Šta je novo?

Logitech Z313 vs Z323 vs Altec Octane 7

spiral

Cenjen
Učlanjen(a)
12.04.2012
Poena
152
Da ne prevodim, pitao sam i jedan strani casopis, videcemo sta ce da odgovore. Ovo sam im poslao, pa me interesuje sta vi mislite?
Dear sirs,
I read reviews for all 2.1 speaker systems you described, but although some have very high score, in the review you mocked their sound qualities. Although I am aware that you get what you pay for, after reading your reviews I am unclear on which system should I get and for the price offered. I must say in advance that I need them for a small room and that I listen to classical music, thus I might not appreciate extra strong bass as with Octane 7. I don't care for looks, only the sound quality.
1. By how much is Z323 better than Z313?
2. Z313 is 40euros, Z323 47euros, octane 7 is 60euros. Which one has the best sound quality/price ratio, i.e. which one is the best value system.
Thanks,
Aleksandar

Da ces se kvalitetno naslusati klasicne muzike sa bilo kojim od tih zvucnika, tesko. Isto vazi i za bilo koje zvucnike koje mozes kupiti u kompjuteraskim radnjama. Ipak, ako je budzet bas toliko ogranicen, u redu.

Najbolje bi bilo ako mozes negde da cujes zvucnike pre kupovine. To je vrednije od bilo kojeg saveta kojeg mozes dobiti.

Jos bolje bi bilo da, ako mozes, cujes tih nekoliko koji te zanimaju u istom prostoru, isto postavljeni, ti isto postavljen, sa istom muzikom i na istoj jacini (e, kad bi jos moglo da pritiskom na dugme trenutno promenis komplet koji slusas...ima i to negde). Tek to je prava stvar. Sve ostalo je "moze da bude al' ne mora da znaci".

Slazem se potpuno, ipak, treba mi za manju prostoriju, tako da bi kupovina HiFi sistema (jedan vec imam), bilo besmisleno. Nemam gde da cujem, u malom sam gradu i moram da ih narucim. Videcemo, mozda Altec VS2621. Ipak bilo bi dobro da neko da poredjenje ovih modela, posto su u istom cenovnom rangu i slicne snage, stim da je Octane 7 otpao, jer se previse ljudi zali da je bas prejak, tako da vise odgovara za neku drugu vrstu muzike.
Kad sam bio u Americi u IT radnjama imaju bas to sto pricas, sve moze da se proba. Kod nas to nisam video.

Bilo je to u nekim Pakomovim radnjama u BG. Ne znam ima li sada gde u radnjama tog tipa. Mislim da je bio neki Logitech preklopnik.

Zar na Octan 7 ne moze da se smanji bas? Ne znam, nisam gledao specifikacije, samo sugerisem...

Igrom slucaja, drug je uzeo Octane. Zvuk je cist, medjutim istina je, bas mora da stoji na minimum da bi bilo slusljivo, visoki su odlicni, ali primecuje se mali nedostatak srednjih tonova.

Mozda bi mogao da Octane doteras sa softverskim EQ kartice. Ako su srednji problem, malo ih izdignes ili, jos bolje, oslabis ono ispod i iznad opsega koji bi hteo da izdignes pa je on time izdignut vise od drugih frekvencija (u tom slucaju malo pojacas ukupnu glasnocu na zvucnicima da kompenzujes smanjeni nivo). Niske frekvencije mozes i da dodatno oslabis.

Tu je vec pitanje kvaliteta softverskog EQ kartice koji je po pravilu los. Mislim da je firma iZotope pravila nesto tog tipa pa pogledaj. Isto i SRS labs. Uvek treba biti oprezan pri takvim intervencijama jer se lako pretera. Ukoliko stavis tako neki soft komplet pogasi sve osim EQ-a pa oprezno radi sa njim. Najgore bi bilo da ostavis ukljucen neki "nabudzivac" tipa otpanjenog kompresora/limitera/harmonijskog enhensera i da tako slusas klasicnu muziku:D.

Nazad
Vrh Dno