Šta je novo?
potrazi satelit na KP

Meni je počeo da krči prednji desni satelit. Ima li šta od ovlašćenih servisa (ComputerLand/PCCentar) ili da ganjam nekog dobrog elektroničara?

S obzirom da ne nađoh nikog dovoljno ozbiljnog za servis, da li je neko možda kačio same zvučnike na neki receiver i koji, kako se to pokazalo u praksi i ima li tu nekog napretka, stagnacije ili sve mane dolaze do izražaja u tom slučaju i koliko je to onda upotrebljivo?

majstora juri.

Dugogodisnji sam korisnik Z5500, normalna kucna upotreba, youtube i gaming.
Nisam nikad do sad koristio one skrivene opcije sve do danas.

Zvucnike 99% vremena drzim na 2 ili 3 kockice i to je sasvim dovoljno za prosecnog korisnika.
Imam i zvucnu Sound Blaster Z, a zvucnici su spojeni analogno.
E sad sta me zanima, vidim da postoji onaj boost 1-11 kad se drzi Mute i odvrce tockic...koliko je to bezbedno za zvucnike? Namestio sam na boost +5 i zvuk je osetno jaci...jel mu to dodje kao da sam odvrnuo volume dodatne 2 kockice ili je ovo nesto drugo ?
Vidim da postoji i onaj ultra boost kad se odvrnu na max 20, pa se nastavi odvrtati i preko toga...realno, kome to jos treba??

spinaltap.jpg

Kako ove zvucnike povezati preko laptopa koji ima samo headphones izlaz?

Преко усб звучне са спдиф излазом.

^^
Vidi da li ti je izlaz kombinovani 3.5mm obični stereo i optika kao npr na Apple laptopovima. Ako jeste, uzmi 3.5mm to Toslink optički kabal i povezao si zvučnjake.

Kad pojačam moju staru zverku srednji zvučnik ima čudan zvuk kao neka vibracija? Verovatno je probio ili kako se to kaže.
Dal ima pojedinačno zvučnika na oglasima ili ovo neko da popravlja?

Extra!
Dal se ovaj centralni razlikuje po nečemu osim po postolju?

Servisira li neko zvanično, čini mi se da sam davno nosio u computer land? Ili da jurim nekog majstora. Odjednom mi se slabo čuje centralni zvučnik, nije do satelita, verovatno je izlaz otišao.

Mislim da ti ganjanje zvaničnog ovlašćenog servisa neće uroditi plodom, jer sam nailazio na informacije da servisiraju samo u garanciji. Sa druge strane, nalaženje krštenog majstora zainteresovanog za rad je težak posao.

Mislim da ti ganjanje zvaničnog ovlašćenog servisa neće uroditi plodom, jer sam nailazio na informacije da servisiraju samo u garanciji. Sa druge strane, nalaženje krštenog majstora zainteresovanog za rad je težak posao.
Odustao sam od popravke, nema šanse da se nađe, a ovlašćeni uglavnom samo ako još u garanciji. Koristiću još malo kao stereo ili stereo x2 pa ću uzeti soundbar ili z906, još nisam odlučio u kom smeru...

Pozdrav kolege,
Da ne otvaram novu temu...
Vise godina unazad koristim Logitech z5500 na jednom kompu i Sony xb80av liniju na drugom kompu.
Oba uredjaja ne znam da povezem na 5.1 system.
U pitanju su integrisane zvucne 5.1 na plocama.
Liniju sam povezao sa audio cinca na 3.5mm.
Molim za pomoc...da li da uzmem neku aftermarket zvucnu i kako fizicki tj kojim kablovima da povezem da slusam i muzkiku i filmove u 5.1 zvuku ?

Koliko vidim, na soniju, ne može 5.1, može 5.0 i to ako PC povežeš optičkim kablom.

Ne znam šta je problem povezati komp na z5500.
Na z5500 su označeni ulazi za 5.1, kao i preklopnik na 6ch, a takođe postiji i optička i koaksijalna veza.
Šta od izlaza sa matične ima na kompu?

z5500.jpg

Poslednja izmena:
Maticna ima za 5.1..ali na konzoli imam samo stereo i stereo x2...ali ne rade svi zvucnici ?
Da li se ispalti uzeti neku affermarket zvucnu ?
Hvala za sony,ali nema opticki izlaz.

Имао сам давно Z-5500, ако пошаљеш са компа преко спдиф везе долби дигитал или дтс радиће свих 5.1 звучника. Ако шаљеш стерео тј пцм 2.0 мораш изабрати про лоџик да би симулирао 5.1 а ако користиш стерео шаље на 2.1 тј стерео х2 шаље на 4.1.

Da onda uzmem opticki kabl i tako povezem ?
Ploca je g1 killer fm2a99x
A za sony xb80av je ploca msi 970gaming

Ima naravno.
Hvala na pomoci.
A na liniji mi je cudno sto ima 5 zvucnika a nece preko 3.5mm preko video izlaza.

Nazad
Vrh Dno