Šta je novo?

Logitech MX Revolution točkić raskliman

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Reših juče da se častim sa naj mišem i onda totalno razočarenje. Klik na točkić sam stavio da bude double click i posle nekoliko minuta točkić se rasklimao.
Danas ga odnesem na reklamaciju i ljudi mi vrate pare korektno nema šta.
Imtelu svaka čast, Logitech-u veliki minus.
Da li neko ima pozitivna iskustva sa ovim mišem ?

Pozdrav,

A, da nisi prevideo opciju " Logitech smart shift technology " ?
Imam i mx 1000 ( od kojeg se nikako ne rastajem ), a imam i mx revolution i o njemu, takodje, sve najbolje.
Nikakav feler, nikakva rasklimavanja, skriputanja, lagovanja i ostala nja... :)

Uh shta bi radio bez svojeg MX Revolutiona i njegovog super scroll-a... Kada sednem za drugi komp sa obichnim tochkicem umorim prste za 3 minuta :D

Ma skrol je OK, ali kada se klikne na točkić kao da se raspada :)
Svaki drugi put uhvati klik, takođe točkić levo desno ne radi baš najbolje...
Uglavnom uzeh jevtiniji MX1100 koji je za sada na visini zadatka!

Koja je podloga dobra za ove lasere ?

Pozdrav,

Naleteo si na bofl primerak, nema šta...

Meni taj superscroll ne odgovara. Onaj slajder drzim na pola, pa ipak moze da se zaleti tockic ali samo nekoliko redova.

Inace, i meni deluje rasklimano, ali to pripisujem tilt funkciji tockica koju nisam imao dosad. Imam MX620 ali bi trebalo da je tockic isti, onaj Microgear ili kako se vec zove...

Mali OFF: koliko bi trebala da traje baterija na MX Revolutionu pri korishcenju od nekih 5-6 sati dnevno ( najvishe igranje igara ) ??

Ne predje vise od 4 dana.

Inace ja sam zadovoljan misem, veoma. Prvenstveno sam ga kupio zbog gabarita i oblika, superscroll i ne koristim.
Uzasno mi smeta sto middle click ne radi u igrama :( kao i to sto postoji "lag" u njegovom koriscenju. Na primer, ako imam neki link i kliknem skrolom nanjega da bi se stranica otvorila u novom tabu, na sledeci middle click nijedan softver nece odreagovati ali na treci hoce. Tako moram posle svakog klika skrolom da uradim jos jedan kako bi "proradio". Debilno.

...Na primer, ako imam neki link i kliknem skrolom nanjega da bi se stranica otvorila u novom tabu, na sledeci middle click nijedan softver nece odreagovati ali na treci hoce. Tako moram posle svakog klika skrolom da uradim jos jedan kako bi "proradio". Debilno.

Imam MX620 i iste/slicne probleme kad su mi instalirani SetPoint drajveri. Probaj bez drajvera (ubi setpoint proces). Sad ga koristim bez drajvera, remap jednog dugmeta sam uradio pomocu EventGhosta koji je ionako stalno aktivan u pozadini zbog daljinca.

Takodje, u Firefoxu (ukljucen "search for text as I start typing") kada stisnem "back" ili "forward" iskakao je za trenutak "quickfind" dole.

Dakle probaj bez drajvera, mada ne znam koliko to utice na funkionalnost kod Revolution-a...

EDIT: Probaj i da u drajverima za srednji klik dodelis bas "Middle Button" funkciju (ne "Universsal scroll" ili "Smart scroll")...

EDIT2: Ne pomaze ubijanje procesa. Mora i restart da padne i da SetPoint ne bude u Startup-u. Trebalo bi da pomogne ovo iz prvog edit-a...

Poslednja izmena:
Mx revolution rules,koristim ga vec vise do godinu dana i prezadovoljan sam snjim,nisam imao do sad nikakvih problema snjim.Svidja mi se sto je velik i pristaje uz ruku baterija mi traje oko 3-4 dana i to bas kad puno sedim za kompom (igrice surf).Middle click mi funkcionise bez ikakvog laga koristim najnovije drivere!

Inace ja sam zadovoljan misem, veoma. Prvenstveno sam ga kupio zbog gabarita i oblika, superscroll i ne koristim.
Uzasno mi smeta sto middle click ne radi u igrama :( kao i to sto postoji "lag" u njegovom koriscenju. Na primer, ako imam neki link i kliknem skrolom nanjega da bi se stranica otvorila u novom tabu, na sledeci middle click nijedan softver nece odreagovati ali na treci hoce. Tako moram posle svakog klika skrolom da uradim jos jedan kako bi "proradio". Debilno.

Meni sa poslednjom verzijom SetPointa (4.60.122 x64) Middle Button radi odlichno - ovo pricham zato shto mnogo radim sa 3dsmax-om i igram igre u Visti x64. Glavno je namestiti da pritiskom na tochkic ne menjash rezim vec da je Middle Button (ali kapiram da si to vec odradio).

ta tilt funkcija na rx300 modelu je bila totalni promashaj.
uglavnom posle izvesnog vremena nije mi vishe radio obichan srednji klik.
nije losha zamisao, ali promashaj je shto je to jako loshe izvedeno, dodali su novu funkcionalnost i nakon toga stara funkcija nije mogla da izdrzi.

kakav je sluchaj na vashem mishu sa tiltom? da li je ista situacija?

Imao sam slican problem sa Revolutionom. Scroll se zagusio nesto i mogao je da se izvrti mozda sekundu i onda stane...

Vratio sam ga i uzeo G9... Savrsenstvo...

Inace, moj ortak ga koristi vec preko godinu dana, i mis se ceo raspada, a nije da ga on baca ili nesto slicno, vec se jednostavno od normalnog koriscenja sva guma po misu ogulila...

Imao sam slican problem sa Revolutionom. Scroll se zagusio nesto i mogao je da se izvrti mozda sekundu i onda stane...

Vratio sam ga i uzeo G9... Savrsenstvo...

Inace, moj ortak ga koristi vec preko godinu dana, i mis se ceo raspada, a nije da ga on baca ili nesto slicno, vec se jednostavno od normalnog koriscenja sva guma po misu ogulila...

Ko zna ciji je proizvodjac tog misa ali moj jos uvek u extra stanju,nit ga cuvam previse nit unistavam previse.Koristim ga vec skoro 2 godine,(u prethodnom sam napisao vise od godinu dana)moja greska blizu dve godine,i mogu ti reci da je jos u extra stanju,i zadovoljan sam snjim po meni po izgledu i po kvalitetu nema boljeg,video sam ostale modele logitecha i po dizajnu nisu mi neki uopste!

Prilozi

• IMG_2459.JPG
    IMG_2459.JPG
    70.7 KB · Pregleda: 89
  • IMG_2461.JPG
    IMG_2461.JPG
    54.7 KB · Pregleda: 65
  • IMG_2463.JPG
    IMG_2463.JPG
    58 KB · Pregleda: 67
  • IMG_2464.JPG
    IMG_2464.JPG
    63.6 KB · Pregleda: 79
Svaka cast,gde si ovo iskopao?

za sve vas koji koristite setpoint, da li vam oduzima puno resursa na kompu, usporava sistem (kod dizanja i uopshte) itd.
uopshte kakva su vam iskustva?

Iskreno da ti kazem da mi nikad nije privukao paznju tj uopste ne zauzima mnogo zato mi nije ni privuklo paznju,ja ga koristim od samog pocetka i nisam imao problema snjim,mozda neke ranije verzije su mi se zaglupile ali ove nove verzije rade ok!Memorie usage mi je trenutno 11 mb.....
druze ako imas 64 mb rama ne preporucujem ti da instaliras setpoint...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mx revolution rules,koristim ga vec vise do godinu dana i prezadovoljan sam snjim,nisam imao do sad nikakvih problema snjim.Svidja mi se sto je velik i pristaje uz ruku baterija mi traje oko 3-4 dana i to bas kad puno sedim za kompom (igrice surf).Middle click mi funkcionise bez ikakvog laga koristim najnovije drivere!

Ja se neshto utripovao da sam dobio sa niespravnom baterijom kad toliko malo drzi :d
Ali dobro je nije mi problem preko noci ga baciti da se napuni... :)

rseke je napisao(la):

Kad slikash slika izbliza koristi macro mod na fotoaparatu - ovako je mutno i skoro nishta se nevidi ;)

E bre Kutija idi u SetPoint i za skrol izaberi Other>Middle Button i radice srednji klik kako treba ;)

@rseke Ajde života ti ako već nešto slikaš uzmi fotoaparat i fokusiraj to. Znači batalite mutne fotke sa mobilnih ako boga znate.

MX Revolution, mi je trenutno najbolji mis koji imam....imam i mx 1000 koji mozda malo bolje lezi u ruci(vishi je) ali sam sa Logitech MX Revolution prezadovoljan. Koristim ga i pod Linuxom "microgear" tehnologiju podrzava programcic "btnx". ;)
Pozz.

za sve vas koji koristite setpoint, da li vam oduzima puno resursa na kompu, usporava sistem (kod dizanja i uopshte) itd.
uopshte kakva su vam iskustva?

Licno nisam nikad imao probleme sa njim, a sto se tice resursa (jes da nije to toliko vazno), ali sam recimo primetio da mi je sa njim zauzece memorije u win xp sp3 bilo ~170mb, a sad sa drajverima za razer (promenio sam tabor,) je ~150mb.

Takođe, mada nisam instalirao poslednju verziju, nikako da se nakanim... ;)

Vrh Dno