Šta je novo?

Logitech Internet Navigator Kbd Elite i USB

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Imam Logitech Internet Navigator Keyboard i kad je prikljucim na USB treba mi par minuta da sacekam kada gasim ili restartujem kompjuter, odnosno nesto ga usporave tj. tastatura zeza jer kada je prikljucim uz pomoc USB to PS2 adaptera na PS2 port sve ide OK. (ploca mi je GA-8SG800 Gigabyte i SIS). Probao sam je na s=drugoj konfiguraciji sa ASUS-A7N8X-X (nFORCE 2 plca, ako to uopste ima veze, mada ko zna) i sve radi regularno, gasi se kompjuter i restartuje odmah. Sta bi moglo da bude uzrok posto sam u BIOS-u podesio support za USB za KBD.

ne znam u cemu je fora ali meni je na abitu nf7s ista tastatura pravila problem oko stavke Motherboard resources u listi uredjaja. Nikako da proradi kako treba. Kada stavim na ps2 sve prepoznaje ok. Inace tastatura radi ok na usb-u jedino sto ima taj problem u listi uredjaja

sa gasenjem nisam imao problema

Hm, moj Logitech cordless desktop optical je spojen na PS2 (i mis i tatstatura....ako ih spajas na USB idu preko jednog konektora, ali sam deficitaran sa USBom :( ) i kada kliknem shut down moram da sacekam neko vreme i da kliknem na levi taster misa i racunar se gasi.....ponekad nece ni tako ili ne sacekam dovoljno, jer je nekada potrebo cekati i 10 minuta....
A, da, ponekad se desi da kada ostavim "ekran gasenja" racunar se sam iskljuci posle nekog vremena......tipa 2-3-5-15 minuta....nisam skapirao pravilo.....ili ga nema....

PJ je napisao(la):
Hm, moj Logitech cordless desktop optical je spojen na PS2 (i mis i tatstatura....ako ih spajas na USB idu preko jednog konektora, ali sam deficitaran sa USBom :( ) i kada kliknem shut down moram da sacekam neko vreme i da kliknem na levi taster misa i racunar se gasi.....ponekad nece ni tako ili ne sacekam dovoljno, jer je nekada potrebo cekati i 10 minuta....
A, da, ponekad se desi da kada ostavim "ekran gasenja" racunar se sam iskljuci posle nekog vremena......tipa 2-3-5-15 minuta....nisam skapirao pravilo.....ili ga nema....

Pitao sam ja Logitech za taj problem negde u februaru, mislim kada sam i kupio tastaturu. Bili su vrlo ljubazni i odgovorili su mi da znaju da taj problem postoji i da ce ga ispraviti novim iToch drajverima, a kada ce oni izaci samo nebo zna jer ovi u Logitechu se bas ne trude da zadovolje kupce, jedino sto Mouseware izlazi svaka dva meseca a od novih stvari donosi samo broj tj verziju. Ne bih ja ni postavio gore opisani thread da nisam uocio da na drugoj masini (AMD +nForce) platforma sve radi kao sat.

A znaci zbog toga mi komp zeza !
Ja sam vec spremao za kompletan reinstall jer ne radi savrseno...
Moracu da probam to sa kacenjem na ps/2.

Ja imam AMD + nf2 i CDO (cordless desktop optical) radi kao sat (ali je prikljuchen na USB ) !!! Ali tek sam sada prochitao Miroslavov post i setio sam se da su i meni motherboard resorces zeznuti (NF7S 2.0) ???

tacno tako. a ako instaliram najnoviji ITouch ceo komp zeza prilikom paljenja (ima neki lag od 30sec) a kad se gasi non stop izbacuje poruku da program ne odgovara i da mi ono dugme "Shut down the application)

ITouch sa cd-a radi kako treba i ako ne resava probleme sa motherboard resources.

i ja imam isti problem pazario sam pre par dana ovu tastaturu i ne mogu da verujem nisam ovo procitao pre toga. Kakvi su to mentoli ti iz logitecha katastrofa prvo za kameru QuickCam VC nece da naprave drajvere za xp pa sam onda ja sam nesto budzio i nabudzio da radi mixovao neke drajvere stare i napravio a oni te teraju da kupis novu kao uz neku pogodnost naravno koja vezi samo za usa. Onda pre mesec dana kupim MX500 i sa njime sam stvarno zadovoljan, jedina mana mu je sto se sa jednog tastera za dole pola one strelice skinulo. Sada me ne bi cudilo da mi se i sa tastature "ELITE" skinu slova kakve budale i onda dolazi ovaj vrhunac da tastatura od 50 evra ne radi kako treba i da su oni na sajtu napisali u februaru da ce biti shortly ispravljeno, a to shortly se izgleda oduzilo, verovatno nikada nece ni ispraviti. I sta ja sada da radim i oni iz complanda mogu barem da kazu nego cute kao ****** dodje mi sada da im odnesem ovo i da vratim pa nek prave ****** drajvere, a kao mouseware stalno neka nova verzija izlazi koja ne donosi nista nego samo tako kao da se nesto desava. Joj muka mi je od logitech. Sva sreca pa nisam kupio i njihove zvucnike uzeo sam creative 5.1 5300 osecam da bi i sa zvunicima bio neki problem. Katastrofa

Mocni AMD! :D
Meni preko usb-a radi sasvim normalno.

ne znam kako tebi radi i ja imam amd i to sledece:
abit nf7s 2.0
amd 1700+ @2100 TB
2 x 256 DDR 333
2 x 120 gb maxtor 7200 na serial ata raidu
Leadtek Geforce 4 4600ti 128 vivo
Samsung 959 nf
itd itd
nema veze da li je amd ili sta je vec ljudi su sami priznali da to ne radi kako treba

Isti iskustvo imao sam i ja. Problem je sa Itouch drajverom 2.15. Kada gasis komp iTouch.exe zablokira i treba mu malo vise vremena da se ugasi, a to moze poprilicno da iznervira. Vrati prethodne drajvere i sve ce biti OK.

a koju verziju da skinem i gde da je nadjem ta koja ne blokira i ne zeza u xp

Pa ver. 2.10 radi, mada ti ne bih ni preporucio instalaciju drajvera posto najbolje f-je imas i bez njih. Toliko su mi puta napravili frku dok sam igrao neku igricu da su na kraju i nestali .
Logi drivers sucks!

Vrh Dno