Šta je novo?

Logitech Wave Keyboard

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
475
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9700X & DeepCool AK620 ZERO DARK ZORIA
Matična ploča
Gigabyte X870E AORUS PRO
RAM
Kingston FURY KF568C34BBEK2-32GB DDR5-6800 CL34
GPU
Gigabyte RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16G
Storage
Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB i WDC WD4005FZBX 4TB
Zvuk
On board Realtek ALC1220 HD Audio, Altec Lansing 5100, Denon AVC-X6700H
PSU
CORSAIR RMx Series RM850x Fully Modular Power Supply ATX 3.1 & PCIe 5.1 (CP-9020270-EU)
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
Dell UltraSharp U2724D
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A54 5G 8 GB/256 GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi jel ima negde da se nadje u ovoj zemlji Srbiji tastatura Logitech Wave Keyboard,ali ne ona bezicna sa misem vec zicana na USB.Preturih vec nekoliko dana sve prodavnice i nista,svi imaju samo bezicnu koju je po mom misljenju glupo kupovati i bacati pare na bezicnost.Pa koja je fora kada na Logitech saitu postoje obe verzije.Ako neko zna gde ima sa US fontom ili bilo kakvu informaciju,neka javi na pp ili mail [email protected]
Pozz i hvala unapred.

Prilozi

• Wave Keyboard.jpg
    Wave Keyboard.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 167
Ako ne nadjes tu tastaturu, sto ne probas neku od MS koje imaju dosta slican dizajn i raspored.

Logitech Desktop Wave

Ma ova mi bas zapala za oko.Nekako kao da je za trunku veci razmak izmedju slova i da su slova malo veca(moje subjektivno misljenje).A to odgovara ko ima vece i deblje prste.Bio probao u jednoj radnji ovu Cordless varijantu i savrseno mi i lepo lezi pod prstima.I Microsoft koliko vidim ima dobre i kvalitetne tastature,ali me malo nervira onaj veliki razmak kroz sredinu.

Poslednja izmena:
Ovo je jako slicno Natural 4000 tastaturi. Bez obzira na to sto te razmak izmedju 2 grupe tastera nervira, ne treba zbog toga da je otpisujes (verovao ili ne, to je samo stvar navike).

Tesko da je Wave jako slican Naturalu. Wave predstavlja samo blago iskrivljenu (kao talas :)) varijantu klasicnih tastatura, dok je Natural puno vise iskrivljen. :)

Poslednja izmena:
I neuporedivo bolji... Najbolja i jedna od najkvalitetnijih tastatura koje postoje. Ne krcka kao prethodne Natural...

Jedva je nađoh

Evo upravo sam pazario Logitech Desktop Wave žičanu ali sa YU fontom.:banana:Nema veze privićiću se valjda brzo na naša slova.Ali kada bolje razmislim sa našim slovima i nije tako loša stvar jer uvek nekako zaboravim gde su š,đ,č,ć,ž.Meni uopšte ne izgledaju dugmići toliko plastično,čak su i meki i hvataju na najlakši dodir.Pozz.

Prilozi

• Desktop Wave.jpg
    Desktop Wave.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 208
Poslednja izmena:
Aj mi reci kako se ponašaju ovi multimedijalni tasteri?
Prvenstveno me zanima sledeće: otvori WinAmp, pusti muziku, pokreni neku igru, i probaj da menjaš muziku.
Ako ti nije problem isprobaj ovo pa javi. Interesuje me pošto planiram da ponovim sebe za NG sa Wave kompletom.

Desktop Wave

Nisam stigao pre da probam i da javim.Evo igram Crysis i prio tome menjam pesme normalno i sve radi bez štucanja.Svi multimedijalni tasteri normalno reaguju i bez zastajkivanja.Ali to je više stvar do Logitech softvera SetPointa koji je sa novom verzijom od pre 10-ak dana stvarno dobar.Pošto imam i miš G5 koji takođe koristi istu verziju SetPointa kao i tastatura,mislim da zato sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
e zexoni jel mozes da mi kazes koliko si platio wave tastaturu i ako znas koliko je bezicni model bez misha? i zanima me kakwi su tasteri jesu li tihi prilikom kucanja???

Desktop Wave

Platio sam 3.500 dinara.Tasteri nisu puno bučni,varijanta izmedju laptop i običnih tastera.Meni se sviđaju,nekako nešto novo!

Kakva je ista za kuckanje? Da li taj "wave" dizajn nešto donosi što se primeti pod rukama??

Aj molim te uradi mali review tastature iz tvog ugla, jer verujem da pored mene ima jos dosta ljudi koji bi istu zicanu varijantu da pazare, znaci jos malo slicica, privikavanje, prijatne stvari koje si odma primetio, lagodnost pri kucanju i sl ?
Naravno i mane koje primetis, tipa dal ima lagova pri pritiskanju vise tastera odjednom, ili dva odjednom za kretanje ukoso u igri ili slicno...sta god ti padne na pamet.

P.S. jesi je uzeo u BG-u ? Baci PM gde ima da se uzme....

Aj molim te uradi mali review tastature iz tvog ugla, jer verujem da pored mene ima jos dosta ljudi koji bi istu zicanu varijantu da pazare, znaci jos malo slicica, privikavanje, prijatne stvari koje si odma primetio, lagodnost pri kucanju i sl ?
Naravno i mane koje primetis, tipa dal ima lagova pri pritiskanju vise tastera odjednom, ili dva odjednom za kretanje ukoso u igri ili slicno...sta god ti padne na pamet.

P.S. jesi je uzeo u BG-u ? Baci PM gde ima da se uzme....

Imas u Digitalu dobar opis bas za nju, pa ako ga uzimas...

Desktop Wave

Ljudi prodajem zicanu Wave.Ne mogu da se naviknem na YU font pa to ti je.:wall:Cekacu makar i 2 i 3 meseca dok se ne pojavi kod nas Wave sa US fontom.Moja preporuka neka je kupi neko ko je navikao na YU font,ali nikako neko ko je imao i navikao na US font.Inace tastatura je EXTRA.Ako neko ima sa US fontom pa da se menjamo i to dolazi u obzir.
Samo ovakva kao na slici dolazi u obzir

Prilozi

• Wave Keyboard US.JPG
    Wave Keyboard US.JPG
    148.7 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Wave Keyboard

Napokon danas stigla i pazarih Wave keyboard sa US fontom.:banana:To je prava stvar kada uzmes font koji ti odgovara.:type:

Jesi je uzeo kod istih kod kojih si uzeo i prvobitnu sa yu fontom ili kod nekih drugih ?

Tastatura je zaista extra kvaliteta, ja sam odusevljen. Malo me je iritirao YU raspored tastera ali sam se vec navikao na njih.
Multimedijalni tasteri savrseno dobro rade, bez ikakvih zastajkivanja i problema. Kod mene jedino ne reaguju Zoom tasteri ali koliko vidim, oni su aktivni samo u Visti.

Posebno mi se dopada naslon za ruke, mislio sam da ergonomija tastature i nije toliko bitna stvar
ali je ova tastatura pravo otkrovenje. Posto jako mnogo vremena provodim za racunarom, cini mi se da je zamor ruku zaista blazi nego pre, sa prethodnom tastaturom (neka kineska varijanta). Cini mi se da je cena za zicnu varijantu 3.500din, ja sam je toliko platio. Tasteri imaju savrsen odziv, dovoljno su siroki, kao i razmak izmedju njih. Space taster je fenomenalan, kao i ENTER, Alt i CTRL tasteri, jako su siroki i odlicni za igrice.
Tastatura ima 2 nivoa podesavanja nagiba i mnostvo opcija za podesavanje tastera. Treba skinuti sa Logitech sajta najnoviju verziju SetPointa jer je na CD-u koji se dobija nesto starija verzija ovog softvera.
Mozda jedino sto malo iritira su veliki znaci na tastaturi, to je mozda moglo biti malo diskretnije utisnuto. Sve ostalo je odlicno odradjeno. Ocena 9/10.

@ Dany

A sta bi trebalo da ima a da dobije 10/10 :)

Tastaturu je uzeo kolega sa posla, zicnu i stvarno je odlicna, po meni nema zamerki nijedne, osim sto licno ne volim Yu raspored, cak je i bolja nego sto sam mislio

Aj mi reci kako se ponašaju ovi multimedijalni tasteri?
Prvenstveno me zanima sledeće: otvori WinAmp, pusti muziku, pokreni neku igru, i probaj da menjaš muziku.
Ako ti nije problem isprobaj ovo pa javi. Interesuje me pošto planiram da ponovim sebe za NG sa Wave kompletom.

Ukljuci global hotkeys u winampu i kontrolisi preko tastature cak i ako nemas mlatimedijalne tastere :)

Vrh Dno