Šta je novo?

Logitech mx1000 los kvalitet izrade

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Drugari moram da vam se pozalim. Kupio sam mx 1000 pre par meseci, mislim da nema vise od 6-7 meseci. Mish radi bez problema i prezadovoljan sam ali imam drugi problem. Naime onaj sloj koji je kao neka guma je poceo da se ljusti kao blesav. Sve je pocelo sa jednim mehurcicem i pocelo je da se siri. Posle nekog vremena se mehurcici pojavili na jos par mesta.
I sta ja sada da radim. Dao sam tolike pare (svi znamo koliko kosta) za pacova za koji sam mislio da ce da traje godinama. Uzeo sam ga bas zbog preporuke par prijatelja a i kod njih sam se uverio da je mish stvarno kvalitetan. Oni nemaju ovakve probleme, posle godina koriscenja, verovatno mi je upala losa serija. Ovo verovatno spada u fizicko ostecenje a ja znam da ga ja nisam izazvao, jednostavno je pocelo samo od sebe. Ruke mi se ne znoje tako da iskljucujem i to kao neki uzrok ostecenju. Druga stvar, na prvoj slici, ostecenje je u delu gde prst nikada ne naleze.
I jos nesto tasteri za levi i desni klick su se za veoma kratko vreme uglacali, kao da klikcem ko lud i kao da ga koristim vec deset godina. Ovo takodje ne postoji na vec pomenutim primercima kod prijatelja.
I sta sad ja da radim??? Mish je u garanciji i kupljen je u firmi koju svi hvale ovde na forumu (pohvala i od mene) i naravno da oni nemaju veze sa ovim. Nervira me do bola:wall::wall::wall: i ocajan sam.
Ovo mi je prvi logi uredjaj a da je uzas od izrade.
Evo fotki:

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    205.9 KB · Pregleda: 237
  • 1.jpg
    1.jpg
    299.2 KB · Pregleda: 190
Bas je poceo da se ljusti. Ja ga imam oko 8-10 meseci i nemam takve probleme (da kucnem u drvo).
Kao sto sam rece, to spada pod fizicko ostecenje, a garancija to nece pokriti, 99%.
Ako te bas toliko nervira onda jedino da ga prodas i kupis neki drugi (isto MX1000 ili neki drugi model).

isti problem sa setom iz potpisa (mx600 je mis)
rekose na netu da je to normalno... meni je krenuo posle mesec dana, pa sam ga ja oljustio do kraja... nista strasno i sad sasvim ok izgleda...

guma na mx510 se zato ni posle 4 godine nije skinula...

e da, licno mislim da ti dzaba nerviranja, narusena je estetitka, ali boli logitecha uvo za to...
ne znam samo kakva je situacija sa misem koji dodje uz wave, posto sam bio 50-50 koji komplet da uzmem...

Poslednja izmena:
rekose na netu da je to normalno... meni je krenuo posle mesec dana, pa sam ga ja oljustio do kraja... nista strasno i sad sasvim ok izgleda...

guma na mx510 se zato ni posle 4 godine nije skinula...

e da, licno mislim da ti dzaba nerviranja, narusena je estetitka, ali boli logitecha uvo za to...
ne znam samo kakva je situacija sa misem koji dodje uz wave, posto sam bio 50-50 koji komplet da uzmem...
Pravo da ti kazem sada mi je malo lakse jer nisam jedini :d.
Ne, ozbiljno, strasno je da ovako skupi uredjaji se izradjuju nekvalitetno. Izgleda da ona "koliko para toliko muzike" i ne stoji bas.

Prosto neverovatno, imam taj mis evo vec 3 godine ako ne mozda i vise i nikakvih problema sa ljustenjem nisam imao.
Moguce da su imali neku losu seriju, ko ce ga znati...

I ja ga imam nekih 9 meseci i za sada nista od ljustenja:):smash:

@ExR.... zao mi je na losem primerku...

Mozda ipak probaj, bar zovi tu radnju i vidi kako stoje stvari...

I kod mene je taj miš u MX3200 Laser kompletu, baš sam ga nedavno uzeo... Nadam se da neće početi da se ljušti, bolje mu je da za 7000 dinara (koliko košta ceo komplet) ni ne počne... :S:

@ExR.... zao mi je na losem primerku...

Mozda ipak probaj, bar zovi tu radnju i vidi kako stoje stvari...

Hvala na podrsci, ali cisto sumnjam. Kontaktirao sam omnika na pm da vidim da li ima neki savet, za sad nista.

Nema tu pomoći, to je normalna pojava. Moguće je da pored lošeg kvaliteta plastike, ima veze i sa kvalitetom znoja koji lučiš. Kod mene je isti slučaj, sa dva Logitech miša.

Kao sto sam vec rekao ruke mi se ne znoje. Imam i rumblepad2 joypad koji takodje ima taj sloj gume i koristio ga je ko je stigao. Znam par prijatelja kojima se ruke znoje pa kada zavrse tekmu daju mi ja bukvalno moram da ga obrisem. I nista mu ne fali evo posle par godina, tako da sam siguran da je iskljucivo kvalitet u pitanju. Ponavljam da na prvoj slici ostecenje je u delu na kome ne naleze saka.

al nije bre ista guma svuda... ko sto rekoh mx510 mozes grebati kolko hoces i nece se nista skinuti... ovo sto je na mx600 je samo premazano (tanusno)...

vule, ja koliko god sam reviewova video na netu, svuda se ljudima izljustio mis... tako da bolje odmah da krenes da ga ljutis pa da se ravnomerno skine |)

Znam da nije i to bas i mislim. Vidis da postoji dosta ljudi koji posle par godina koriscenja nemaju ovakav problem.

Kod mene mx1000 sljaka 2 godine i nista se ne ljusti.

Jedini problem je bio sa baterijom, t.j sa nekim kontrolinim chipom koji su mi zamenili i sada drzi 7 dana bez problema.

mislim da im se ovo nije smelo desiti,jer mx1000 nije nimalo jeftin mis,spada u vecu klasu al :S

Uh, ovo se ne bi smelo dešavati. Javi ukoliko rešiš to garancijom.

Meni se isto desilo na MX400.
I uopste sam prilicno razocarao u Logitech. Prvi MX400 je jednostavno prestao da radi posle nepunih mesec dana, a na ovom sad je pocela da se ljusti guma. Da ne pricam o koturu koji se cuje kao...
S obzirom na ime mogli bi malo vise da povedu racuna.

Iskustva su razlicita, ocigledno da zavisi od serije.... ja imam mx 1000 i mislim da ne postoji bolji mis na trzistu. (pre njega sam imao u dva navrata mx revolution... los mis.... los za te pare...)

....... Da ne pricam o koturu koji se cuje kao...
S obzirom na ime mogli bi malo vise da povedu racuna.

10000 % se slazem sa tobom

Poslednja izmena:
@ExR

Reklamiraj misonju, ne mozes nista da izgubis.

Ja ga imam preko 3 godine i nigdje se nije ogulio.

sve zavisi od serije do serije... ja sam promenio dva MX Revolution ali dzabe, i jedan i drugi su imali iste probleme, verovatno zato sto su iz iste serije pa nema nade... sad vozim mx1000 za koji mislim da je bolji od revolution ne zato sto on nema taj problem sto ima ovaj drugi, vec mislim da je extremno lose dizajniran u smislu prilagodjavanje tastera ruci, sve je ili previse blizu sake, ili previse daleko od prstiju...

Poslednja izmena:
I meni mx bolje lezi u saci. Revolution je samo lepsi i nista vise.
Sto se reklamiraja tice ovih dana treba da odem do uvoznika da vidimo sta ce da kazu. Oni su bogu iza nogu pa mi nije bas ocas posla da odem.
Videcemo ali mrka kapa.

gde si kupio misha?? Mozda ja mogu da se raspitam oko toga jer radim u jednoj poznatoj IT bg prodavnici, ali je necu reklamirati...

Ja imam mx1000 preko 3 godine (uzet u inostranstvu) i jedino shto se skinulo je logo mx1000 na mishu... Kod cimera koji ima isto toliko dugo mx 1000 chak se ni to nije skinulo...

Jedino bih se pozalio na dugme na palcu koje je mnogo neshto klimavo kao i na scroll koji se posle 3 godine chuje kao traktor kad ga okrenem...

Poslednja izmena:
Ja imam mx1000 preko 3 godine (uzet u inostranstvu) i jedino shto se skinulo je logo mx1000 na mishu... Kod cimera koji ima isto toliko dugo mx 1000 chak se ni to nije skinulo...

Jedino bih se pozalio na dugme na palcu koje je mnogo neshto klimavo kao i na scroll koji se posle 3 godine chuje kao traktor kad ga okrenem...

Ovo za dugmice sa strane si u pravu, to je jedina mana kod ovog misha jer kao i novi dolaze sa malo klimavim tim tasterima, ali ne smeta nesto previse..

Ovo za dugmice sa strane si u pravu, to je jedina mana kod ovog misha jer kao i novi dolaze sa malo klimavim tim tasterima, ali ne smeta nesto previse..

Ma ne smeta uopshte ali je ruzno... Mislim, kada uhvatish misha u ruku oseti se neki kvalitet, robustnost i onda vidish malo glupo dugme kako se klati... Bezveze je za ovakvog misha...

Meni se se od pocetka klati i onaj taster oko tockica i to vise nego ovi sa strane.

@c4in... u pravu si... a jeste dobar mishonja i ne znam sta im je trebalo da tu "padnu"...

@ExR... pa to je to... i to dugme i ono sa strane klimaju....

Nazad
Vrh Dno