Šta je novo?

logitech z5300 vs Neo sw h55 i predlog

chmi

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2004
Poena
304
Dvoumim se izmedju ova dva zvucnika. Da li ima neko iskustva sa njima?
Takodje ovakvih tema ima najvise pa bih predlozio da se napravi glasanje o najboljim kupovina zvucnika 2.1 i 5.1 u vide kategorija. Npr do 100e, od 100-200 i preko 200 stim da se uvede tolerancija u ceni od 10% (ako zvucnik kosta 215e da bude u kategoriji do 200). Takodje bi zamolio ljude da ne daju savete tipa uzmi jbl, bose i sl jer su daleko izvan ovih kategorija. Meni se npr dopada bose am10 ali je skoro 10x skuplji od ova dva

Ja sam za Logitech, slusao sam i njega i neo, i bez problema sam zakljucio da je Logitech bolji. Kad rade na 20-30% snage ne mozes da vidis razliku ali kad pojacas skroz druga prica...

Logitech je bolji !
Neo je kopija MicroLaba!

Uzmi logitech!

Ako uopšte negde možeš da ih nađeš, uzmi Z-5300 bez razmišljanja.

a jeli gde mislis da nadjes logitech-a ja ih trazim vec pola godine i jos uvek nista :(

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

pa napisao je " ako mozes da nadjes!"

Brate ti dodaj jos malo para i uzmi neki drugi model!

:,,:

jako nadaren ovaj munja, de razmisli pre odgovora malo, ja sam pitanje postavio onome ko je i otvorio ovaj thread, sto mrzim kad se ovako poklapa bez nekog ocitog razloga, i onda meni kazu da spamujem, moje pitanje jos uvek stoji. Gde mozes da nadjes te zvucnike?

Ok...mozda si u pravu ali si trebao da uradis npr. " @Chmi" ........

Logitech bi mi kupio drug u Madjarskoj, jer mi je vise muka od umlinih zenskih glasova koji kazu da taj model iako stoji u ponudi trenutno nemaju. Ako neko slucajno sazna da DEFINITIVNO imaju z5300 ( a ne preko web cenovnika ili da pomesaju z2300) neka mi javi. Inace cena mu je oko 210e kod komsija iz EU.

pa jel ima sanse da se dogovorimo da i meni nabavis jedne, a za ostalo na pm

Uzeo sam Microlab h500. Drug koji je trebao da mih ih donese iz Madjarske mi je rekao da sam lud i da on to ne moze da stavi u Punta (ima plin). Inace u Madjarskoj je slicna situacija. Ima ih po cenovnicima ali kada se dodje u radnju ista prica.
Zadovoljan sam Microlabom za sada
P.S. Nasao je logitecha ali za 275e

Poslednja izmena:
Daj dobaci utiske o zvuku. Uporedi ga sa drugim 5.1 sistemima koje si cuo...

h500 posle par sati rada
Vizualni utisak je mnogo dobar. Zvucnici lepo izgledaju, nisu preveliki. Risiver je sirine kucista, plastican je i prosecnog izgleda. Daljinski najlosije od svega izgleda, ali je dovoljno funkcionalan. Kabal koji se dobije uz njih je poprilicno dobar (providni silikon oko kabla je toliko jak da slucajno nemojte da probate da ga skidate ko ja-zubima).
Prvi utisak o zvuku je bio malo cudan. Razlika izmedju mp3 uzike na 128 kbs i 196 i vise je NEBO I ZEMLJA. Jako se primeti. Muzika ok zvuci i u stereo modu i u 5.1. Veceras cu pustiti original DVD pa cu cuti kako to zvuci. DivX kod koga je zvuk kompresovan sa AC3 je vrlo dobar.
Sto se tice drugih sistema zvucnika ovaj microlab je nasledio stari jazz 9902 i drasticno je bolji od njega. U poredjenju sa Logi x530 zvuk je prijatniji na ovom microlabu. I glasniji. U poredjenju sa Xwave 2 (zaboravio sam tacan naziv modela slicne su cene) cini mi se da je h500 malo slabiji ali ima prijatniji zvuk. Genius wooden je u svakom pogledu slabiji. I najsladje za kraj. Logi z5500. Mnogo je glasniji,zvuk je kristalno cist,bas ubija od snage ali je u poredjenju sa h500 zvuk nekako hladniji. Yamaha dvx s300 kucni bioskop je bolji u svakom pogledu od h500, samo mi suvise space izgleda. I da duplo je skuplja od h500 (ali ima i player)
Ovo sto sam gore napisao su moji utisci o sistemi koje sam licno cuo. Verovatno se nekome nece svideti (posebno mislim na z5500 ali mi je zvuk sa njega nekako suvise cist), ali se nadam da sam bar neko pomogao

H500 protiv dvd. Pustio sam original dvd i PREZADOVOLJAN sam. Zvuk je super

Vrh Dno