Šta je novo?

Logitech Z 640 + Audigy (bulk )

ivan0705

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2002
Poena
601
Interesuje me samo
da li je uopste moguce da radi svih 5 tj.6 kanala na sistemu 5.1 kada se pusti mp3 muzika,meni ne rade dva satelita,ostali rade,(sistem je Genius SW 5.1,nije do njega to je sigurno)da li to ima veze sa zvucnom karticom?
Jos nesto: vidjam svugde(po oglasima) istu karticu sa enormnom razlikom u ceni,pored jedne pise BULK i ona je oko50 evra(Audigy)
a pored druge ne pise bulk a cena joj je preko 100 evra,ne znam tacno koliko.Sta je to u stvari bulk proizvod,jel vredi kupovati tako nesto i u cemu je razlika?!
jos nesto, dok nisam pogledao ove silne postove o zvucnicima,bio sam 100% siguran da su 5.1 Logitech Z 640 zvucnici najbolja kupovina u klasi 120evra(Kompland),sad bas nisam toliko u to siguran posle xx pominjanja sistema 621 i 641 u najboljem kontekstu.Sta da uzmem za te pare?Unapred hvala. ,) cheers

Bulk znaci da nema sarenu kutiju, detaljna uputstva, nikakav dodatni softver izuzev drajvera itd.
Svakako se isplati kupiti bulk ili OEM proizvod kako se jos nazivaju.
Nekoliko razloga:
-izmedju OEM i tzv. Full Pack proizvoda u 99% slucajeva nema nikakve razlike (mada ponekad postoji pa ipak uvek treba malo ispitati situaciju pre kupovine)
- taj softver koji se deli, retko kada je uopste upotrebljiv, dakle nema sanse da se isplati dati pare za njega (a upravo to cinis kada kupujes full pack)
- kutija, pa jeste lepa, ali kad turis komponentu u racuanar, onda ide ili u podrum ili u djubre
itd.

Sto se tice konkretno Audigy-a, ne znam gde si video jos FullPack model, makar sa tom cenom. Ako ga i nadjes, to je isti proizvod kao i Audigy w/ FireWire, mislim da je oznaka modela 0320 ili 02320, dakle Audigy sa FireWire podrskom. Cena se krece oko 55-60€.

Jeftiniji od njega je Audigy bez FW, ne znam tacan model, sama kartica je manja i izgleda kao obican Live!. Cena joj se krece 45-50€.

Pozdrav!

Hvala na odgovoru,sad je mnogo jasnije,znaci bolje mi je da uzmem bulk proizvod nego, onu skuplju varijantu,zatim ostaje samo dilema za sistem,ali i to ce se brzo resiti.Hvala. cheers :mrgreen:

Samo jedna napomena.
Kod Audigy i Live! serije karti retail varijanta ima na sebi pozlacene metalne konektore dok bulk poseduje sarene plastikanere.
To je bar ono sto se vidi "na prvi pogled"...

OEM sto sam ja video su imale pozlacene kontakte na konektorima.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno