Šta je novo?

Logitech UltraX Flat

Master)D(M1nD

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
320
Trenutno imam Logitech Internet Pro Keyboard i planiram da umem Logitech UltraX Flat pa me zanimaju neke stvari:
-Svugde pishe da ima PS2 port, da li postoji/moze da se nadje i na USB kao ova:link
-Posto trenutno imam i jako mnogo koristim Volume +- tastere na tastaturi, da li mogu te tastere gore kod UltraX Flat-a da stavim da rade kao Volume +-

Da li imate neki bolji predlog, neku bolju tastaturu slicnu ovoj (a da nije neka hibridna kao ova, da su priblizeni tasteri, mora da bude "normalna",) ). Kao sto sam rekao, trenutno imam Logitech Internet Pro i odlicno me sluzi, ali bih hteo da uzmem nesto sa tankim hodom posto mislim da su extra i nisu nimalo skupe (<20evra). Inace ova Internet Pro nece da se baci, stavicu je na drugom kompu (tamo imam Chicony, ona po 300-400din ili koliko vec), a ona ce da se baci (tj. da pocne da skuplja prashinu dok joj bog da).

Ukratko: dal' se isplati da kupim, da li je Logitech UltraX Flat ono sto trazim, da li mogu da podesim volume +- tastere na njoj i da li moze da se nadje negde USB verzija. Toliko :)

1.imam takvu usb tastaturu,uzeo u lokalnoj radnji,mislim da je dobavljac desk ali nisam siguran.
2.mislim da se tasteri ne mogu podesiti,probacu kad dodjem kuci.
Tastatura je ok,mene licno nervira sto od onih multimedijalnih tastera nema tastera za digitron i ne moze se napraviti da nijedan drugi bude digitron.Zbog toga mislim da nece moci volume+-.
pozz.

I moja je USB, a dobija se prelez na PS2. Što se tiče voljuma, uz ultraX ne dolazi nikakav SW, tako da bi se eventualno morao osloniti na neki 3rd party software. Inače tastatura je odlična, kod mene je već preko godinu dana.

poz!

Pomocu kojeg softvera se mogu isprogramirati ti dugmici?

Evo nashao sam na nekom sajtu da pishe port: PS2 or USB (znaci najverovatnije ima i takve i tavke), ja cu da trazim na USB, josh samo da mogu da stavim Volume +- buttone i uzimam garant!

Ako ne moze onda ne znam... posto ti tasteri su mi jako potrebni (koristim ih every day...)

I ja isto...ne mogu uopste da nadjem neki softver koji bi to regulisao.Jel uopste postoji?

Ja sam koristio Internet Pro tastaturu pre nego što sam prešao na Cordless UltraX media desktop i mogu ti reći da mi stara nedostaje.
Nekako volim da udaram po tasterima dok kucam, a na ovoj to nije tako prijatno!

Ovaj komplet sam kupi prošle godine po ceni oko 40e, što mi je izgledalo prilično povoljno. Kad pogledaš, dobijaš bežičnu flet tastaturu i bežičnog Logitech Click! Plus miša, međutim ne mogu nikome preporučiti ovaj komplet. Najveći problem je u mišu koji uprkos rezoluciji od 800dpi preskače kao najgori kuglični, a i kašnjenja su veoma primetna, tako da kursor izgleda kao da je na lastišu. Još uvek nisam uspeo da otkrijem u čemu je problem, sumnjam na sporu bežičnu vezu, ali da ne idem u off...

Sama tastatura je ok. Najviše mi se svideo jednostavan, ali elegantan dizajn, bez previše dugmića (volume +-, mute i još par) i to što je bežična. Vremenom sam se navikao na flet dugmiće tako da mi to više nije problem. Ali kad negde probam "normalnu" tastaturu vidim šta mi nedostaje, tako da će mi sledeća tastatura biti što "klasičnija".

U svakom slučaju probaj neki flet model, nikad ne znaš šta će ti odgovarati, ali ovaj ti ne preporučujem zbog gore pomenutog.

Logitech UltraX media je jedna od najboljih tastatura sa plitkim hodom tastera (kao na notebooku). Međutim, ko više voli klasične tastature Logitech Internet Pro tastatura je takođe odličan izbor.

Imao sam dva dana na raspolaganju, tj testirao sam komplet: Logitech bezicnu tastaturu i misa Laser 1500. Tast je malo ruznjikava ali moze stvarno daleko da dobaci, mis takodje, a moram da ga pohvalim, i za izgled i za rad. Nisam ni znao da laser ne sija crveno, kao kod obicnih optickih miseva, ne mozes da uperujes ljudima u oci J***GA.

@Luckies: kakve veze ima to sto si napisao sa temom? Mene zanimaju samo tastature sa kratkim hodom (i da se nekako sredi da ima Volume+- buttone), nista od tih cordless kompleta i slicnih egzibicija ne dolaze u obzir.

@tema: nek neko odgovori na post #14 :)

Odgovor za post #14:

Radio sam i na Logitech UltraX Flat, a trenutno imam i Logitech UltraX Media (ali bežičnu u kompletu sa mišem) i potpuno su iste debljine. Jedina razlika je što Logitech UltraX Media ima nekoliko tastera za multimediju, pa i Volume+- buttone.

@Branco:
Ti si radio na Logitech UltraX Media Desktop kompletu sto nije isto sto i Logitech UltraX Media Keyboard za koju ja pitam koje su razlike u odnosnu na Logitech UltraX Flat i da li se moze na njima podesiti Volume +- buttoni posto po defaultu ih nemaju (vec su assignovani na Play/Pause, Mute, Favorites... i ne znam josh tacno sta...).

Inace kada bi bila taman takva tastatura kao u tom kompletu sto si ti koristio da se kupi posebno, ali zicna! momentalno bih je uzeo :). Ali nema :(

Edit: i pogledajte na slici, zar ne izgleda da su "deblji" tasteri na Logitech UltraX Media Keyboard nego na Logitech UltraX Media Desktop.

Poslednja izmena:
Možda samo tako izgleda na slici, Logitech UltraX Media ima "kratak hod" i tanke tastere, kao na laptopu...

Dakle, Logitech UltraX Wireless Media Desktop komplet sadrži vrhunsku ultra tanku tastaturu sa 6 dodatnih tastera (od kojih su i dva sa + i – volume dugmićima) i bežični optički miš prosečnog kvaliteta.

Dakle, samo bežična varijanta Logitech UltraX tastature ima volume + i - dugmiće.

POGLEDAJ DETALJNO SLIKU I LINK:
http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/directron_1950_95829421

Poslednja izmena:
@outlaw: Na slici se bash ne vidi tako (pogledaj koliki je ctrl i alt button sa leve strane). Ne kazem da nije tako, mozda si imao tastaturu u ruke i znash sta pricash, al ne idem na tu kupovinu dok ne stavim ruke na njoj :)

@Jovyland: "skupljene" tastature ne dolaze u obzir! :) napisao sam vec gore...

@Branco: To sam isto i ja rekao gore :)

@all: i dalje nema resenja :(. Ne zurim sa kupovinom, bez nekakvog resenja za Volume +- buttone, tema i dalje ostaje... ako zna neko da pomogne castim pice :)

Nazad
Vrh Dno