Šta je novo?

Logitech MX518 scroll wheel

Rinsvind

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2006
Poena
319
Neki dan sam uzeo ovaj mis, i zaista sve sto imam da kazem su pohvale....Fantasticna ergonomija, dobar senzor.... Ali, da li je to samo kod mene slucaj, ili se scroll wheel malo teze okrece, tj. prilikom upotrebe imam osecaj kao da malo koci.. Mozda je to subjektivan osecaj posle Logitech MX620 na kome scrool bukvalno klizi?

Kod tih starijh modela je tako. Ono što možeš da uradiš je da ga moduješ :D. Izvadiš malu žičicu koja je zaslužna za to i onda ide mnogo lakše.

Ok, ali zar necu ostetiti glide nozice kad ih budem skidao? (ispod njih se nalaze srafovi)

Ako to budeš pažljivo uradio, nećeš. Jak je lepak ispod i lepo će se zalepiti kad ih vratiš.

Ok, thanks, znaci tako je kod svih miseva toga modela, ostaje mi da probam sa tvojim savetom.

Ja npr. imam MX510 i posle par meseci sam izbacio tu žičicu. Verujem i dobar deo foruma je to isto uradio. Posle toga su koraci na točkiću mnogo mekši i nečujni su. Naravno, ako ti ne odgovara možeš vratiti kako je bilo.

Super, bitno mi je da se ne ostete nozice posto je mis nov, bilo bi steta....

imam ovaj mis par meseci, stvarno je odlican, zvuk se cuje dok okrecem scroll, ali i pored toga lako se okrece

Ako ti neko nije "ojadio" :) kutiju, imaš i komplet rezervnih.

Ja sam imao 2 komada MX518 1800dpi i nisam dobio rezervne klizace (kutije su bile neotvorene). U pitanju su modeli sa G klizacima.

Tako je, G klizaci..Inace, otvorio sam mis i izbacio zicu ali nije sve proteklo tako idealno.... Klizace je nemoguce ne ostetiti + sto mis kada se sklopi nikad nije kao neotvoren tj. bar meni nije isti zvuk kada se klikce. Btw, mehanizam scroola je katastrofa, deluje toliko jeftino kao da mis kosta 2 evra a ne 35...

Ima, ali ako ti smeta ili ti ne treba... Link
Videćeš da nekima to smeta kada se izvadi, jer im tada scroll previše lagano ide.

Edit: Evo ga još jedan mod.

Radi se najviše zbog utišavanja, ali i zbog lakšeg scroll-a.

Poslednja izmena:
u jeb...
pa zar su ljudi postali toliko osetljivi na zvukove ... cak i na okretanje scroll dugmeta na mishy...

trebalo bi to da moze nekako da se podmaze NIVEA kremom pa da ti klizi lepo

To podmazivanje nisam radio ja, ali sam radio sa misevima koji su kao bili podmazivani i idu vrlo... neprirodno.

Ja sam zamenio MX518 sa G5 Laser Mouse. Da li sam dobro uradio?

Ja sam zamenio MX518 sa G5 Laser Mouse. Da li sam dobro uradio?

Zavisi sta si hteo da postignes time, ako ti je MX518 bio ispravan, onda nisi mnogo dobio.

Izgubio si jedno dugme sa leve strane, sto bar meni mnogo znaci i dobio si nesto losiji senzor.
Sad imas tegice, laser i vizuelni pokazivac DPI-a.

Vidim sad da postoji i V2, moja greska.

u jeb...
pa zar su ljudi postali toliko osetljivi na zvukove ... cak i na okretanje scroll dugmeta na mishy...

trebalo bi to da moze nekako da se podmaze NIVEA kremom pa da ti klizi lepo

Mislim da grafitna mast radi mnogo bolje posao os Nivea kreme. Ona se osusi posle nekog vremena. Tako bi smanjio trenje zicica boi mogla da ostaje i i dalje pruza otpor i clicking sound :)

Nazad
Vrh Dno