Šta je novo?

Logitech Quickcam Messenger - problem

dukeStepa

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
309
Imam par problema sa dotičnom kamericom...
Sama instalacija je čudna. Drajveri koji se sami skinu sa neta kao najnoviji ne rade, bar meni. Instaliram ih sa diska uz kamericu i sve kao OK radi. Kad ugasim comp, pa ga uključim ne može da podigne Windows (XP, SP2), osim ako ga ne restartujem "na dugmence", pa izvadim USB kabl od kamerice iz compa. Ako posle dizanja sistema ubacim uštekam ponovo kamericu, ne vidi lepo taj USB uređaj ili ne radi mikrofon na njoj. Jedini način da ponovo proradi je kompletan uninstal i čišćenje po C particiji, restart, pa ponovo instalacija, priključivanje kamerice, onda je lepo prepozna itd... (mada i onda po neki put zeza).
Svašta sam do sad instalirao, ali ovo mi baš nije jasno...

Help?

Da li si ispoštovao trenutak u instalaciji kad kaže "sad priključi kameru" (posle restarta) "i ništa ne diraj". Ja sam imao problema kad sam I put instalirao pa nisam ispoštovao korak već sam "požurio". Svaki drugi put (još 2 reinstalacije i instalacija na novi računar) je bilo bez problema.

Nije redosled toliko bitan, meni su Logi kamere uvek prolazile bez obzira na to - uradi se samo refresh u device manageru i prolazi.

Medjutim, primetio sam drugi problem - u Messenger seriju je uslo nekoliko razlicitih modela i ne mogu svi da rade sa svim logitech drajverima. Na kraju kabla (skroz blizu usb porta) bi trebalo da imas kao plastificiranu nalepnicu na kojoj pise Product ID. Onda mozes da proveris prema tome na Logitechovom sajtu koji drajver je maximalan za taj Messenger; za neke je v8.48 maksimum, za druge 9.5, treci rade i sa v10+.

Vrh Dno