ja i obilazili dosta toga da bi nasli nesto odgovarajuce u tom cenovnom rangu (do 450€). za 5.1 sitem imas yamaha, kenwood i pioneer receivere za 250€(svi oko te cene). za preostalih 200€ mozes da pogledas jamo beech ili beach 5.0(dva glavna stereo , 2 zadnja satelita i centralni) zvucnike u tehnomarketu u ustanickoj (mogu da se cuju). cuo sam te zvucnike bez satelita i uopste nisu losi za te pare tako da mogu da budu konkurencija ovom logitechu bez vecih problema ali vise zato sto sam logi nije hifi stvar ... prave se u kini tako da su za klasu losiji od jamo e 570 koji se pravi u danskoj (te smo uzeli brat i ja (14xxx dinara, beach su 10xxx dinara i bas vredi ta razlika u ceni, bolje definisan bas i srednji bolji) , i pored njih stereo receiver yamaha 496 255€ i to je izaslo ukupno oko 435€+14€ kablovi za zvucnike). e sad : mozda ti je bolje za pocetak da uzmes av receiver i stereo zvucnike pa posle dokupis ostale zvucnike (u principu ti ne bi trebao subwoofer u takvoj nekakvoj kombinaciji...). kvalitet samog zvuka ce ti sigurno biti bolji za bilo koju primenu...

poz

Sasa je napisao(la):
Ti Z ovo ono su koliko vidim i vise od 400 evra sa PDV-om.
Dodas jos malo, dodjes do ~500 evra za sta moze da se uzme i odlican AV risiver i zvucnici.
Yamaha RX-V 350 je 250€ sa PDV-om a za ostatak para se moze uzeti komplet zvucnika.
Nemoj sad da povecavas cenu na 500 evra - lepo kaze covek da su u Tehnomarketu 399 (na zapadu su mnogo jeftiniji, ali da ne ulazimo u to, posto nismo na zapadu :)). Meni je potpuno jasno da je resenje koje predlazes mnogo kvalitetnije, ali koliko vidim i dosta skuplje. I sad u sobi imam pojacalo + 2 pravljena zvucnika, tako da mi je ta prica potpuno poznata. Ono na sta ciljam je da ipak za cenu tog Logitech-a ne moze da se sastavi bolji sistem od pojedinacnih komponenti. Da ne spominjem da mi AV Receiver uopste ne treba u sobi u kojoj je racunar. Ako jednom dodje na red ozvucenje i dnevne sobe, naravno da necu kupovati racunarske zvucnike, vec nesto slicno onome sto spominjes.

Ako negde gresim u razmisljanju, slobodno me ispravite.

Otvaras Pandorinu kutiju - ova rasprava ce daleko otici.

Poenta je se da niko ko kupi ove zvucnike nece pokajati. Mozda ima i bolje, ali i ovaj sistem je vise nego kvalitetan.

Ljubitelji audiofilske opreme ionako nikada nece preci preko toga sto su to "samo kompjuterski zvucnici"

Ok.. slazem se, za tacno 399€ nema drugog izbora sem tog Logitecha.
Ima za manje, ima za vise, ali za bas toliko para, jedino i samo Logi Z5500 :)

Pozdrav!

p.s. mada ja taj Logi i dalje nikada ne bih kupio :)

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):

E, ima i za manje!

Kada sam ih ja uzeo, cena im je bila oko 380 €! :d :d

:wave:

Sasa je napisao(la):
Sto se sad hvatas za tacno 399? Znas vrlo dobro da se, ako kazem po istoj ceni kao i Logitech, valjda podrazumeva da me zanima i jeftinije, da ne moram posebno da naglasim "po slicnoj ili nizoj ceni".
Opet kazes da ima za manje - reci tacno sta i koliko kosta. Ona Yamaha varijanta je 25% skuplja od Logitech-a po tvojoj racunici. Logitech-ov zvuk je takav kakav je, ali posto mi jos niko nije ponudio alternativu, ispada da je za te pare najbolji sistem tog tipa.

Poslednja izmena:
H_Fusion je napisao(la):
Opet kazes da ima za manje - reci tacno sta i koliko kosta. Ona Yamaha varijanta je 25% skuplja od Logitech-a po tvojoj racunici. Logitech-ov zvuk je takav kakav je, ali posto mi jos niko nije ponudio alternativu, ispada da je za te pare najbolji sistem tog tipa.

evo pitanje za tebe i sve ostale koji prate ovaj thread: da li je neko cuo creative megaworks (gigaworks) i kakav je zvuk?

poz

Vrh Dno