Šta je novo?

Logitech UltraX Media Remote

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Nabavio sam ovaj daljinski ali neznam da ga namestim da mi radi onako kako ja zelim... Po defaultu mu rade samo oni navigacioni tasteri ( gore / dole / levo / desno i enter ). U onom programu shto dolazi uz njega rade svi tasteri ali meni taj program netreba.

Znachi zelim da namestim da mi sa daljinskim rade sledeci programi:

-DVBDream ( ako bash nemoze on moze i DVB Viewer mada ga nisam nikad koristio a i navikao sam na DVBDream )
-Winamp
-BS Player ( ili bilo koji drugi normalan video player )
-Total Commander 7

Koju verziju Girdera da nabavim ??
Ili mozda neki drugi program ??
Koji sve pluginovi mi trebaju za Girder ?? I ako moze linkovi odakle da ih skinem... Shta treba u opcijama da namestim ??

Hwala :)

:wave:

evo odgovora sa jednog domaćeg foruma

e ovako ljudi, vidim da ovde niko nije pomeno mogucnost koriscenja ovog daljinskog preko treceg lica odnosno programa.
imam ovaj isti daljinski i nisam bas odusevljen s njm ali zadovoljan sam jel nemogu i necu da bacam jos para a i radi ok.
na resenje do kojeg sam dosao je da ustvari sve komande zadate preko daljinskog ustvari odradjuje jedan mali super program po lepom imenu GIRDER . preporucujem iskljucivo verziju 3.3 sa plug-inom (HID Remote Plug-in), jer bez ovog plug-ina nece raditi ovaj daljinski.
evo vam i adresa za taj plug-in (http://www.promixis.com/download.php?ID=637).
A Girder 3.3 nadjite preko torrenta...
i evo jes jedna adresa na kojoj ima razna podesavanja za kontrolu popularnih programa
(http://www.promixis.com/downlo...rodName=Girder&lucCode=800)
jos jednom instalacija HID Remote Plug-in je obavezna da bi se sporazumeli program i daljinski.
kad se indstalira plug-in potrebno ga je aktivirati u podesavanjma programa.
ps: neki dugmici i preko programa nece moci da se koriste, ustvari svi ce raditi ali ce neki znaciti isto.

Nisam lično probao da li funkcioniše... napiši svoja iskustva ako proradi :)

^^
Video sam to posle kad sam postavio ovaj thread...

Sad sam namestio i program se konta sa daljincem ( kad pritisnem neko dugme na daljinskom ikonica u trayu trepne crvenom bojom ) ali dalje neznam kako da namestim da mi grider upravlja ostalim programima...

Elem probao sam nove verzije girdera ( 4.x i 5.x ) i posle ih batalio poshto su mnogo komplikovane i nisu user friendly...
Vratih se na Girder 3.3. Posle sam skinuo HID Remote plugin koji sluzi za daljinske koji se kache preko USB-a. Chim sam ga instalirao i ukljuchio daljinski je pocheo da saradjuje sa girderom... Za sad sam namestio samo osnovne komande:

ali imam problema i nemogu da namestim da mi se ugasi winamp i nemogu da shaltam medju prozorima na winampu ( mislim na Main Window i Playlist window )... Videcu sutra kad budem svez da ubacim josh komandi...

Pitanje:
Jel se moze namestiti da se naprimer na jednom istom dugmetu DVB Dream full screen-uju i posle kad to dugme opet pritisnem nek se vrati u windowed mod ?? Poshto nikako neuspevam da namestim to...

:wave:

Malo starija tema ali nema veze. Uzeo sam UltraX za 500din naravno, svidja mi se sto je radio veza, radi svugde u sobi pa bih voleo da ga namestim. Kako se resiti njegovog default ponasanja, tacnije, kad mi je ukljucen foobar, on registruje stop, next, previous itd, kako ga spreciti da ista hvata od signala a da sve ja programiram preko girdera?

Hm, probacu, inace jel mora da stoji ono dole safely remove hardwer kad se instaliraju drajveri neophodni da radi daljinski?

Kod mene isto stoji - a da li mora, ne znam. I mene malo nervira.

Ja nisam instalirao nikakve drajvere, WinXP ga prepoznaje kao HID device.

Da prepoznaje ga, ali za taj EG se mora instalirati dodatni plugin za taj daljinac koji valjda u sebi ima drugi drajver.

Poslednja izmena:
Dakle, nabavih i ja ultrax, koji je stajao u kutiji nešto više od mesec dana i ovih dana reših da ga bacim u pogon...Prilikom ubacivanja win xp ga je prepoznao kao HID device, ali nijedan taster ne reaguje, čak ni ovi koji vidim da nekima rade po defaultu. Sa onim programom koji dolazi uz njega takodje ne radi. Sinoć sam instalirala girder,ne snalazim se dobro sa njim, ali prilikom pritiska nekih tastera ona ikonica girdera u desnom donjem ćošku zasvetli. Za početak, obzirom da se ovaj moj primerak ponaša nešto drugačije, da li je iz priloženog ispravan?

Dakle, nabavih i ja ultrax, koji je stajao u kutiji nešto više od mesec dana i ovih dana reših da ga bacim u pogon...Prilikom ubacivanja win xp ga je prepoznao kao HID device, ali nijedan taster ne reaguje, čak ni ovi koji vidim da nekima rade po defaultu. Sa onim programom koji dolazi uz njega takodje ne radi. Sinoć sam instalirala girder,ne snalazim se dobro sa njim, ali prilikom pritiska nekih tastera ona ikonica girdera u desnom donjem ćošku zasvetli. Za početak, obzirom da se ovaj moj primerak ponaša nešto drugačije, da li je iz priloženog ispravan?

Ma ispravan je. Poslušaj ljude i batali GIRDER, instaliraj EventGhoust, mnogo je bolji i ednostavniji za rukovanje.

Inače Winamp i Mv2Player sa ovim daljincem rade po default-u bez EG ili Girder-a

Moze link za ULTRAX plugin za EG?
Ubih se trazeci...

Занима ме да ли је неко користећи Girder ili EventGhost успео да натера овај даљински да ради у KM playerу? :)

Ako kmplayer ima precice na tastaturi, onda nije nikakav problem da se namesti ni u girderu ni u eventghostu. Gde je zapelo?

Ako kmplayer ima precice na tastaturi, onda nije nikakav problem da se namesti ni u girderu ni u eventghostu. Gde je zapelo?
Има :D
Ма није запело већ нећу да га купујем без да се обавестим о таквим стварима.

Sa EventGhostom mozes da uradis bukvalno sve sto ti padne na pamet, samo treba malo vremena i maste :)

Ako imas gamepad, skini eventghost, stavi joystick plugin i igraj se malo sa podesavanjima da vidis kako to radi. Tih 8-12 dugmica na gamepadu su dovoljni da dobijes ideju sta i kako se podesava.

meni u girderu 3.3 takodje sve radi.
skines hid plugin , instaliras itd...
meni radi aimp , media player klasik hc, ... dugmici play, skip itd su ionako global buttons, tako da rade i bez podesavanja

podesio sam i mis, levi, desni klik , gasenje kompa i tako dalje.
ultrax je kewa !

Jesi uspeo da namestis da ti radi akceleracija kad pomeras kursor?

moze da se ukljuci al mi to ne odgovara . mislim da je bas opcija 'accelerate cursor"

Jel moze neko da podeli sa ostalima svoja setovanja odnosno konfiguracioni file za Girder ili EventGhost da ga svi en podesavamo od nule :)

@lepi kokan Nesto zeza ta opcija, pa sam mislio da si to resio ne neki drugi nacin.

@I_L_I_J_A Evo moj od girdera, ako ti nesto nije jasno pitaj. :)

Prilozi

• girder192.rar
    21.1 KB · Pregleda: 90
evo vam hid remote plugin i moj seting fajl. nisam cekovao accelerate za mis. moracete sami.

Prilozi

• hid remote + setings.rar
    575.1 KB · Pregleda: 108
Evo moj za EventGost
Podesen je da kontrolise aimp2, gomplayer, dscaler, screamer radio (delimicno) i fs image viewer, misa i numericku tastaturu kad je ukljucen dscaler.

Prilozi

• tmp.rar
    2.9 KB · Pregleda: 828
Ne razumem zasto kod mene nece da aktivira taj plugin u Eventghostu za ovaj daljinac?? Stoji mi uvek crvenim slovima ispisan...kada odem ne link da skinem sa neta taj plugin doceka me nepostojeca stranica. Sto me najvise buni prosle godine kad sam uzeo taj daljinac mogao sam da pravim svoj profil kako hocu, plugin je radio, sada nece!

Fali ti taj usb remote driver koji ima 6.4MB , sto taj link ne radi ne znam, mozda je samo nesto trenutno.

Nazad
Vrh Dno