Šta je novo?

Logitech Z5400,Z5500 ili Z5450

Trek

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
320
Razmišljam se kojima od ovih zvučnika da zamenim Genius GHT 510. Z5450 su bežični, pa možda ne bi zujali (i muka mi je od ovolikih žica), mada im je cena poprilično "masna", pa bi odlukom za Z5400 uštedeo ~150 evra. Koristim zvučnike isključivo za kompjuter, pa me interesuje jel neko imao prilike da čuje razliku između ova tri modela?

Cuo sam z5500 i z5300. Za filmove i igre su majka Mara :,,: . Pozicioniranje zvuka sjajno, kvalitet jos bolji, a jacina najbolja. Ali za muziku, po meni, bas i nisu. Imaju jako cist (ledeno hladan) zvuk i kao da im nedostaje neka toplina u zvuku.
Ako ces da ih koristis za filmove i igre za te pare bolje neces naci, a za muziku ti ipak savetujem nesto drugo

Mogu ti reći da mi fali tog čistog zvuka, pogotovo kad slušam muziku.

Bitno je sta koristis da teras te zvucnike, ako koristis integrisanu onda ti skoro dzaba da uzimas bilo sta. Tako da bi ti prvo preporucio da nabavis neki Live! ili Audigy i probas onda tog Genius-a kog imas, trebalo bi da dobijes bolji zvuk (bar je tako slucaj sa oni genis drvenim home theatre sistemom)

A ako vec koristis neku Creative ili bolju karticu samo da ti kazem da se po pitanju muzike neces usreciti ni sa jednim (cuo sam 5500 i imaju jako neprirodno zategnut zvuk, koji se meni licno nimalo ne dopada)

Poslednja izmena:
Koristim interisanu (za sad), ali sam čuo da sa zvučnom u muzici ne bi dobio puno nego samo u DVD filmovima. Inače, volim kad je zvuk kristalno čist (jasni visoki tonovi), bez obzira koliko to neprirodno zvučalo.

Koju konkretno zvučnu bi mi preporučio?

Koliko sam video razilke u ceni Audigy-a su velike pa sam pitao čoveka koju KONKRETNO bi mi preporučio.

Pa recimo Audigy 2 player (ili value) u bulk pakovanju. Kolko se secam on je po radnjama cak i nesto ispod 50€. Mozes slobodno uzeti neki stariji polovan live! posto kolko cujem od ljudi ovi novi 24bit su samo bleda senka

A one Live! za 30-tak evra (gledam da uštedim maximalno na zvučnoj,pošto je nisam planirao)?

Sto ne platis na mostu platis na cupriji! Ja bar na zvucnoj ne bi stedeo.
Pa rekao sam te nove live! 24bit za 30ak evra nemoj, kolko sam ja cuo, sad mozda drugi imaju bolja iskustva.

Trek je napisao(la):
Koristim interisanu (za sad), ali sam čuo da sa zvučnom u muzici ne bi dobio puno nego samo u DVD filmovima. Inače, volim kad je zvuk kristalno čist (jasni visoki tonovi), bez obzira koliko to neprirodno zvučalo.

Nemas pojma koliko se varas za integrisanu. Sto pre menjaj zvucnu. Ja ne bih izdrzao da ne probam te geniuse na dobroj zvucnoj. A razlika je dosta primetna. Oma' u radnju po zvucnu

I ne treba ti puno para. Ja sam pre godinu danan Audigy bio uzeo za 35€

Poslednja izmena:
Listao sam Svet kompjutera i naložio sam se sad na Creative X-Fi Extreme music. Inače imam priliku da besplatno zamenim ove Genius za Logitech Z5400, pa se premišljam...

Imam z-5500 i extra su kao sto sam vec napomenuo u nekom thred-u i njih bi ti sto se tice cistoce zvuka bez problema preporucio.Nenormalno su dobri,mozes u tehnomarketu u ustanickoj da ih pogledas a usput i da cujes pa proceni sam,za ove bezicne mislim da ti je glupo da bacas pare!

Imaju li Z5500 bolji zvuk od Z5400 ili su skupjli samo zbog veće snage? Ovde u Novom Sadu nemaju zvučnike te klase na lagerima, tako da baš i nisam u mogućnosti da ih poredim. Da mogu da ih čujem, verovatno ne bi bilo mnogo dileme.

Z-5500 beše imaju veći prečnik basa što se meni lično uvek više dopada od elektronskih obrada, raznih komora, super materijala i slično. Mada ne volim Logitech zvuk, jeste čist i jak ali za muziku malo mekan i razliven da bi se sprečila izobličenja. A super je za filmove...

Mogu ti reći da mi je važnije da budu dobri za muziku, ali kao što sam već napisao, meni se dopada čist zvuk.

Zavisi sta slusas od muzike. Za elektroniku su OK, al' za Metal, Rock, Blues, Jazz... ni pod razno.

A ti neprirodno jaki i "cisti" visoki tonovi su odlika i onih vrlo skupih HomeTheater sistema. Jednostavno, univerzalni HT + stereo sistem ne postoji ili kosta jaaaaaaaaako puno + opet je pravljen sa kompromisima.

delija- koji bi ti sistem 5.1 preporucio za metal rock jazz blues i sl, do 300e ako takvo nesto postoji? Ocu da kupim pa nikako da se odlucim!

Nazalost, uzivanja uz takvu muziku bez velikih (ne mora preterano) frontova nema. :( Ni oni kvalitetniji subwoofer-i jednostavno nisu dovoljno brzi.

jel mozes malo da budes malo precizniji posto nisam bas expert za audio opremu, treba mi neki 5.1 sistem, a da je ukupno dobar, pa ako mozes da mi suzis krug, mikrolab, logitech, ...

Brutalno :) al' nijedan 5.1 sistem iz ove klase nece moci da primirise nekoj solidnoj polovnoj kombinaciji stereo pojacalo + zvucnici. :(

Kriticni su srednji tonovi i pogotovo prelaz sa sub-a na satelite, a te frekvencije su kod ovog tipa muzike dominantne.

Ne kazem da je muzika neslusljiva, naopako za te pare, al' nije "gusht" :), para usi...

Poslednja izmena:
Ja sam sklon kupvini zvučnika od firme koja se bavi proizvonjom zvučnika prevashodno a ne perifrije za računare u usput i zvučnika recimo ko Logitech ili Genius. Od njih kupi tastatutu, miša ili neke jefinije zvučnike, ako imaš nameru da odvajaš malo više para savetujem ti JBL SCS178BE ili JBL SCS260.5 (http://www.jbl.com/home/products/series.aspx?SerId=SCS). ako hoćeš nešto jeftinije ALTEC LANSING 5100. Kad upoređuješ Logitech ili Genius sa JBL ili ALTEC LANSING je kao da upoređuješ ZASTAVU u MERCEDES. :smash:

Poslednja izmena:
djmilos je napisao(la):
Kad upoređuješ Logitech ili Genius sa JBL ili ALTEC LANSING je kao da upoređuješ ZASTAVU u MERCEDES. :smash:

Kakve veze ima Logitech sa Genius!??!?

JBL i Altec su ista firma. Logitech komjuterski zvucnici itekako pariraju Altec-u...

Genius je shit.
logitech i altec se mogu porediti.
pa creative pravi super zvucne pa im zvucnici i nisu nesto

munja87 je napisao(la):
pa creative pravi super zvucne pa im zvucnici i nisu nesto

U jednoj sobi imam Z-5500, a u drugoj Megaworks 550D.
Logitech jeste glasniji, ima bolji zvuk u filmovima i realnije 5.1 efekte, ali kod slusanja mp3 muzike je primetno losiji od Megaworksa.

Boze,Boze...sta sam se ovde odvala nacitao :S:
Najbolje su mi varijante: 'Reko' mi covek' :banana:
Evo npr. ja imam Audigy2 ZS i Megaworks 550,pa vas lepo pozivam kod mene,da poslusate neku muziku,pogledate film ili odigrate igricu,pa mi kazete sta to ne fercera kako treba...
Pozz

omnik je napisao(la):
Kakve veze ima Logitech sa Genius!??!?

JBL i Altec su ista firma. Logitech komjuterski zvucnici itekako pariraju Altec-u...

Za tvoju informaciju to nisu iste firme i James B. Lansing je napustio ALTEC LANSING pedesetih godina prošlog veka i napavio svoju firmu, a inače je učestvao i u osnivanju ALTEC LANSING i bio njihov vodeći projektant.

Vrh Dno