Šta je novo?

Logitech Z-2300

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne razumem sta ti ovde nije jasno?
Ne postoji nikakva "moja glasnoca" zvuka.

Sa kime ti ovde polemises ?
Sam sa sobom?

Ajde lepo procitaj svoj post gde nevodis "glasnocu" (ma sta pod tim pojmom podrazumevao 😀) pa onda prozivaj...
I baj'd'vej ... sta podrazumevas pod "glasnoca" ? 🙂))
Stvarno si konfuzan i nejasan.

I o kakvoj integrusi lupetas ?

Poslednja izmena:
Sa kime ti ovde polemises ?
Sam sa sobom?
Nema potrebe da govoris tako. Niko ovde nije prso sa mozgom.

Ajde lepo procitaj svoj post gde nevodis "glasnocu" (ma sta pod tim pojmom podrazumevao 😀) pa onda prozivaj...
I baj'd'vej ... sta podrazumevas pod "glasnoca" ? 🙂))
Stvarno si konfuzan i nejasan.
Lepo ti je receno sta bi se podrazumevalo pod tim terminom - Sound Pressure Level, dakle zvucni potisak koji prave neki zvucnici. Uglavnom se navodi u specifikaciji.
Postoje izvesna pojacala koja sa svojih 15w snage, prelaze 100 dB SPL ko od sale (i to sa minimumom distorzije). I sta onda, da tvrdimo kako ni jedan zvucni sistem nema "realno" ni 15w?
Ako ti i dalje nije jasno o cemu se tu radi... pa snaci ces se vec.😉

I o kakvoj integrusi lupetas ?
Ne lupetam ni o kakvoj integrusi, vec ti kazem da se na normalnoj kartici cuje manje "muljanja", u mom slucaju, kvalitet je sasvim zadovoljavajuci.
Osim toga, sa kojim si ti sistemom uporedjivao ovaj Logi?

U vezi "glasnoce" - parametar svakih zvucnika je i osetljivost. Laicki receno "koliko zvucnici mogu da budu glasni po jednom W snage". Dakle, pojacalo tog Logija moze i verovatno ima tih 120W snage ali sami zvucnici su neefikasni i ne deluje toliko impresivno kao kada vidis na papiru "120W".

Primera radi, imam Logi G51 (155W ukupno) i stereo sistem sa pojacalom 2x30W. Na pola potenciometra se stereo varijanta daleko jace cuje, a po W se ne bi tako pomislilo.

Poslednja izmena:
Primera radi, imam Logi G51 (155W ukupno) i stereo sistem sa pojacalom 2x30W. Na pola potenciometra se stereo varijanta daleko jace cuje, a po W se ne bi tako pomislilo.

Upravo tako.
Linija sa 2x30 W sinusa odvaljuje ove plastikanere ko od sale.

U vezi "glasnoce" - parametar svakih zvucnika je i osetljivost. Laicki receno "koliko zvucnici mogu da budu glasni po jednom W snage". Dakle, pojacalo tog Logija moze i verovatno ima tih 120W snage ali sami zvucnici su neefikasni i ne deluje toliko impresivno kao kada vidis na papiru "120W".

To sam i rekao 🙂

Upravo tako.
Linija sa 2x30 W sinusa odvaljuje ove plastikanere ko od sale.

Nije sve u jacini zvuka. Kao sto sam rekao, ovaj Logi (z2300) sistem je sasvim dovoljan da se permanentno osteti sluh (bez obzira koliko W stoji u specifikaciji). Ako tebi treba nesto jace, be my guest.

Sto se tice srodnih sistema, ja jos jedino Altec FX5021 stavljam u konkurenciju u ovoj kategoriji (njega sam slusao). Za ostale ne znam, navedite koji su to bolji sistemi po vama za 150e.

Nazad
Vrh Dno