Šta je novo?

Logitech mx400 vs Logitech lx7

Nightwalker

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2000
Poena
619
Koji da kupim od ova dva miša?

Mx 400 je laserski, žični, lx7 je optički, bežični. Ne igram puno igre, ali ipak ih igram sa vremena na vreme, pa ne bih voleo da imam "kašnjenje". Precizan miš mi je neophodan za rad. Kod oba miša mi se čini da je ergonomija O.K., mada mislim da je mx400 malo bolji.
Cene su iste.

Šta mi predlažete, kakva su iskustva sa ovim miševima?

ja bih uzeo mx400 (tj i uzecu ga verovatno). glavni razlog je sto uopste ne zelim mis koj je bezican zbog cimanja oko baterija, a zatim sto je ovaj lx za zene (mnogo mali)

Vidiš da je tema od pre 5 meseci?

Uzeo sam i ja mx400, veoma sam zadovoljan, lx je dobar, ali je zbog baterija malo teži a i bolje je uzeti laserskog miša.

Ono što mi se ne sviđa kod mx400 (posle 4+ meseca upotrebe):
- cena - dobro, sad je pojeftinio
- drajveri
- rezolucija je 800dpi, ja sam mislio da je 1100dpi
- ne može da se otvori (nema šrafove) 🙂

Sve ostalo je O.K., ergonomija je odlična, kvalitet izrade je super, jedino je točkić krut dok se malo ne razradi (15-20 dana).

Eto to su moji utisci, nisam se pokajao što nisam uzeo LX7.

Da, sigurno ima, ali nisam našao uputstvo kako se otvara na net-u. Ima upustvo za Razer miševe...

Nemam još potrebe da ga otvaram, ali posle nekog vremena će se sigurno zaprljati tasteri.

Kako misliš, da li može da se pritisne točkić?

Može da se pritisne točkić, ali ja sam mu dodelio srednje dugme na onaj sa strane, `forward` taster - tako mi više odgovara nego da pritiskam točkić.

Fora kod novih logitech-a je da pritiskaš točkić napred (prema kablu). Inače, ja sam navikao na onaj klasični miš sa tri tastera bez točkića, pa mi više odgovara ovako jer radim u CAD programima.

ma zaj**bi te fore koje su u stvari greske u konstrukciji.... ja sam zato i hteo da menjam mis, posto ovaj moj middle ne sljaka kako treba, tj isto radi samo kad ga pritisnes pod nekim odredjenim uglom ~!@!#@!$

znaci ni tvoj mis ne radi?

Ma radi, samo ako pritiskaš na sredini možeš da se zezneš pa da pritisneš `scroll`, a kad pritisneš prema napred onda je sigurnije, sada kad sam navikao mogu da pritiskam i na sredini.

B.T.W. -> Ne pravdam Logitech, namestio sam sa strane zato što meni više tako odgovara.

Nazad
Vrh Dno