Šta je novo?

Logitech MX Master 3/3S/4

• Začetnik teme Začetnik teme tanasi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primetio sam da ovaj novi dial demo ne radi kako treba na 3 i 3s, često se konfliktuje sa defoultnim gestures. Nekad na klik otvori dialer a nekad me baci u izbor desktopa...ako neko zna rešenje neka podeli, thanks.

P.s. logi+ rafi uvek kako treba, sa tim nisam imao problema.

Meni radi sve OK (Mac). Proveri da nemaš konfliktna podešavanja u globalnom i specifičnom app profilu.

Braća po materi 😁

PS. sve radi super kod mene.. imao sam sve od Evolution-a na ovamo.
Jedina zamerka gesture dugme bi trebalo da bude malo manje osetljivije.. u radu dosta puta pritisnem njega, bas zbog promenjenog polozaja.
Sad se nalazi bas tamo gde se i drzi mis.. ako se jace stisne mis eto ovaj ring/dial

Prilozi

• IMG_3557.JPEG
    IMG_3557.JPEG
    305.1 KB · Pregleda: 69
  • IMG_3556.JPEG
    IMG_3556.JPEG
    284.6 KB · Pregleda: 63
U zadnje vreme imam problem sa Logi+ aplikacijom na Win 11, doduše samo sam je na tom OS-u i probao 😀. Kada upalim računar često zabode app i ne radi, tj kada otvorim samo vrti u beskonačno, rešenje je da se ubiju svi procesi u task menadžeru i pokrene ponovo "as admin". To bi bilo okej da se desi nekada, ali u zadnje vreme za 5 dana desilo se maltene svako drugo paljenje... Mx Master 3S i Keys S su u pitanju. Ima li rešenja?

Da napomenem da sam probao i clean install i ništa.

ako si radio update aplikacije i onda primatio problem, probaj naci negde stariju verziju pa vrati. Cak sta vise, ja sam uninstalirao logi+ i koristim bolje misa bez iste.

@Proday A ima li opcije da se hardcode osnovne opcije u Miša? Jer koristim samo drugi scroll kao volume up/down i ono pomoćno dugmence kao play/pause. U tom slučaju mi logi+ i ne treba...

@Proday A ima li opcije da se hardcode osnovne opcije u Miša? Jer koristim samo drugi scroll kao volume up/down i ono pomoćno dugmence kao play/pause. U tom slučaju mi logi+ i ne treba...
Proverim danas na ovoj poslovnoj mašini šta se desi kad uninstaliram logi+ mada sam unapred ubeđen da ne pamti ništa nego radi sve def.

Proverim danas na ovoj poslovnoj mašini šta se desi kad uninstaliram logi+ mada sam unapred ubeđen da ne pamti ništa nego radi sve def.

Ne pamti miš podešavanja, ako nije aktivan Logi Option servis nećeš imati kastomizacije. Ima tu još puno prostora za prava poboljšanja umesto ovih kozmetičkih između 3, 3S i 4...

Master 4.. par dana kasnije...

Morao sam disable ovo novo/staro dugme, ubilo me je u pojam 🙂
kad god se ostrije gurne u desnu stranu, palac pritisne dugme i otvori se onaj dial..

Ријешио сам проблем апликције и чак и подеси и тај dail, али макао јер мислим да ми троши батерију миша више.

Konačno reših automatsko prebacivanje miša i tastature između računara... zaista neverovatno da slepci u Logitechu celu deceniju ignorišu ovo kao zahtev do te mere da prave sve i ssvašta od opcija, samo da ovo ne bi uradili.
LM, vratih konačno desktop na radni sto i pošto je uključen posle nekoliko meseci, izbaci da ima gomilu ažuriranja, između ostalog i za Logi options + gde saznah da sada postoji Actions Ring u kojem, gle čuda, sada može da se dodeli jedno dugme za easy switch 1, 2 ili 3 povezana uređaja na drugi računar.
Znači, ipak može softverski da se prebaci iako su godinama tvrdili da je easy switch dugme na MX Master 'fizički' povezano sa hardverom za odabir frekvencije... te zato 'nije moguće' da se ta funkcija dodeli nekom od programabilnih tastera.

Edit. Koga mrzi da se cima dole da i to ubrza, može ovo da aktivira i podesi da ima switch oba uređaja na 2 klika (npr Forward dugme za ActionsRing + klik na opciju za prebacivanje).
Ostali mogu da skinu attach gde sam spakovao ovaj hidapitester.exe i gotov batch file koji sam napravio kod sebe, naravno, samo prilagodite putanju do foldera u kojem ćete držati hidapitester.exe.

Izvukoh tako linkove koje sam davno našao, ali me je mrzelo da se pozabavim celom pričom...

Tek, nakon par sati istraživanja i isprobavanja, nađoh kombinaciju koja radi posao, uz Dell Display Manager komandu sad jednim tasterom (Forward dugme na mišu) prebacujem i miša i tastaturu i monitor sa laptopa na desktop.
Naravno, za vraćanje na laptop, potrebno je da imam isto tako podešen batch koji šalje komande za prebacivanje miša i tastature nazad na laptop.

U prilogu je batch file, potrebno je 'samo' da nađete koji je ID-jeve miša i tastature na jednom, odnosno drugom računaru, verovatno je da su različiti.

Da probam maksimalno da pojednostavim za kolege koje nisu vične programiranju...

Crveno - ID uređaja, kod mene je MX Keys na oba računara 01, dok je MX Master 3S na laptopu 04, na desktopu 02 (dakle, probate 01, 02, 03... negde videh da je max broj uređaja 06 na jednom Bolt risiveru, tako da je to max).
Ljubičasto - 'komanda' (da uprostim maksimalno) koja se šalje, za tastaturu je 1E, za miša radi i 1A i 1F (Flow šalje jednu a EasySwitch sa Ringa šalje drugu).
Zeleno - ID kanala (uređaja) na koji prebacujete miša ili tastaturu (odgovara lampicama za easyswitch), 00 = 1, 01 = 2, 02 = 3.

Na kraju je dodatni red za nas sa više Dell monitora kojim prebacujem input na drugom monitoru na isti računar na koji prelaze i miš i tastatura, to možete i da uklonite kome nije potrebno.

1767537156094.png

Prilozi

Kod mene - očajno, zadrška koju pravi prilikom prelaska je preko 1s, na stranu što mu treba dodatno vreme da skonta kada prelazi sa jednog na drugi računar a kada sa levog na desni monitor na prvom računaru... vrv je bolje ko ima 2 compa sa 2 monitora, ali generalno... ne sviđa mi se previše.
Imaš opciju da držiš CTRL kad hoćeš da pređeš između računara, ali opet mi je to nekako previše koraka... ruka i tako najviše vremena provodi na mišu pa mi je najlogičnije da vežem neki taster na njemu za switch... kolega kaže, njemu zgodnije na tastaturi, ok, može isti batch za prelaz da se nabaci i na neki od programibilnih tastera.

Dodatni krug hejta za genijalce koji su, pored ovog ActionRinga koji je još i OK izveden, smislili Smart Actions gde možeš da nabaciš XY raznih stvari koje hoćeš da ti pokrene neki programibilni taster... ali moraš da otvoriš Logi nalog i da budeš ulogovan.
Kopao sam okolo da vidim može li taj Smart Action da izvede ovu akciju iz Action Ringa i - nisam našao da išta može da se uradi bez logovanja pa sam otvorio nalog, samo da bih otkrio da - ne može ovo što imaš u Action Ring od operacija, tj nije dostupno u Smart actions.

Sve u svemu, napravili bloat od softvera i u okviru njega kilavi Flow... onda napravili dodatni bloat od 'smart actions' gde svašta nešto možeš da odradiš preko jednog klika, pa napravili extra dodatni bloat od ActionRinga... i na kraju moraš da juriš 3rd party reverse engineered rešenje da pošalješ mišu jednu jbnu komandu od 7 bajtova da promeni kanal.

Bukvalno jedino što može da se zaključi iz svega - slepci. Školska defincija.

Pa ja već 5+ godina ponavljam da je taj logi softver jedno od najgorih rešenja...jedino što je našminkan. Greota što tako dobar miš pati od bubica tog tipa.

Meni je tu od svega najgore sto mis i dalje ne pamti podesavanja, posle toliko verzija... Kupio sam skoro Yunzii AL75 Pro umesto Apple Magic Keyboard. Podesis je lepo preko QMK interfejsa u web browser-u i svi makroi, FN podesavanja - sve upamti. Gde god da je povezes imas sva ta podesavanja. Ne treba nikakav softver, sve moze da se podesava preko precica.

Logitech teorijski to moze preko backup setovanja, ali meni se desilo kada sam ga povezao na drugi komp da je nekako povukao blanko podesavanja i obrisao mi sve. Jednostavno je povukao prazna podesavanja sa drugog kompa, ja to nisam primetio i posle je fino uradio bekap cime sam izgubio bio sva podesavanja.

PS: Apple ima u MacOS nesto slicno Logitech Flow-u, ali isto tako lose radi. Zato sam pitao. Na stolu imam dva Mac-a sa po dva monitora, zgodno bi mi bilo da mogu nekada da otvorim nesto na drugom racunaru bez da prelazim za drugu tastaturu i misa.

Evo ga, ponovio sam se i ja... Malo će biti potrebno da se naviknem na ovo haptic dugme, cimne me kada ga gleškom stisnem. Promenio sam mu odmah funkciju da radi kao Gestures kod 3S. Čudan je malo ovako bez one mekane gume.

IMG_3072.JPG

Screenshot 2026-03-12 at 11.48.21.png

Nazad
Vrh Dno