Šta je novo?

Logitech MX Master 3/3S/4

• Začetnik teme Začetnik teme tanasi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne vidim da iko od kolega kojima sam narucio MX 3s i 4 imaju problema.

Sačekaj koju godinu... 😀 MX4 je tek izašao, ima vremena da i njemu krenu da crkavaju prekidači...

Rapoo MT760?
Pozdrav

Sta me briga dok firma placa, mogu da crkavaju na tacno 365 dana. 🤣
Što ne menja činjenicu da su im miševi postali obično đubre. 😀

Priznajem, kupovao sam ih više po inerciji bez da nešto posebno tražim alternative, ali cenim da će morati da se istraži šta ima kod ovih konkurentskih. Ne treba mi 7 tastera i scrolova na mišu, niti ih programiram da nešto specijalno treba da rade.
Meni lično najviše znači vezivanje na 3 uređaja i (relativno) lako prebacivanje, iscimao sam se prošle godine da sredim da to ide na jedan batch preko USB ID-jeva, vidim da su sad ubacili konačno opciju da se preko tastature prebace oba uređaja odjednom, pa da kažemo kao rešili softversku boljku koja traje već godinama.
Onaj Flow je dobra ideja, ali očajno radi u praksi, na dual monitor setupu ubija prelazak između ekrana, ostalo silni neki megabajti i gigabajti i potrošena memorija za gomliu procesa u pozadini i updater koji stalno nešto žvaće i proverava i smara... za obične prečice na programibilnim tasterima.

Konačno, i bolt je krenuo da mi štuca, sramota me je da slikam radni sto od svega i svačega na njemu, ali evo danas iz čista mira krene da secka miš, ništa ne radim posebno na laptopu, samo je počeo štuc štuc štuc... iščupam prijemnik, ubodem ga na drugu stranu laptopa (umesto 80cm i prepreke u vidu Streacom desktopa visokog 7cm između) da ima majstor 50cm i optičku vidljivost i op, eto ga, živ je, radi opet normalno... sve u svemu, đubre.

Jel ima MX master alternativu?

Za productivity nema... Ja sam posle puuuno godina otkačio Apple miš i uzeo MX Master 3S i relativno skoro Master 4 za drugi komp.
Bila je skoro akcija u Gigatronu MX Master 4 za 8000 din i Mx Master 3S za 5500 din. Uzeo još jedan Master 4, neka se nađe...

Najveća mana MX serije ostaje i dalje kriminalno loš pooling rate (bolje klizi kursor čak i sa Razer Essential) i Option+ koji ne pamti podešavanja u mišu. To je ono u proizvodnji max. 5e troška.

MX Master 3 već koliko godina imam, za sada radi sve. Jedino sam nešto primetio da baguje bočni skrol ili to baguje program u kom ga korisfim, nisam još izvalio. Oguljen je, naravno, ali ništa osim toga. Sledeći će biti MX 4.

@Gulftown bočni skrol baguje (kladim se) zbog đubarskog logitech softvera. Uninstall isti pa probaj. Meni npr u Steamu na preko 10+ mašina kad krenem da skrolujem krene na sec i stane i to je to; jednom u 30x radi normalno. Excel se takođe nekad gubi. Brisanje logi softvera ispravi sve u roku od odma.

Inače imam tri mx mastera kod kuće i jedno dvadesetak u firmi i nikad ni jednom nije otkazao bilo koji taster (ima i starih 2 modela sa preko 5 god). Sa druge strane, imao sam zaredom 3 death razer miša i ja sva tri je crkao levi Klik posle nešto više od godinu dana (ima i u nekoj od starih tema). Tako da to što pojedini pišu bi više vezao za njihov lični slučaj nego neku globalnu pojavu. Logi bolt nisam koristio nikad pored bt koji savršeno radi.

@Proday Ne sećam se da sam išta instalirao od softvera za njega. Kako se zove taj softver?

2S…kupljen početkom 2018.
Vidi se na slici kako izgleda, ali radi sa mac minijem preko bt-a kao sat.
Jedino što bateriju punim na svakih 7 dana, mnogo je oslabila.

Prilozi

• IMG_3452.webp
    IMG_3452.webp
    100.3 KB · Pregleda: 22
Za productivity sam mislio da fakticki nema pravu konkurenciju sto mi je cudno. Ovaj Razer od gore izgleda ok i onaj Logi 502 wireless su ok ali opet nisu konkurecija cista. Ja sam narucio juce Corsair Ironclaw SE koji ima C type i 280h bateriju pa ce vidimo na sta ce to da ispadne 8000rsd. MX master radi nemam zamerke ali mi nekako nema dusu nismo se srodili i ako ga koristim 2 god i nemam zamerke 😀 Npr imam COrsair Glavie koji sam polovan kupio i bas sam mi prija taj mis.

Nazad
Vrh Dno